Carlsson och Azulay byter rödblått mot blågult

I slutet av mars är det åter dags för diverse landslagssamlingar – och för två av dagens Öisare stundar utflykter till diverse orter. För Henrik Carlsson stannar det visserligen vid ett läger på Bosön i Stockholm, men för Jonathan Azulay väntar utlandsresa till både Kroatien och Portugal.

Det råder inget tvivel om att det är positiva vibbar som rör sig kring ÖIS-gården för tillfället. De bra matcherna avlöser varandra, stämningen är på topp, avancemanget i Svenska Cupen är nära och Mattias Balkander på Göteborgs-Posten tippar ÖIS att sluta sjua i Superettan 2013. Oh the joy!

Som ett resultat av de goda resultat som fallit det senaste så har två Öisare belönats med varsin plats i landslaget. För Henrik Carlsson blir det ett P95-läger på Bosön den 22:a till 25:e mars och för Jonathan Azulay väntar hans andra deltagande i Sveriges U21-landslag (debuten kom i 0-4-förlusten mot England för ett tag sedan). Där väntar resor utanför Sveriges gränser då de skall matchas mot Kroatien respektive Portugal på bortaplan. Kroatienmatchen spelas den 21 mars och mötet med Portugal kommer tre dagar därpå – alltså den 24:e.

Det är så klart oerhört roligt att hårt arbete och lyckade framträdanden ger resultat i form av det finaste du kan få vara med om – att representera det svenska landslaget. Oavsett åldersklass så är det en stor ära som inte minst gör att man som spelare får ökat självförtroende och dessutom en ökad vilja att träna och bli ännu bättre. Det finns nog ingen bättre träningstriggare. Känner man att man är med i rejset och är med och utmanar på riktigt, ja – då höjer man sig några snäpp extra och ger lite till i varje situation. Då nöjer man sig inte med att gå in halvhjärtat. Då har man fått blodad tand.

Vore det inte för att André Nilsson hade skadat knäet olyckligt i sin avskedsturnering med Holmalund så hade han redan gjort sin P95-landslagsdebut. Han var som bekant uttagen till det förra lägret precis som Henrik Carlsson. Men där satte skadan stopp för medverkan. Logiskt nog finns André inte heller med i denna uttagning men att han kommer få en ny chans när han åter är fit for fight känns troligt.

Lycka till och kör hårt, grabbar!


'Carlsson och Azulay byter rödblått mot blågult' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se