Rödblått inslag i IFK Värnamo

Tidigare under vintern sade ÖIS hej då till hela fem spelare på en och samma gång. David Björkeryd, Robin Jonsson, Markus Anderberg, Tommy Lycén, Alexander Jeremejeff och Markus Anderberg hade gjort sitt i ÖIS. Åtminstone för den här gången. Sedan dess har Alexander Jeremejeff skrivit på för Division 1-klubben Qviding FIF där han får Bosko Orovic som huvudtränare och Valhalla IP som hemmaarena, Markus Anderberg har valt att trippa ned ett tag för att bli kvitt alla sina skadeproblem innan fotbollen tas upp igen och Robin Jonsson har ryktats till Utsiktens BK där han också har provtränat (och även spelat match mot ÖIS).

Nu vet vi vad som väntar härnäst för man nummer fyra i gänget. Det är nämligen så att David Björkeryd i dagarna har valt att skriva på för en ny klubb. Och valet föll på Superettalaget IFK Värnamo. Med andra ord blir det dubbelmöte med gamla klubben ÖIS direkt. Och som om det inte vore nog så kommer han även att möta en annan av sina tidigare klubbar, Assyriska FF, under den stundande säsongen. Stor risk för nostalgikänslor för David Björkeryd i år, alltså. Kanske kan det dämpa hemlängtan-känslorna, om några sådana nu skulle finnas.

Vad gäller hemsidor och dess uppdateringsfrekvens så finns det ett par klubbar i Superettan som så när ligger på Söderettanivå. IFK Värnamo kan möjligen vara en av dem. För trots att huvudtränare Sören Åkeby i en intervju med Fotbollstransfers.com har bekräftat övergången samt att David Björkeryd själv har publicerat en bild på sig själv iklädd Värnamo-mundering så står nyhetsflödet på klubbens hemsida tomt. Sören Åkeby, tidigare i GIF Sundsvall, säger så här om värvningen av David Björkeryd på frågan om han är klar för IFK Värnamo:

– Stämmer bra. Vi sökte en försvarsspelare med helst en vänsterfot, som kan spela både mittback och vänsterback. Jag har sett honom tidigare i Superettan och fått bra referenser. Sedan har han tränat med oss, han gjorde bra ifrån sig. David är en spännande spelare, även om han är en lite äldre spelare så är vi i behov av sådant. Han har bra teknik, bra fart och är erfaren.

För oss på Sambadefensiv så är det bara att hoppas att David Björkeryd får en lyckad sejour i Värnamo. Trots att provspelet i Brommapojkarna IF inte mynnade ut i något kontrakt så gav det säkerligen honom någonting som han kan ha nytta av i sin tid hos Sören Åkeby och hans gäng. Om inte annat kommer han att förenas med en gammal bekanting, nämligen Alexander Vrebac, som också skrev på för IFK Värnamo nyligen.


'Rödblått inslag i IFK Värnamo' har en kommentar


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se