Spelarbetyg Halmstads BK – Örgryte IS

Det blev ingen seger mot Halmstads BK, men väl en biljett in i Svenska Cupens kvartsfinalspel (som lottas söndag 17:55 i Sportspegeln). Och det går ju inte att vara annat än nöjd då, trots dagens förlust på Skedala Park. Tyvärr förstörde några få minuter hela matchen då Halmstads BK tilläts att först kvittera till 1-1 och två minuter senare även trycka in 2-1 genom Antonio Rojas. Inte riktigt OK att tappa två bollar på två minuter. Det är ju inte OK alls. Inte någonstans. Det vet även spelarna om. Speciellt då det var ”två riktiga skitmål”, för att citera Oskar Wallén. I och med det får ÖIS dessutom finna sig i att spela kvartsfinalen på bortaplan. Men det är en parentes i dag!

Denna gång är det endast jag som står bakom våra spelarbetyg. Så ni vet vem ni skall hugga om ni inte håller med.

Peter Abrahamsson 4

Han har sannolikt gjort bättre matcher än denna under sin karriär, men likväl var det en Peter Abrahamsson på bra humör i dag. Det går inte att säga annat. Visserligen ställdes han kanske inte för jättemånga större prov, men när Halmstads BK kom igenom så var han som en vägg i många lägen. Bland annat räddar han ju Steindórssons straffspark i den första halvleken på ett mycket bra sätt. Bara det gör att betyget blir högt. Står även pall för HBK:s avlutande offensiv där han på ett nära läge från Gudjon Baldvinsson hann ned i tid för att plocka upp en farlig skarvnick. Det här var riktigt bra!

Christofer Bengtsson 3

Bildsköne Bengtsson gav ett stabilt intryck i dagens match. Han stod rätt i position, krigade, gnetade och följde med upp på offensiva löpningar när de rätta läget dök upp. Fick väl inte alltför stor hjälp av Sebastian Ohlsson som inte riktigt nådde sin vanliga standard vilket också försvårade Bengtssons arbete.

David Leinar 2

I första halvlek var det ganska så lugnt för ÖIS mittbackspar. I alla fall större delen av halvleken. Det skall sägas. Men när väl bollen kom till ÖIS straffområde var David Leinar (eller Adam Rosén) allt som oftast där för att skalla undan bollen. Däremot drar han på sig en onödig straff (som ju lyckligtvis räddades av Peter Abrahamsson) när det enda rätta egentligen bara var att rulla bollen över kortlinjen.

Stod ganska så bra pall under avslutande 45, men samspelet med Peter Abrahamsson brast vid några tillfällen. Vid ett av tillfällena var det sånär att Baldvinsson kunde sätta rejäl nerv i ÖIS genom att nicka in 3-1.

Adam Rosén 3

För Adam Rosén gäller ungefär det samma som för David Leinar. I dag var det ungefär jämlika i de flesta situationer. Men det kändes ändå som att Adam Rosén stack ut lite mer i den andra halvleken när Halmstads BK satte press på ÖIS. Mitt minne säger mig att Rosén skallade undan fler bollar och låg rätt lite oftare. Skall man nämna något negativt så är det att han slår bort för många bollar i tomma intet. Ibland drar han den rakt in i mitten där det inte finns någon Öisare på en radie om tio meter. Det måste slipas bort.

Jonathan Azulay 2

Vill minnas att jag nämnde det efter AIK-matchen: Jonathan Azulay bör spela mittback om han skall spela alls. Hans Prytz ville väl inte ändra ett vinnande lag, men Azulay gör inte sig själv riktigt rättvisa på vänsterbacksplatsen. Det blir inte riktigt en perfect match, om man säger så. Dels kan han inte använda sin högerfot på samma sätt och vänsterfoten verkar han inte helt komfortabel till att ha som hjälpmedel i alla situationer. Bara det hämmar honom något enormt. Känner inte heller att han fyller på i offensiven tillräckligt. Knappt alls. Det är i och för sig inget måste att göra det, men det kan åtminstone underlätta att bryta upp ett försvar om någon kommer på ett överlapp.

Sebastian Ohlsson 2

Som jag skrev i matchrapporten: Sebastian Ohlsson stod inte för en av sina bättre insatser i ÖIS-tröjan. Det var genomgående ganska så halvdant. Kan definitivt bättre. Att han åter sitter på bänken mot Qviding FIF om en vecka är ingen omöjlighet då Jacob Ericsson som i dag satt på bänken var betydligt bättre mot AIK i söndags. Framför allt så var det lite si så där i försvarsspelet tillsammans med Azulay i första halvlek, och det offensiva fanns inte heller där. Men jag antar att Ohlsson känner exakt samma sak. Han måste upp till nästa match!

Jakob Lindström 3

Jakob Lindström lämnade Skedala Park med ett godkänt betyg i dag. Men även Jakob kan bättre. Och har dessutom visat att han kan bättre i tidigare matcher. Framför allt kan han stå ut mer. Han kan vara mer bidragande och pådrivande. Straffen var dock bombsäker och utan chans för Stojan Lukic. Målfirandet var även det av världsklass.

Johan Lundgren 3

Kanske blir man förblindad av insatsen mot AIK i söndags, och det är väl kanske inte så konstigt i så fall, men jag känner inte att Johan Lundgren fick ut allt ur sin kropp i dag. Kom på mig själv att tänka att ”jösses vad han löper”, och det är alltid ett gott tecken, men rent fotbollsmässigt fanns det mer att plocka fram.

Johan Hedman 3

Efter att ha missat AIK-matchen på grund av en lättare skada var Johan Hedman åter med i a-lagssammanhang (startade U21-matchen i tisdags mot Varbergs BoIS). Och det får man väl säga dessutom gjordes på ett rätt så bra sätt. I alla fall i den första halvleken då samspelet med Emil Karlsson skördade ganska så stora framgångar. Kraften och initiativtagandet mattades väl av i andra halvlek, men då och då tog han ändå chansen att dra på offensiven ute på sin vänsterkant.

Oskar Wallén 2

Oskar själv beskrev sin insats med ordet ”sådär”. Och det kan väl stämma till viss del. Jag kan hålla med om att den inte var hundraprocentig. Han hade något vasst volleyavslut i första halvleken som visserligen gick rakt på Stojan Lukic, men det blev inte så mycket mer än så. Fick kriga i tomma intet i andra halvlek vilket tog på krafterna.

Emil Karlsson 3

Ah, Emil Karlsson var riktigt pigg i första halvlek. Sprang så bra att han ordnade straffen som ÖIS satte 1-0 på. Och med en liten högre lobb hade han stunden senare också ökat på ledningen efter att han mycket elegant löpt sig igenom både en och två hemmaförsvarare till ett friläge. Mycket bra gjort. Var ett ständigt orosment för HBK:s backlinje. En motståndarsupporter utbrast något i stil med ”han var ju riktigt duktig” då han byttes av vilket alltid är ett gott betyg.

Filip Holländer 2 (byttes in i matchminut 71 istället för Johan Hedman)

Svårt att göra någon riktig bedömning av Holländers insats på 19 minuters spel, men han kom inte riktigt in i det. Har väl sin förklaring i att ÖIS var ganska så kraftigt tillbakapressat och bara minuten efter inhoppet satte ju Fredrik Liverstam 1-1 på en hörna. Sedan blev det inte så mycket mer boll för Filips del.

Hannes Sahlin och Richard Yarsuvat spelade för kort tid för att betygsättas

'Spelarbetyg Halmstads BK – Örgryte IS' have 3 comments

1. 16 mars, 2013 @ 21:58 Daniel K

Vad har hänt med Hannes?
    Han agerar så sömnigt hela tiden.

• 16 mars, 2013 @ 23:18 Oskar S

Håller helt med dig! Hannes verkade mycket slö och långsam idag när han blev inbytt.

2. 17 mars, 2013 @ 05:13 Taco

Bengtsson bäste Öisare på plan tillsammans med Peter, dom räddade gruppsegern. Domaren, vilket dåligt jävla skämt. Fy fan.