En dyster stund i ett rum med Sebastian Johansson och Kent Carlzon.

Om man som jag har ett sjukligt behov av att hela tiden hålla sig uppdaterad och av stolthet aldrig tänker låta någon annan få reda på någonting innan man själv vet så blir livet ibland svårt. Det blir exempelvis aningen invecklat när det första man ser på morgonen är att man fått ett pressmeddelande där det står att klubben man följer slaviskt ska hålla en presskonferens vid lunchtid.

Med ett heltidsjobb blir detta aningen invecklat. Med lite tur och mycket skicklighet lyckas man dock ta sig till ÖIS-gården.

Väl på ÖIS gården möts jag av ett väldigt tomt rum. Utan den sedvanliga uppställda bänken för dagens talare. Det är dessutom ganska folktomt. Jag hittar några vänner från  Balders Hage att slå mig ner hos och alla frågar vi varandra om den andre vet något. När svaret från alla håll är nej dör diskussionen ganska snabbt och det är som att vi alla tänker samma sak: ”Det är ÖIS, precis vad som helst kan ha hänt och det är ingen idé att spekulera”

Efter ett tag kommer Kent Carlzon förbi och visar journalisterna från GP in i ett lite avskärmat rum och jag följer med. Efter ett tag i rummet tillsammans med en fotograf och en skrivande journalist från GP kommer en man från bildbyrån och mina vänner från Balders Hage. Efter ett tag kommer tre män in i rummet. Det är sportchef Kent Carlzon, Ulf Larén från styrelsen och Sebastian Johansson defensiv innermittfältare. Det känns som att alla i rummet förstår. Sebastian tittar mot oss med ett snett leende och får ur sig ett försiktigt: ”Hej”

Männen sätter sig till bords och Kent Carlzon välkomnar sällskapet till ÖIS-gården och säger sedan:

– Sebastian är en av de mest professionella fotbollsspelarna jag känner, och det är egentligen det som är själet till att vi har en diskussion när vi skriver kontrakt och lovar varandra vissa saker. Och det är mycket på grund av den professionalism som Sebastian har som fotbollsspelare som han har fattat det beslut som han snart ska få berätta om. Men först vill jag säga att vi kommer att pausa Sebastians kontrakt. För att han känner att han inte får ihop sin vardag. Resten kan han berätta själv.

En lite tagen Sebastian Johansson fortsätter med dyster stämma:

– Det är ju som Kent säger. Jag kommer att pausa mitt kontrakt här i Öis jag kommer inte vara med i den dagliga verksamheten mer. Anledningen till det är dels det att jag och min sambo ska ha vårat andra barn nu i maj. Och det gör ju att det är ju det där livspusslet som jag känner att jag inte får ihop. Jag känner mig otillräcklig hemma och jag känner mig otillräcklig här på ÖIS-gården. Man vill ju vara en förebild för dom unga killarna i laget och som det ser ut nu så kan jag tyvärr inte leva upp till dom kraven som jag har på mig själv riktigt. Då blir det 80% liksom och då känner jag att jag inte riktigt mår bra i den situationen och det är anledningen till varför vi har valt att göra så här.

Efter Sebastians utläggning följer en ganska lång tystnad som bara bryts av en kamerablixt vid ett tillfälle.

Kent Carlzon förklarar därefter att man som spelare i ÖIS med ett kontrakt har vissa förpliktelser men att man som förening ibland även måste se det mänskliga också.

– Sebastian gjorde 104 matcher för IFK Göteborg och under den tiden fanns det spelare som kom och gick som dom ville och det var spelare som inte föll i så god jord hos Sebastian och nu upplever han att han är lite samma problem.

Kent tittar på Sebastian och säger:

– Du har sagt till mig att du är förbannad på dig själv att du inte kan göra så mycket som du vill och då ser du framför dig dom spelare som gled lite under den tiden i IFK Göteborg.

– Jo, så är det nog. Man måste nog vara ärlig mot sig själv. För det känns verkligen bäst i magen att ta det här beslutet. Även om det så klart känns tråkigt, fyller Sebastian Johansson i.

Stämningen i rummet är bland oss journalister förstående. Nästan tagna av stundens allvar sitter jag, killen och tjejen från GP samt mina vänner från supporterklubben och stirrar på en ganska tagen Sebastian Johansson som berättar om sin framtid och poängterar att han inte tänkt sluta spela fotboll.

– Även om det inte blir ÖIS nu så vill jag gärna spela någon annanstans och sedan vet man ju aldrig. Om dörren fortfarande är öppen sedan när det privata faller på plats lite bättre så kanske jag hittar tillbaka hit till ÖIS-gården. Det får vi se då.

Kent Carlzon förklarar därefter att klubben befinner sig i en situation där man måste ställa krav på alla spelare oavsett vad dom heter. Han förklarar att man befinner sig i den situationen som ÖIS gör så måste man ställa krav på spelarna och med Sebastians situation blir det svårt att hinna med. Kent förklarar att situationen självklart varit enklare om klubben hade kunnat heltidsanställa sina spelare.

– Jag har ju pratat med Sebastians flickvän som hämtar och lämnar på dagis, handlar, lagar mat och sedan kommer Sebastian hem och mår dåligt. Att Sebastian då tar detta beslutet ser jag som en väldigt fin sida av honom. Då känner jag att vi som förening också att vi har ett socialt ansvar

-Det optimala är väl att Sebastian jobbar på nu, får sitt barn och att vi går bra i serien och kan ta tillbaka Sebastian till hösten igen. Men vi är inte i det ekonomiska läget just nu helt enkelt. Vi har inte de resurserna även om vi hade velat. För detta är en oerhört stor förlust. Men jag vet ingen som mår bra av att bli tvingad när det inte känns bra i magen.

Sebastian öppnar efter det den allmäna frågestunden då Kent Carlzon förklarar att de inte har några nya spelare på gång in i laget just nu. Man kommer att se över om det finns något tillgängligt eller om man behöver något men att man i nuläget inte har tittat på något. Kent påpekar då att matchen mot Häcken gav viss arbetsro. Den gav precis rätt besked. Även om man inte kan förlita sig helt på en enda match menar Kent att den visade på att de unga spelarna håller på en högre nivå än många trott.

Han vädrar också tanken om att Markus Lantz är ett alternativ även om han inte riktigt passar in i policyn med unga snabba spelare varpå Sebastian Johansson flikar in:

– Säg som Beckham sa om sin snabbhet, det är svårt att förlora något man aldrig haft.

En kommentar som lockar fram skratt. Inte minst från Kent Carlzon.

Frågestunden fortsätter men det mesta som frågas är redan besvarat. Sebastian får ännu en gång poängtera att han kan tänka sig att komma tillbaka men att ska satsa på att göra klart sina studier innan han tar beslut om framtiden. Han understryker att hans förhoppning är att fortsätta spela fotboll i någon form. En märkbart dyster Kent Carlzon uttrycker att det är väldigt svårt att arbeta som sportchef med en väldigt begränsad plånbok samtidigt som han ser det som en intressant utmaning att arbeta med att hitta rätt talanger.

Det hela avslutas med att Sebastian får en blomma i rödblå färger av Kent Carlzon som den sistnämnde tydligt poängterar inte är någon begravningsblomma utan ett tack för den tid som varit samtidigt som en kvinna från GT önskar Sebastian lycka till med studier och barnafödandet.

Så avslutades stunden på ÖIS-gården. Den ganska dystra stunden. Frågan vi nu ställer oss är vad klubben väljer att göra nu? Är det dags för Jakob Lindström att redan nu axla manteln och bli det defensiva ankaret? Är det dags för Markus Lantz att snöra på sig skorna? Eller har Kent ett äss i rockärmen?

Allt det där känns just nu oväsentligt. Vi på sambadefensiv vill tacka Sebastian Johansson för den här tiden och ska försöka återkomma med en längre intervju med honom. Då ska vi försöka bena ut saker och ting. Vi ber alltså att få återkomma.

 


'En dyster stund i ett rum med Sebastian Johansson och Kent Carlzon.' have 38 comments

  1. 5 februari, 2013 @ 21:15 Boddah

    Oerhört tråkigt!!

    Svara

  2. 5 februari, 2013 @ 21:47 Lill-Benke

    Kom igen nu Rosén & Co. Heltidsanställ honom!

    Svara

  3. 5 februari, 2013 @ 21:54 Bellman

    Tack Seb för alla kämparinsatser på planen!
    Fint att faktiskt prioritera familjen, välkommen tillbaks!

    Svara

  4. 5 februari, 2013 @ 22:14 Skepparkrans

    Känns konstigt att ÖIS inte kan få ihop tillräckligt med pengar för att höja upp Sebastians lön till en respektabel heltidslön. Det räcker ju att några småsponsorer går ihop och lägger in pengar.

    Eller handlar det om att det skall vara en situation där alla spelare spelar på lika villkor?

    Svara

    • 5 februari, 2013 @ 22:23 Johan

      Verkar ju som om att det finns ett lönetak, 20.000 är en siffra som dyker upp i min skalle, skulle ju bli en rätt så knepig situation i truppen om man spräckte det för en högst begränsad fotbollsspelare.

    • 6 februari, 2013 @ 09:06 läktarcoachen

      Varför skulle alla i en trupp ha samma låga lön. Löneskillnader finns i alla fotbollslag. Seb är den klart mest meriterade. Klart att han skall ha en högre lön än en 20-åring. Jag tycker också att det är väldigt konstigt att man inte kan höja upp hans lön till en respektabel heltidslön. Intäkterna bör trots allt vara minst 50 procent högre i år. Hur står det egentligen till med ekonomin? Hur går det med tillsättandet av en ny klubbdirektör osv?
      Förlusten av Seb är mycket tung. Han har enligt min mening varit ÖIS’ bäste spelare de senaste tre åren

    • 6 februari, 2013 @ 09:19 Johan

      Finns löneskillnader i ÖIS också, är nog ut par spelare i truppen som ligger på 10.000 och säkert under också. ÖIS har helt enkelt inte råd att lägga mer pengar på en enskild spelare.

    • 6 februari, 2013 @ 09:59 läktarcoachen

      Varför har man inte råd att lägga mer pengar på en ”enskild spelare”? Tydligen fanns det ju pengar för att ta in Jonathan Berg om han han hade fallit Hasse Prytz på läppen. Varför skulle inte de pengarna istället kunna använts till att plussa på Sebs lön till en heltid? Som jag ser det är det bättre att satsa samma summa pengar på en given startspelare, en nyckelspelare, än på två komplementspelare. Eller är det så att Sebs krav på en heltidslön var så höga att pengarna ändå inte räckt till?
      Det är bara att hoppas på att Marcus Lantz snörar på sig fotbollskorna. Jag är orolig för att Lindström eller Holländer inte räcker till som defensiva mittfältare i superettan. Jag hoppas jag har fel.

  5. 5 februari, 2013 @ 23:14 Rickard Nilsson

    Kan någon förklara kontraktsituationen för den oinsatte? Det verkar nästan som att det förutsätts att man har full koll på hur det ligger till.

    Är det alltså så att ÖIS inte har några heltidsanställda spelare i klubben? Exakt vad innebär detta?

    Vidare undrar man då hur många bland A-lagsspelarna som antingen lever på denna lön ändå eller som kör ett jobb vid sidan av. Hur ser uppdelningen ut där, är det någon som kan göra en uppskattning? Och hur är arbetstiderna för en normal A-lagsspelare i dagsläget?

    Hur ser det ut bland andra klubbar i Superettan? Då ÖIS befinner sig i denna situation antar jag att det är enbart fåtalet klubbar som faktiskt har heltidsproffs överlag.

    Svara

    • 6 februari, 2013 @ 00:34 Anonym

      Här är gissningar att några bor hemma , eller bor tillsammans. Studerar vi sidan av, samt tim jobbar . Den ende som har en heltids lön är Leinar med det han uträttar på öisgården. Jag skulle tro att några föräldrar går in och stöttar sin ungdomar. Det funkar något år men inte i längden. De spelare som har lärlingskontrakt har inga 20 tkr i månaden .

  6. 5 februari, 2013 @ 23:26 Axel

    En sak undrar jag över. Jag trodde GAIS hade värre ekonomi än ÖIS men så verkar det ju inte med tanke på vilka värvningar dem gör och vilka vi gör.
    Är dem bara helt pantade och tar en enorm risk eller blev dem räddade av Wanderson?!

    Svara

    • 6 februari, 2013 @ 08:07 Persson

      Gais har valt en annan väg än oss, de satsar på att direkt gå upp, går inte detta då ser jag det som sannolikt att de går i konken. Gais fick en bråkdel av den summa som wanderson såldes för, då externa finansiärer gått in med pengar, troligt är att egentligen att samtliga kronor Gais fått in i och med försäljningar och diverse insamlingar gått till någon typ av skuldsannering, och därmed inte rimligen satsats i nytt spelarmaterial, vilket talar för att Gais, med den nu rätt påkostade trupp, behöver sluta på mycket bra placering, som medför t ex ökade inkomster i och med bl a allsvenskt spel, pengar som kan sanera förra årets skuld. Ifall det blir superettaspel ytterligare ett år, och dessutom haltande spel, med fortsatt låga publik siffror, så tror jag på Gaiskonkurs.

    • 6 februari, 2013 @ 09:18 Johan

      Gais har typ 3 miljoner mer i sponsorintäkter med företag som Puma,Åbro och Stena. Dessa sponsorkontrakt tecknades 2012 och löper även 2013.

    • 6 februari, 2013 @ 10:09 Sektion LM

      Men nog borde detta delvis vara resultatbaserat, dvs att de får betydligt mindre om de spelar i superettan än i allsvenskan? Det är troligt att Gais har betydligt högre sponsorintäkter än ÖIS, men nog luktar deras ”satsning” dans på slak lina rätt ordentligt. Att större delen av den gamla styrelsen verkar bli kvar tyder också på, åtminstone för en utomstående, att man inget lärt. Hoppas verkligen att ÖIS till synes betydligt sundare satsning ger sportsligt och ekonomiskt utslag. Det blir ett spännande år, både på och utanför plan…

    • 6 februari, 2013 @ 10:13 läktarcoachen

      Måhända kan Gais räkna med högre löpande intäkter än ÖIS i år. Men dom har också med sig ett negativt eget kapital på 6 miljoner. 2011 gick dom bak med 8 miljoner, varav 6 miljoner på den löpande driften. Allt enligt förra årets bokslut. Eventuella högre sponsorintäkter 2012 har knappast gjort mer än att kompensera för publikbortfallet det året. Det är med andra ord mycket osannolikt att den löpande driften gick med plus förra året. Min gissning är att spelarförsäljningar möjligtvis kompenserat för förra årets underskott på driften, men inte mer. Det är ju också oklart hur mycket av intäkterna från spelarförsäljningar som egentligen hamnat hos Gais och inte hos ”intressenterna”. Mitt tips, och många initierade gaisares tips, är att klubben måste få in ett kapitaltillskott på minst 10 miljoner för att klara elitlicensen till 2014. Det skall bli mycket intressant att se Gais’ bokslut för 2012. För en utomstående ser det ut som att dom spelar ett väldigt högt spel.

  7. 6 februari, 2013 @ 10:29 Barda

    ”Anledningen till det är dels det att jag och min sambo ska ha vårat andra barn nu i maj. Och det gör ju att det är ju det där livspusslet som jag känner att jag inte får ihop. Jag känner mig otillräcklig hemma och jag känner mig otillräcklig här på ÖIS-gården. ”

    ”- Jag har ju pratat med Sebastians flickvän som hämtar och lämnar på dagis, handlar, lagar mat och sedan kommer Sebastian hem och mår dåligt. Att Sebastian då tar detta beslutet ser jag som en väldigt fin sida av honom. Då känner jag att vi som förening också att vi har ett socialt ansvar”

    ”-Det optimala är väl att Sebastian jobbar på nu, får sitt barn och att vi går bra i serien och kan ta tillbaka Sebastian till hösten igen. Men vi är inte i det ekonomiska läget just nu helt enkelt. Vi har inte de resurserna även om vi hade velat. ”

    Är det den personliga motivationen, och att få ihop vardagen på hemmaplan eller är det den ekonomiska faktorn som spelar in? Jag fattar inte!

    Svara

  8. 6 februari, 2013 @ 10:59 Lanslarke

    Man får försöka se till det positiva med nyheten. Nu blir det lättare att formera mittfältet!

    Det mittfältsspel vi hade i lördags var, som jag såg det i alla fall, bättre än vad vi hade någon gång i fjol. Inte för att Lindström och Lundgren är så mycket bättre spelare än Seb, utan för att de är ett bättre sammansatt par. Jag tyckte att Seb och Jakob sprang mycket i vägen för varandra i fjol.
    Med Sebbe kvar hade man nog försökt tränga in alla tre på plan. Det hade sannolikt inneburit att Lundgren åkt ut på en kant. Jag tror inte helheten hade vunnit på det.
    Det är samma problem England hade med Lampard och Gerrard. De är för bra för att petas, men får inte plats på plan samtidigt.

    Svara

  9. 6 februari, 2013 @ 15:35 Anklev Ekström

    Danny Ervik where art thou?

    Svara

  10. 6 februari, 2013 @ 16:01 John

    Undrar om inte Seb går till gajs nu? Heltidskontrakt.

    Svara

  11. 6 februari, 2013 @ 18:23 Krilliano

    Fattar inte heller… Kan ju inte vara jättesummor det handlar om. Ekonomin måste vara hutlöst dålig.
    För Seb är ju en viktig kugge inte bara för oss supportrar utan även för Kent och Hasse.
    Tycker det luktar fisk.
    Kan inte vi supportrar starta en insamling. Hur mycket pengar behövs för att han ska kunna få heltid?

    Svara

    • 6 februari, 2013 @ 19:57 Sven R

      Det är ju inte så svårt att räkna på. Om han skall ha, säg 20′ mer/månad så blir det inklusive sociala avgifter 300′-325′ på årsbasis.

      Men det skapar ju lätt andra ”problem” i truppen. Vad säger att Seb är 100% (eller ens 50%) viktigare än några andra i truppen? Varför skulle t ex Abrahamsson, Leinar och Lindström nöja sig med lägre lön än Seb? Helt plötsligt pratar vi om miljonbelopp i stället för några hundratusen!

      Nej, det är nog så att klubbledningen har rätt prioriteringar, för en gångs skull. Det är tråkigt, vi hade behövt Seb för att klara en lång och tuff säsong. Men vårt jobb som supportrar blir nu att stötta tränarteamet och laget, så att vi får ut max av alla. Då klarar vi oss kvar i SE och kan fortsätta bygget mot AS!

    • 7 februari, 2013 @ 06:51 Krilliano

      Du har möjligtvis rätt. Jag tänkte på att han har spelat med den lönen förra året och då gick det bra. Så att han skulle ha 20000 till har jag svårt att tro.
      Jag är hur som oroad.

    • 7 februari, 2013 @ 07:17 Christian Börjesson

      Ja, och förra säsongen gick vi inte ens med nollresultat om jag är rätt underrättad…

    • 7 februari, 2013 @ 12:06 Krilliano

      Vi borde ju någonstans vara en av dom rikaste klubbarna i superettan kan jag tycka. Vad ligger problemet? Eller är det så att vi är det och att andra klubbar har det lika risigt?
      Eller är samtliga sponsorer borta?

    • 7 februari, 2013 @ 12:33 Sven R

      Men hur svårt är det att förstå? ÖIS har under ett antal år gått med förlust. Det betyder att man har rätt mycket skulder.

      Om det sedan är som Christian indikerar att man gick med förlust även 2012, så måste först ekonomin anpassas så att man går +-0 eller ännu hellre med vinst 2013. Detta för att kunna betala av de skulder man dragit på sig under alla de år man gjort av med mer pengar än man haft.

      Allt detta skyndas på av den omorganisation från sektionsförening till alliansförening, som redan beslutats. Men i praktiken fungerar det precis likadant som i en privatekonomi; om man gör av med mer pengar än man har en månad, så måste man spara in på utgifterna nästa månad för att kunna betala räkningarna.

      Kolla på ett avsnitt av ”Lyxfällan” i TV3, så kanske du fattar…

    • 7 februari, 2013 @ 13:21 läktarcoachen

      Man måste inte betala av alla skulder. Det finns ingen fotbollsförening eller för den delen vanligt företag som är skuldfria. Det väsentliga är att tillgångarna med god marginal överstiger skulderna så att man har ett positivt eget kapital. För en fotbollsförening bör detta helst vara såpass stort att man inte ständigt behöver leva med hotet om konkurs. Helst skall ju också en tillräcklig del av tillgångarna vara i likvid form, så att man kan sköta de löpande utbetalningarna. Sedan konkursen har jag ingen aning om hur ÖIS’ balansräkning ser ut.
      Vad gäller Seb kan jag mycket väl förstå ÖIS-ledningens dilemma. Gör man ett undantag för Seb kan andra kräva samma sak. Fast jag tycker ändå att Seb är såpass mycket mer meriterad än övriga att man kunde motivera ett sådant undantag om det överhuvud taget finns ekonomisk utrymme för det. Gör det inte det trots den strama budgetpolitik som förs, så är det tydligen riktigt illa med ekonomin.

    • 7 februari, 2013 @ 14:17 Anonym

      Läktarcoachen, du har helt rätt i föreningen inte behöver vara skuldfri för att kunna fungera. Om så var fallet hade ÖIS antagligen gått i konkurs för många år sedan.

      Inte heller jag har insyn i ekonomin, men indikationer visar enligt min mening på att det antagligen ser värre ut än vad många trott. I stället för att förbättra det egna kapitalet har man, genom att tydligen gå med förlust under 2013, försämrat det.

      Vad gäller tillgångar så sålde man, i samband med Fotbolls AB:s konkurs, ÖIS-gården. Så den finns inte längre där. Jag känner inte till några andra stora tillgångar, förutom eventuellt spelarna. Men hur vanskligt det är att räkna dem som tillgångar visar väl allt för många exempel. Som det visade sig för GAIS med Wanderson, så finns det inget reellt värde förrän man säljer en spelare.

      Detta gör att ÖIS i mångt och mycket sitter i händerna på hur välvilliga borgenärerna är. Det kan ju t ex vara så att det finns avbetalningsplaner som vi inte känner till.

      Min liknelse med en personlig ekonomi, tillkom för att göra det enkelt för de som ständigt tjatar om att vi måste satsa mer pengar i stället för mindre. De flesta hushåll har också skulder, men måste ha avbetalningsplaner eller tillgångar (t ex hus)för att täcka upp dem.

      Det måste väl, en gång för alla, finnas insikt i att ÖIS faktiskt är i precis samma läge som de familjer vilka får hjälp i ”Lyxfällan”!?

      Detta förstärks ytterligare i och med att man planerar en ”skilsmässa” från de andra sektionerna, där de tar med sig sina tillgångar ut ur ”hushållet”. Då hjälper det inte att denna ”skilsmässa” är hur civiliserad som helst. Faktum kvarstår; det blir svårare eftersom den nya fotbollsföreningen måste stå på egna ben!

    • 7 februari, 2013 @ 14:18 Sven R

      Missade nic:et igen. Lovar att skärpa mig!
      :~

    • 7 februari, 2013 @ 13:54 nikhe

      Det som skrämmer är att vi enligt rykten skulle gått minus 2012. Hur f-n är det möjligt?

      Vi skrev helt nya kontrakt inför 2011 och 2012 vilket betydde att vi kunde anpassa kontrakten till div.1 nivå.

      Vi hade ett betydligt bättre publiksnitt än vad vi budgeterat med vilket också borde ge mer pengar än beräknat.

      Ur div. mått mätt borde vi vara den klubb som drog in mest på sponsorer, i alla fall i toppen. Vårt varumärke är klart störst av div.1 lagen.

      Vi hade en sportsligt riktigt bra säsong vilket borde generera i att det var lättare att få med sponsorer under säsongen som tex. till 125 öres matchen. Denna blev ju för övrigt en succé inte minst ekonomiskt.

      Konkursen måste ju ha medfört att Öis började på ”noll”.

      Hur kan vi, med de här förutsättningarna, inte gå plus 2012 ?

    • 7 februari, 2013 @ 14:25 Sven R

      Jag har redan i en tidigare tråd föreslagit SD-redaktionen att de bör prata med någon/några ur styrelsen om dessa och liknande frågor. Då svarade de att det kommer att göras vid en senare tidpunkt.och det blir antagligen intressant läsning. Förhoppningsvis kan det genomföras när alla siffror för 2012 finns framme, t ex i samband med årsmötena i vår.

      Tänk dock på att föreningen INTE började på ”noll” efter konkursen. Det var ju bolaget och inte föreningen som gick i konkurs. I stället har man dragit på sig ”moraliska skulder” till de intressenter som fanns i bolaget eller som ställde upp för att rädda det. Ett exempel på detta är ju friidrottssektionen.

    • 7 februari, 2013 @ 16:22 nikhe

      Stämmer det du säger om att vi inte började på ”noll”. Frågan är hur mycket dessa skulder är? Missade årsmötet 2012 men i den ekonomiska årsrapporten måste ju dessa siffror finnas tillgängliga?

      De skulderna har ju varit kända inför budgetåret 2012 och i så fall måste styrelsen budgeterat med ett minusresultat 2012 då året var en publik och sportslig framgång som borde gett inkomster över den lagda budgeten. Detta går ju dock stick i stäv med det styrelsen stod och lovade på årsmötet 2011.

      Kan sponsorintäkterna gett så mycket sämre än vad som budgeterats?

      Många frågor som väntar på svar. Ser fram emot årsmötet om någon månad.

  12. 6 februari, 2013 @ 19:50 Sören

    Men. Gais tänker absolut inte jaga allsvenskan direkt. Man tänker sig istället en långsiktig väg på runt tre år före uppgång igen. Den väg man valt är; ta bort så många av förra årets allsvenska kontrakt som möjligt, ligger väl nära tjugo spelare nu, istället nya kontrakt, billigare, mycket billigare med andra spelare. Öis valde å andra sidan en dyrare väg när de åkte ur sist. Nämligen att behålla de flesta spelare och satsa på att gå upp direkt. Sen att Gais har ekonomiska problem trots nydaningen begriper väl alla.

    Svara

    • 7 februari, 2013 @ 15:44 Sektion LM

      Andreas Augustsson (37 år) är knappast en del av en långsiktig satsning. Vare sig hans lön eller Tommy Vaihos lär dessutom knappast vara särskilt låg, med tanke på att båda spelade allsvenskt förra säsongen. Jag tror knappast att hemvändande proffset Björn Andersson heller spelar för kaffepengar (dvs det som ÖIS betalar). Eller Jeffrey Aubynn? Även om Gais säkert blivit av med en del dyra löner, är det långt ifrån den lågprissatsning som ÖIS gör. Och jag kan inte se annat än att de tokchansar med ekonomin. Med det i åtanke är jag oerhört tacksam över ÖIS ungdomliga budgetsatsning.

  13. 6 februari, 2013 @ 20:25 Nikhe

    Inte bra detta. Sunt att Öis inte lever över sina tillgångar men samtidigt skrämmande att vi har så dålig ekonomi. Möjligt att pengar finns för Sebb men att Öis resonerar så att skall en vara heltid så drar det med flera andra som också ligger på Sebbs nivå.

    Insamling med en ”gåva” från privatperson kanske kunde komma runt skatter och avgifter….eller så blir det fängelse. …

    Hur som helst, jävligt olyckligt.

    Svara

  14. 7 februari, 2013 @ 19:35 Top 10

    Nu behöver ÖIS ytterligare två mittfältare, en central/defensiv och en högerbreddare.
    En av dem minst bör in ganska snabbt
    Inte var det väl tanken att Berg skulle ersätta Sebastian?
    Det är ju synd om Marcus G går till ex vis Viborg i danska andraligan,
    borde inte han passa bättre in i ÖIS?

    Svara

    • 7 februari, 2013 @ 21:54 Q

      Marcus G gjorde en usel säsong sist han var med ÖIS i superettan och en usel sista säsong i Gais. Han hade inte tagit plats på vårt centrala mittfält även när Sebastian slutat. Varför skulle vi satsa pengar på honom?

    • 7 februari, 2013 @ 22:41 Top 10

      Strunt i Marcus, det behövs ngn med motsvarande kvalitè och rutin
      Att söka en ymf som man förmodligen kände ett behov av och sedan tacka nej och sedan tappa Seb och då komma på, vi behöver ingen mer. Är inte detta lite övermod?

    • 7 februari, 2013 @ 23:22 Q

      Förstår hur du menar. Övermodet ligger förmodligen i att det riktigt illa ställt med ekonomin. Gamla skulder spökar fortfarande men att det är färdigvärvat tror jag dock inte på. Det tar nog sin stund för Kent att hitta ett motsvarande spelare som har samma kvalitet och lönepost som Sebastian.

      Den bästa lösningen vore nog om Lantz känner sig motiverad att köra ett år till. I sådant fall hade Sebastians avslut slutat med att truppen blir starkare än om han hade stannat.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se