Veckans tankar – Avsked och begynnelser

Då var det dags igen! Veckans tankar är tillbaka, och är här för att stanna. Planen är att denna artikel i första hand skall komma på onsdagar, som det var tänkt från första början. Men bli inte chockade om den dyker upp någon tisdag eller torsdag.

Första träningsmatchen är nu avklarad och andra är på ingång. Det börjar med andra ord hända lite grejor även på matchfronten, vilket såklart är oerhört efterlängtat.

Äh, vi kör väl.

***


Veckan som gått!

ÖIS-BK Häcken


Oavgjort mot fjolårstvåan i Allsvenskan. Hur man än vrider och vänder på matchen i sig, så är detta det man kommer att ta med sig. Försäsongsmatcher behöver inte betyda något, men de kan göra. Se bara på förra säsongen, då vi mullrade igenom försäsongen genom att vinna sju av de åtta sista träningsmatcherna vi spelade. Säsongen fortsatte ju sedan i ungefär samma takt. Så visst kan bra försäsongsresultat betyda mycket för spelet och självförtroendet även in i seriespelet.

Denna säsongen ser det ju dock som bekant lite annorlunda ut, då en viss Cup ersätter vad som skulle varit träningsmatcher tidigare vintrar. Det gör att man måste vara ”färdig” mycket tidigare. Med tanke på det gör det ju att Häcken-matchen känns ännu bättre. Att redan i ens första försäsongsmatch se ut som ett relativt samspelt lag är inte mig emot.

Nu skall vi ju heller inte tro att försäsongen blir som en dans på några rosor bara för det. En match gör ingen säsong bla bla bla. Men lite så är det ju. Förlorar vi mot Utsikten kommer domedagsprofeterna fram ur sina hålor skall ni se. Men ingen kan säga emot att vi fick en fin start på året 2013.

Om vi skall gå på lite individuella omdömen från Häcken-matchen så var det framförallt två spelare som överraskade positivt på mig. Adam Rosén och Johan Lundgren. Detta var två spelare jag inte hade någon bild av alls sedan tidigare. Trots att man sett de spela ett antal gånger under Division 1-åren, dock utan att lägga märke till dem. Adam Rosén stod för ett väldigt bra positionsspel plus en orädsla i framstötningarna som fick en att dra tankarna till en viss saknad Robin. Huvudspelet som man hört skulle vara hans styrka såg även det mycket bra ut. Har vi vår nya Leinar? Förhoppningsvis inte säger jag. Jag hoppas Adam utvecklas till att bli bättre än Leinar. Det potentialen har han, garanterat. Johan Lundgren såg oerhört bra ut på många sätt och vis, framförallt ettrigheten i hans spel kombinerat med lugnet han visade när han väl hade bollen vid fötterna. Johan och Lillström kan komma att bilda ett mycket jobbigt innermittfält.

Att min egna favorit Oskar Wallén kom in och smällde in ÖIS enda mål i matchen gjorde inte denna matchen till en mindre njutning heller.

En sista sak. Som de flesta redan varit inne på, men som var oundvikligt att tänka på under matchen. Fel färger. Fel färg på tröjorna, fel färg på byxorna. Gör om, gör rätt. Nu.

Sebastian Johansson

Efter en positiv känsla från lördagens match på Valhalla blev man hyfsat snabbt neddragen i ett sämre tillstånd humörmässigt när beskedet om att Sebastian Johansson och ÖIS bryter kontraktet som skrevs på innan jul. Mycket, mycket tråkigt. Seb’s kontraktsförlängning var tillsammans med Peters dito det skönaste beskedet man fick efter 2012 års säsong var slut. Inte trodde man då att något sådant här skulle hända.

Att vi nu tappat både Sebastian Johansson och Robin Jonsson inför årets superettan-spel gör mig mer än lite orolig. Det gör mig väldigt orolig. Detta är två spelare som hade varit givna för mig i en premiärelva 2013. Det går inte att snacka bort att detta är grymt tunga tapp.

Men detta är också ett sundhetstecken från ÖIS sida. Både i fallet Seb och fallet Robin visar ÖIS att de faktiskt menar allvar med att inte betala spelare mer än vad man har råd med. ÖIS ekonomi är som ni alla förmodligen listat ut mycket dålig. Tänket ÖIS kört med innan konkursen funkar inte på något sätt längre, och gjorde ju inte det innan heller egentligen. Att man nu inte tummar på sina strikta löneprinciper man satt upp är väldigt positivt. Vi HAR inte råd att lägga ut mycket pengar på enskilda spelare, det är den dystra sanningen. Att Sebastian lämnar är som sagt mycket beklagligt, men också förståeligt när man hör honom berätta varför. Så här är livet. Tyvärr.

***


Veckan som kommer!

ÖIS-Utsikten BK


Falkenbergs-matchen den 19:e februari har precis flyttats till Valhalla så i och med det är lördagens match mot Utsikten den enda inplanerade matchen på ÖIS-gården denna vintern. Dock finns väl chansen att gården kommer att stå som värd för en match mellan sista cupmatchen och första seriematchen, det får tiden utvisa.

Lördag klockan 13.00 är tiden att lägga på minnet, Utsikten är alltså laget som står på andra sidan planhalvan. Ser man tillbaka på förra säsongen är det idel positiva minnen från mötena med detta lag. Två mycket speciella matcher. Första var den oerhört vackra sommardagen då vi färgade Ruddalen röd och blå. Där vi kanske stod för årets bästa läktarinsats. Där vi spelade med två man mindre i en lång stund och ändå höll undan. Där Johan Pettersson sprang mer än någon annan gjorde en enskild match under förra säsongen. En match jag kommer minnas länge.

Hemmamatchen var den lyckade enkronas-tillställningen. Där jubileumströjorna användes. Där vi vann med 5-1 inför över 5000 åskådare. Även detta en match att minnas.

Nu ställs vi alltså mot dem igen, och visst skall väl även detta, utan Sebastian Johansson, bli en seger? Ja, visst skall det det.

***

ÖIS-veckans bästa!

…var känslan jag fick när jag såg att Jakob Lindström hade lagkaptensbindeln runt armen. Så fruktansvärt vackert.

***

ÖIS-veckans sämsta..

Ja, vad tror ni? Mr. Johanssons avsked. Of course.

***



'Veckans tankar – Avsked och begynnelser' have 3 comments

  1. 6 februari, 2013 @ 16:32 Axel

    Sen när blev seriepremiären den 19 Februari? Det var väl 8 April? Eller är det en träningsmatch? Jag är förvirrad!
    Tacksam för svar

    Svara

    • 6 februari, 2013 @ 16:48 Jonathan Larsson

      Nu rörde du nog till det. Jag vet inte riktigt hur du får det till att det skulle vara första seriematchen. Men Falkenberg möter vi i en träningsmatch den 19:e februari på Valhalla som jag skrev.

      Sen möter vi ju såklart även dem i april i seriepremiären.

      Läs igen så fattar du nog ;-)

    • 6 februari, 2013 @ 19:58 SB

      Seriestart i februari. Helt klart ett tecken på att vi går upp i år. Folket är taggat. De kan inte vänta längre.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se