Eftersnack: Sällskapet avsnitt 1 ”Vännerna”

Då var premiären avklarad i Mattias Åséns följetång ”Sällskapet” på ÖIS officiella hemsida.

Ämnet i första avsnittet var Johan Hedman och Emil Karlssons vänskap. Mattias följde med hem till Johan Hedman för att skildra Johan Hedman och Emil Karlssons vänskap. En vänskap som är lite utöver den vanliga vänskapen mellan två lagkamrater. En vänskap som sträcker sig utanför omklädningsrummet och det vanliga snacket om veckans Champions Leaguedrabbningar.

Förmodligen är detta något som många av er kan känna igen er i. Ni alla har väl en hel mängd arbetskamrater som ni inte har några som helst problem att prata jobb och väder med. Däremot finns det ganska får arbetskamrater som du hade velat i hemma i soffan en fredagkväll och prata om livets svåra frågor. Skulle man däremot hitta en sådan person någonstans där i kontorslandskapet så gör det troligtvis ditt arbete bra mycket enklare. Det vore väl märkligt om den logiken inte gällde även i ett fotbollslag?

Om vi ska tala lite mer om själva konceptet med en serie minidokumentärer om sällskapet så är det givetvis ett initiativ värt all tänkbar beundran. Att ÖIS två gånger på en dag syns i rörlig bild. Både genom Mattias dokumentär och SVTs repotage om ÖIS väg tillbaka till eliten är något som efter de svältfödda åren i söderettan känns som en lottovinst. Av den anledningen hade det troligtvis kunnat läggas upp i stort sett vad som helst på youtube som innefattade rörlig bild på ÖIS för att vi skulle sätta klackarna i taket och  hoppa som små barn. När det då dessutom är välgjort är det inte konstigt att bifallet blir så hejdundrande som idag.

Nu hade vi däremot tänkt testa något som kanske bli ett återkommande inslag här på sambadefensiv efter de olika delarna av ”Sällskapet” nämligen ett eftersnack. Kommentarsfältet är fritt, vad tyckte ni om dagens avsnitt? Vad var roligast? Vad förvånade dig mest? Vad kan bli bättre till nästa gång?

Personligen fann jag en pärla i den visserligen oerhört repade men ändå väldigt roliga dubbla handslaget i tamburen samt Johan Lundgrens barnsliga skutt och viftningar mot klacken efter Emils mål mot Syrianska. Men det är bara jag. Vad tyckte ni?


'Eftersnack: Sällskapet avsnitt 1 ”Vännerna”' have 13 comments

  1. 8 mars, 2013 @ 20:59 Daniel

    Har följt ÖIS i rätt många år nu, och det första som slog mig är känslan av harmoni..Måhända att det bara är en känsla hos mig men spontant så tror jag inte att den här typen av program eller liknande hade gått att genomföra med det ÖIS som man vant sig vid de senaste åren.

    Jag vet inte vad ni känner o tycker, Men när jag lägger mig ikväll är det med ett leende på läpparna och lugn i kroppen, detta kan bli hur bra som helst..Både ”Sällskapet” och säsongen 2013

    Svara

  2. 9 mars, 2013 @ 09:03 Vidsynte

    Noterade särskilt Ricky´s fina förarbete till Emils mål.

    Svara

    • 9 mars, 2013 @ 10:10 Adam Waller

      Ja, det är en fin liten screening Ricky gör, för att sätta Emil i läge. Och strax dessförinnan serverade han honom än bättre.
      Tycker att det var ett underbart första avsnitt. Någon kunde inte låta bli att gnälla på typsnitt eller vad det var, men min enda kritiska invändning är att den var för kort. Men det gäller nog mest för oss inbitna, om man tänker sig att den ska kunna visas för någon oinvigd som har andra intressen också, så tror jag den funkar väldigt bra. Tycker att Mattias lyckas berätta väldigt mycket på kort tid och får med små medel ihop en väldigt fin historia om vänskap. Sedan verkar Emil och Hedman vara guldsnubbar, men det kom inte som någon överraskning.

    • 9 mars, 2013 @ 12:43 Felix Jonsson

      Snyggt! Hade jag faktiskt inte tänkt på. Som Rickyförespråkare glädjer det mig alltid när fler än jag ser potential i killen ;)

  3. 9 mars, 2013 @ 11:56 Exilen

    Ett jätteskoj initiativ! Det var kul att följa Emil och Johan vid sidan av planen.

    Som journalist kunde jag inte låta bli att titta på hur dokumentären var gjord nästan lika mycket som vad den innehöll. Om kameramannen zoomar lite mindre och tar ännu fler klippbilder kommer en jättebra dokumentär att bli ännu bättre!

    Svara

  4. 9 mars, 2013 @ 18:15 JD

    Länk till SVTs reportage? Har varit bortrest ett tag…

    Svara

  5. 22 mars, 2013 @ 13:21 Lill-Benke

    Släpp tvåan nån gång då för h-e!!!

    Svara

  6. 22 mars, 2013 @ 14:44 Mattias Åsén

    Haha, jag sliter som ett djur i klipprummet Lill-Benke! Är på sluttampen, men jag jobbar säkert en extra dag för att få det liite bättre.

    Svara

    • 22 mars, 2013 @ 21:43 Daniel R

      Talar inte bara för mig själv när jag säger att vi verkligen uppskattar ditt jobb!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se