Bittra starter i Ligacupen

Det är inte bara för a-laget som det vankas tävlingsmatcher de kommande veckorna. Nej, faktum är att även ÖIS U 19 (tidigare Tipselit Äldre) samt ÖIS U17 (tidigare Tipselit Yngre) drar igång med cupspel denna helg. Och det i den nyskapade Ligacupen, som den så vackert kallas. Precis som i herrarnas Svenska Cupen är lagen indelade i grupper om fyra i varje där man i en enkelserie möter samtliga lag varpå gruppvinnaren avancerar vidare i jakten på Ligacupvinsten. Ett intressant och roligt upplägg som precis som för a-trupperna gör att det börjar gälla lite mer än vad det vanligtvis gör när man bara träningsspelar fram tills dess att säsongerna och seriespelet drar igång på allvar lite senare.

U19
ÖIS U19 har tidigare under vintern hunnit med att träningsspela fyra gånger. Resultatmässigt vann de två och förlorade två. Vinnande ur striden gick de mot Lerkils a-lag samt mot FC Trollhättans U19-gäng, samtidigt som man förlorade med hela 6-0 mot BK Häcken och även fick se sig besegrade av norska Lörenskog (2-4) på ÖIS-gårdens konstgräsmatta.

Att döma av ÖIS hemsida är det också de enda träningsmatcher som ÖIS U19 hinner med denna säsong. För nu drar Ligacupen igång och kommer ta upp all tid. Först ut var Halmstad BK (redan avklarad under dagen), nästa helg väntar Falkenbergs FF och avslutningsvis kommer ÖIS att derbyspela mot IFK Göteborg på Valhalla IP den 23 mars klockan 15:30.

Dess värre ser det inte särskilt ljust ut för tillfället. Åtminstone inte sett till den första matchen. Där förlorade laget med 3-0 mot Halmstad BK på Sannarps IP. Inte riktigt vad Sören Börjesson hade tänkt sig, kanske. Nu kommer det att krävas att ÖIS slår både Falkenbergs FF och IFK Göteborg för att ha en chans på gruppvinsten – men utan att döma alltför  hårt så känns det som en tuff uppgift att genomföra. Dock inte omöjlig på långa vägar. Bara att spetsa formen!

Spelschemat för gruppen ser ut som följer:

2013-03-09 13:00 Halmstad BK – ÖIS 3-0
2013-03-16 12:30 ÖIS – Falkenbergs FF (ÖIS-gården)
2013-03-23 15:30 IFK Göteborg – ÖIS (Valhalla IP)

U17
För ÖIS U17-lag med Niklas Allback i tränarspetsen har försäsongen innehållit fem matcher. Kryss mot Hovås Billdal IF A och vinster mot Jonsereds U19, Tölös U19 samt Torslandas U17. Den femte matchen förlorade man, 2-3, hemma mot IF Elfsborg. Kanske har ÖIS U17 fått lite spratt i benen! Försäsongen ser åtminstone lovande ut. Vad som också går att säga att är laget inte kommer att spela i samma serie som man gjorde under fjolårssäsongen, utan man kommer istället att delta i en mindre serie med lag från närområdet. Den sägs dock ligga på ungefär samma nivå som den förra rent kvalitetsmässigt. Till skillnad från U19 så har U17 dessutom bokat in ytterligare två träningsmatcher efter det att Ligacupen är färdigspelad. Man kommer då att möta både Oddevold och Utsikten hemma på ÖIS-gården.

Precis som för ÖIS lite äldre juniorer så ingår Halmstad BK, Falkenbergs FF samt IFK Göteborg i gruppen. Man kommer dessutom att möta lagen i samma ordning. Halmstad BK togs om hand under dagen, Falkenbergs FF kommer till Göteborg om drygt en vecka och allt avslutas med ett derby mot IFK Göteborg den 24:e mars på ÖIS-gården.

Tyvärr blev det förlust mot Halmstad BK även för ÖIS U17 tidigare i dag. Visserligen lyckades man kvittera Halmstads 1-0-ledning, men väldigt sent i matchen kunde hemmalaget åter ta ledningen efter en hörnsituation. Riktigt surt! Nu blir det kämpigt även att vinna gruppen och ta sig vidare även för U17-laget. Om det skall inträffa krävs det att ÖIS slår både Falkenbergs FF och IFK Göteborg. Samma visa som för U19-spelarna. En dubbelskräll är det vi får hoppas på. Och visst vore det något!

Spelschemat för gruppen ser ut som följer:

2013-03-09 15:00 Halmstad BK – ÖIS 2-1
2013-03-16 14:30 ÖIS – Falkenbergs FF (ÖIS-gården)
2013-03-24 14:15 ÖIS – IFK Göteborg (ÖIS-gården)


'Bittra starter i Ligacupen' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se