Ett gott råd

Ordet derby smakar alltid lika gott i munnen. Låt vara att det bara rör sig om en träningsmatch, men likväl känns morgondagens match betydligt viktigare än till exempel den som spelades i tisdags mot Falkenbergs FF. Det finns någonting extra i luften redan i dag. Förväntningar, eller kanske framför allt förhoppningar. Hur väl klarar ÖIS att stå emot ett allsvenskt motstånd? På andra sidan planen står dessutom ÖIS genom tidernas största rival IFK Göteborg. Det är klart att man, efter flera år i skuggan av detta lag, ser fram emot att få möta dem igen på lika villkor. Att få mäta sig och kanske, kanske knäppa dem på nästippen. Det skulle onekligen frambringa en känsla som är svåruppnådd i andra fall.

Det märks dessutom att matchen är av intresse för många. AIK har för vana att dra ihop riktigt saftiga publiksiffror till sina försäsongsmatcher när årskortsinnehavarna har fri entré, men det finns en stor chans att morgondagens siffra är den som kommer stå sig som försäsongens högsta under 2013. Utan tvivel kommer Valhalla IP att vara fylld till bredden (vilket i dagsläget innefattar 3850 besökare). Redan för några dagar sedan var över 2000 förbokade biljetter – och det antalet har bättrats på vad dagarna har passerat. Visserligen gick försäljningen till ÖIS sektion lite knackigt till en början – men även där har en bättring gjorts och det senaste budet ligger på att 50 av totalt 300 biljetter finns kvar till förfogande. Resten är köpta. Men det är väl ingen vild gissning att många Öisare har valt andra sektioner så som sittplats istället för den något, kan tyckas, felplacerade reserverade ÖIS-sektionen ute i kanten på den renodlade ståplatsläktaren. Därför kan vi absolut räkna med mer än 300 rödblåa supportrar på Valhalla IP imorgon.

Tar David Leinar samma överläge gentemot de blåvitrandiga även imorgon?

Man kan inte påstå annat än att det tillför en extra dimension till dessa kalla senvinterdagar. Att det är publik på matcherna, vill säga. Över 1300 Öisare kom till premiären mot BK Häcken på Valhalla IP och i vanlig ordning var Öisgården fullproppad när Utsiktens BK kom på besök veckan senare. Matchen mot GAIS förra onsdagen drog även den en större publik – ca 2500 stycken – vilket värmde en annars mycket kylig kväll. Och som Jakob Lindström i en intervju till magasinet Offside sade på frågan om vad han mest ser fram emot till morgondagens match: publiken på läktaren. Det är det som höjer temperaturen och viljan hos spelarna. Det är ingen tvekan om det. Speciellt då under en försäsong när fotbollsvädret lämnar en del i övrigt att önska. Det tillför någonting eget. Någonting som gör att matchen höjs i intensitet (och förhoppningsvis, även om det inte är någon garanti, kvalitet). Och bara Jakobs ord gör ju att det blir en till en plikt att befinna sig på Valhalla IP.

Ett gott råd till dig som ännu inte köpt din biljett är att göra det illa kvickt. Som tidigare nämnt finns det bara cirka 50 biljetter till den reserverade ÖIS-sektionen kvar och totalt skall det röra sig om ungefär 700 plåtar. Du kan med andra ord inte dyka upp utan biljett imorgon för då riskerar du att bli ståendes utanför. Risken till det är väldigt stor. Och det är väl ingenting som du vill vara med om, antar jag.

Vi ses på Valhalla!


'Ett gott råd' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se