ÖIS betalar supportrarnas resa

Det har varit en hel sura miner kring Falkenbergs FF och dess sätt att hantera den kommande kvartsfinalen i Svenska Cupen. Med all rätt skall sägas, undertecknad är en av många som både önskat det ena och det andra att inträffa för de huvudansvariga i frågan. Det är helt enkelt inte OK. Inte någonstans. Reservarena enligt SvFF är Borås Arena, men icke sa nicke – den skall man inte använda ändå. Istället blir det en inomhushall. Dessutom i Växjö. 27 mil från Göteborg och en lång resväg från Falkenberg. Bortom all logik och vad man kan ”gå med på” som supporter.

Inte blev det bättre av att Falkenbergs FF i dag, jag antar efter större påtryckningar från diverse håll (till och med Falkenberg FF:s egen supporterförening var mycket upprörd och skrev i ett pressmeddelande att de hellre hade sett att matchen spelades på Valhalla i Göteborg, vilket givetvis fick klubbens ansvariga att gå i taket), gick ut med en text på sin officiella hemsida där man beskrev läget och anledningarna till att matchen är vald att spelas i Växjö. Nummer ett sägs vara kostnaderna – det blir en mindre summa att betala för, vad jag antar, en ganska så fattig fotbollsförening. Nummer två är att matchen skall tv-sändas av SVT och att det då gör det enklare för Falkenbergs FF då Östers IF även de har lagt sin cupmatch (dagen därpå) till Tipshallen.

Två argument som långt ifrån övertygar någon alls. Det bör det åtminstone inte göra. Det handlar alltså om rena bekvämlighetsskäl. Och på grund av det så väljer man att ödelägga matchen långt ute i ingenstans där till och med lagets egna supportrar skall behöva betala 200 SEK för att ta bussen och se sin egen hemmamatch. Inte heller lär det vara särskilt många Öisare som kommer loss från jobb och andra aktiviteter i tid för att kunna resa dit. Snacka om att döda Svenska Cupen på riktigt. Snacka om att ta kol på precis allting av det positiva som blossat upp kring denna turnering under starten av 2013. Man skäms å Falkenberg FF:s vägnar.

Men lyckligtvis – och det är ett beundransvärt initiativ – har ÖIS satt ned foten och gjort vad de kunnat för att underlätta i den mån det är möjligt. Under dagen/eftermiddagen publicerades en text som säger att ÖIS kommer att gå in och betala bussresan fram och tillbaka till Växjö den tredje april. Allt för sina supportrar. Innan dess har ÖIS legat på Falkenbergs FF om en ändrad spelplats – man har till och med erbjudit dem att spela på Valhalla, något som man i och för sig ganska så logiskt fick avslag på – men när det var förgäves tog man saken i sina egna händer och gladde en del bittra anhängare. Fortfarande, det finns många som inte kommer kunna göra annat än att nöja sig med SVT Play, men att man i den ekonomiska sits man ändå är i väljer att lägga pengar på detta värnar om att man bryr sig som sin supporterskara. Och det visar också att man inte tycker att Falkenberg FF:s agerande är OK och någonting som gynnar varken fotbollen i stort eller Svenska Cupen i synnerhet.

Men nu är det dags att lägga Falkenberg FF:s debacle bakom sig. Tyvärr är det inte så mycket att göra åt just nu. De har gjort sitt val och SvFF kan ingenting göra för att ändra på det. Istället får vi gilla läget och faktiskt lägga vårt fokus på att ÖIS är kvartsfinal i Svenska Cupen. Någonting som har kommit i andra hand och inte riktigt diskuterats till den grad som det borde ha gjorts. ÖIS har slagit ut tre allsvenska lag och har nu drömläge på avancemang till semifinal. Det är stort. Riktigt, riktigt stort. Vem hade kunnat drömma om det för, säg, ett halvår sedan? Nu är vi bland de åtta bästa och lilla Falkenbergs FF (som visserligen är boogey team nummer ett för ÖIS del) är de som står i vägen för att hamna bland de fyra bästa lagen. Vi förstår nog inte hur långt vi har nått och vilket slagläge vi har för ytterligare triumfer. Så nu djävlar knyter vi näven, taggar till och krigar till oss en semifinalplats. Det vore inte annat än rätt efter allt tjabbel det senaste.


'ÖIS betalar supportrarnas resa' have 14 comments

  1. 25 mars, 2013 @ 20:11 Sven R

    Väl talat!

    Svara

  2. 25 mars, 2013 @ 22:22 Magnus

    Ett mycket fint initiativ av ÖIS. Hoppas detta även ges ett visst medialt utrymme. Både Svffs slaktande av cupen och gesten från ÖIS!

    Svara

  3. 26 mars, 2013 @ 09:16 Jesper

    Medialt utrymme bidde det inte mycket av. Fadäs på den punkten av de lokala skribenterna, som ändå fått sig nyheten serverad på silverfat av ÖIS.
    ett ÖIS som skött denna frågan på ett föredömligt sätt, stor heder och stor passion gentemot sina supportrar och ett gott arbete för att försöka ge spelarna bästa möjliga stöd.

    Falkenberg, det luktar unket…..hade varit obeskrivligt besviken om jag varit gulvit!

    Svara

  4. 26 mars, 2013 @ 09:37 Adam Waller

    Tänk vad de hade skrivit om det här initiativet om det hade kommit från Gais. Så jävla trött på GP.
    För egen del har jag inte en möjlighet i världen att följa med till Växjö, men jag skulle mer än gärna kunna tänka mig att betala en plats (eller flera) i bussen ändå för de hjältar som åker och för att avlasta ÖIS ekonomi. Ska fundera över hur jag ska gå till väga, men en insamling bland supportrar för att bekosta bussarna tror jag snabbt hade täckt kostnaderna.

    Svara

    • 26 mars, 2013 @ 12:22 Lill-Benke

      Sätt in pengarna på öis bankgiro bara.

  5. 26 mars, 2013 @ 14:19 Johan G

    https://twitter.com/OskarAngermark/status/316533016052776960

    ”Grande! BG 439-8418 med meddelandet ”Buss till Växjö”. Tusen, tusen tack!”

    För er som vill bidra med en slant för resan till Växjö.

    Svara

    • 26 mars, 2013 @ 17:06 Adam Waller

      Härligt! Ett bidrag från mig är på väg!

    • 26 mars, 2013 @ 19:48 A.V

      Samma här!

    • 26 mars, 2013 @ 20:00 Boddah

      Samma här!

    • 26 mars, 2013 @ 20:50 Lars W

      Samma här

    • 26 mars, 2013 @ 22:37 Martini

      Samma här!

  6. 26 mars, 2013 @ 19:06 Anonym

    Vilken väg kör bussen till Växsjö?

    Svara

    • 26 mars, 2013 @ 19:18 Johan G

      När jag pratade med Mattias i Balders Hage i går så lät det som att de kör via Borås. Tror de som åker snett väljer att åka via Halmstad.

  7. 27 mars, 2013 @ 06:59 Smurfalizer

    Via Borås e mycket närmare. I bil kan man välja via Halmstad o gasa på i 150 och nå fram lika fort men i buss finns inget bättre val än via Borås…

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se