ÖIS syns i media #4

Under de två senaste säsongerna har det sannerligen inte stått särskilt mycket kring ÖIS i medierna. Visst, det blev faktiskt en toppnyhet av att Marcus Allbäck skulle göra ”comeback” inför säsongen 2011, men det var en sanning med rejäl modifikation vilket vi surt fick slicka i oss därpå. Men utöver det var ÖIS-spalterna väldigt tomma. Kanske hade ÖIS förtjänat det i och med sin serietillhörighet – kanske var det ett misstag av framför allt GP och GT att inte ha med alla lag från staden Göteborg i sina sportbilagor. Vi Öisare tycker ju gärna det sistnämnda. För oss spelade det ingen roll att ÖIS höll till i division ett. Vi ville ju ändå läsa om vårt lag. Men det tyckte bevisligen inte tidningarna.

Lagom till slutspurten av fjolårssäsongen blev ÖIS mer frekvent återkommande i medierna och till återkomsten i Superettan har det tuggat upp till en ganska så respektabel nivå. Och senast i ordningen att behandla ÖIS är nätsajten FotbollDirekt som under dagen publicerade en längre artikel som behandlar ÖIS från det fria fallet 2009 fram tills idag där David Leinar (undertecknad skrev faktiskt ”lagkapten” först för att sedan komma på sig själv – det är en aning förvirrande, inte sant) bidrar med en del citat. ”Då var det kolsvart och nu är på väg mot något stort”, lyder även artikelns rubrik. Ett påstående som stämmer till 100 procent. ÖIS är på gång! Så är det bara! ÖIS är ett lag att räkna med igen! Med Jakob Lindström i spetsen är allt möjligt!

David Leinar (till höger i bild) tror att man som Öisare om 4-5 år kommer att blicka tillbaka på Söderettanåren med positiva ögon

I en del av artikeln uttrycker David Leinar att ÖIS i framtiden kommer att se positivt på de senaste åren. Han menar på att det var nödvändigt att skrota det som var och bygga om. Att ”hitta tillbaka till grunderna”. Och det ligger väl en hel del i det. Lars Ranäng och allt vad det innebar försvann och in kom en positiv och hårt arbetande Mats Janson. Därtill försvann en hel drös av spelare samt ledare och en av guldhjältarna från 1985 – Hans Prytz – skrev på som ny huvudtränare. Ekonomin sattes i första hand och realiteten som förr innebar alltför dyra spelarvärvningar handlar i dag om att vrida och vända, värdera och grundligt studera varje enskild spelare innan denne får en chans att krita på för ÖIS.

– Nu i efterhand, och kanske speciellt om fyra fem år, så kommer vi nog tänka att det var hur bra som helst att det blev som det blev. Jag tror att klubben har mått jättebra av att spela i division 1 under två säsonger och hitta tillbaka till grunden någonstans. Nu har klubben fått förstå vad som är viktigt, och det är ekonomin först och främst. Våra fantastiska supportrar har nog till och med tyckt att det varit lite roligt att åka ut på landsbygden och följa oss. Det är de inte vana vid, sade David Leinar till FotbollDirekt.

Hela artikeln finner ni genom att trycka här.


'ÖIS syns i media #4' have 4 comments

  1. 17 februari, 2013 @ 20:29 Sven R

    …och Balkander har ändrat uppdragsbeskrivningen i sin blogg på gp.se. ÖIS ingår numera som en del av hans bevakningsområde!

    Jag har visserligen nämnt detta i en tidigare kommentar, men det känns mer passande i anslutning till denna artikel. Hoppas att det även speglar hur man på GP och övrig press kommer att bevaka ÖIS.

    Svara

    • 17 februari, 2013 @ 21:17 D

      Haha, som ni har tjatat var han väl tvungen ;)

    • 17 februari, 2013 @ 21:26 Sven R

      Han vägrade ju att svara på varför han utelämnade ÖIS. Då är det väl inte mer än rätt att man fortsätter fråga, eller…? ;)

    • 18 februari, 2013 @ 08:35 D

      Absolut, helt rätt!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se