ÖIS i media #5 – om spelartruppen

Det känns som att man har skrivit det 1000 gånger nu, men denna gång är det på allvar. Det börjar dra ihop sig. Dagarna räknas ned och nu återstår bara 12 dagar tills seriepremiären. Återkomsten till Superettan. Falkenbergs FF väntar på ett, vad man kan förmoda, kokande Gamla Ullevi fyllt av förhoppningar. Dels efter fjolårets succésäsong, dels efter denna försäsongs framgångar. Det känns som att intresset har stegrat ytterligare. Och så positiva vindar som det just nu blåser kring ÖIS – det har det nog inte gjort sedan 2008.

I brist på annat att läsa så här emellan matcherna så har en av GP:s reportrar betygsatt (kommenterat är nog ett mer rättvist uttryck) ÖIS nuvarande spelartrupp. Visserligen är det väl inga större sensationer – de mesta tycker samma om de allra flesta spelarna – men det är alltid intressant att läsa vad andra ser hos vardera spelare. Och det är väl ingen högoddsare att risken för osämja finns. Man har ju sina favoriter vilka man – kanske omedvetet – höjer till skyarna samtidigt som man hos en annan spelare har hakat upp sig på någonting som gör att denne inte är värd mer än vatten. Inget konstigt i det kanske, men vi vet att det är så det fungerar oavsett om det är ens avsikt eller inte.

Det skall väl sägas att Balkanders kommentarer är allt annat än kontroversiella. De är inte argumenterande i någon större grad och det går därför inte att gå i taket alternativt hålla med till någon större grad. Att han förutspår Henrik Carlssons genombrottssäsong tyder däremot på att han i alla fall har lite koll på läget. Så kan det mycket väl bli om han får kontinuerlig speltid i U21-laget och en hel del framträdanden i a-laget om någon av de ordinarie av någon orsak inte finns tillgänglig. För det skall väl sägas, han petar i dagsläget varken Wallén eller Karlsson. Nej, loppet står mellan att ha första tjing på ett inhopp. En kamp han kommer att få ta med Richard Yarsuvat, som inte har haft någon alldeles lysande inledning på 2013.

I övrigt är det i många fall självklarheter. Han tycker väl, precis som oss allra flesta, att spelet byggs upp kring Emil Karlsson till stor del och att han har potentialen att göra en hel del mål om formen infinner sig. Visst, avsluten är fortfarande hans akilles häl och det kan förhindra honom från en målrik säsong, men det känns som att det på senare tid åtminstone har lossnat lite, lite grand. Låt oss hålla alla tummar som går för att spärren släpper, att bollarna sitter och att Emil Karlsson får fira framför klacken vid många tillfällen. Det är en viktig bit i om ÖIS skall klara av Superettan.

Ni läser spelarkommentarerna här.


'ÖIS i media #5 – om spelartruppen' have 4 comments

  1. 28 mars, 2013 @ 10:28 Anonym

    Men det är många matcher och vi kan väl ha någon av spelarna som kliver fram med stora steg efter sommaruppehållet.

    Svara

  2. 28 mars, 2013 @ 11:07 Hur

    Det är väl snarare otroligt tydligt att Balkander inte har någon koll. Han har väl inte ens sett en ÖIS-match på flera år.

    Svara

  3. 28 mars, 2013 @ 15:10 Lill-Benke

    Nej, tycker det är uppenbart att det är en omöjlighet för gammelmedias journalister att ha något intressant att bidra med. Så lättillgängliga lagen blivit mha internet så är den genomsnittlige supportern mångdubbelt insatt i sitt eget lag. Trots att jag sett nästan alla av årets matcher, surfat öisrelaterat ohälsosamt mycket hela vintern och följt klubben i flera decennier kan jag inte känna mig tvärsäker på vem som ska bort av Rosén, Leinar och Azulay eller om Hall och Bratt är redo för superettanspel eller om vi är ett botten-, mitten- eller möjligen topplag. Balkander mfl ska hålla koll på 25-30 gubbar i varje lag i i första hand de västsvenska, allsvenska lagen, i andra hand övriga allsvenskan, i tredje hand öis och gais. Hur skulle han kunna komma med något matnyttigt?

    Svara

    • 29 mars, 2013 @ 14:26 Martini

      +1.
      Nästan omöjlig uppgift. Gammelmedia (bra uttryck förresten) riktar sig uppenbart till den breda allmänheten som inte är ett dyft insatt i detaljer som vi är, några hundra eller möjligen några få tusen nördar till varje lag.
      Balkanders blogg är däremot rätt smal. Tycker ofta att han träffar rätt där i lite djupare diskussioner.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se