U19 och U17 ligacupspelade

Även om allt fokus ganska så logiskt låg på Skedala Park och ÖIS match mot Halmstads BK igår så var det inte den enda ÖIS-matchen av betydelse som spelades. Precis som förra helgen så var både U19- och U17-laget igång med matcher i den så kallade Ligacupen. Upplägget är, som tidigare nämnt, snarlikt med det i herrarnas Svenska Cupen där man spelar en rak serie på tre matcher och där gruppvinnaren avancerar vidare.

Tyvärr gick det mindre bra för båda ÖIS-lagen förra helgen då båda fick se sig besegrade av Halmstads BK:s motsvarigheter. U19 förlorade sin match på Sannarps IP med hela 3-0 samtidigt som U17-laget hämtade upp ett 0-1-underläge innan man på en hörna sent i matchen släppte in 2-1. Riktigt surt!

Gårdagens resultat var inte så mycket muntrare. I ett dubbelmöte med Falkenbergs FF på ÖIS-gården fick ÖIS endast med sig totalt en poäng. För U17 betyder det att man efter två spelade matcher står på noll poäng, och för U19 visar tabellen på en inspelad sådan. Detta med en återstående match. Det ser onekligen mörkt ut för avancemang, alltså. Det gäller att avsluta snyggt. Och motivationen lär det inte vara något fel på. Båda lagen kommer att derbyspela mot IFK Göteborg (och U19 gör det dessutom på Valhalla IP. Masa er dit!).

U19
Det blev ingen seger mot Falkenbergs FF, trots en 1-0-ledning fram till den 70:e matchminuten. Då fick Lukas Thell se sig besegrad i hemmamålet. Tråkigt! För det såg målmässigt bra ut efter att Rasmus Tengfjord gett ÖIS ledningen i den 49:e minuten (tre minuter efter att han byttes in). Det innebär, som sagt, att chansen till avancemang bör vara utom räckhåll för deras del.

I övrigt kan vi notera att två a-lagsspelare fanns med i startelvan. Bland mittbackarna spelade Carl Hawunger, och på topp huserade Daniel Paulson. En passningspoäng fick han också med sig som facit. Det var nämligen Paulson som spelade fram till Tengfjords öppningsmål. I slutet drog målskytt Tengfjord på sig ett rött kort vilket bör innebära att han inte finns att tillgå mot IFK Göteborg nästa helg.

2013-03-09 Halmstads BK – ÖIS 3-0
2013-03-16 ÖIS – Falkenbergs FF 1-1
2013-03-23 IFK Göteborg – ÖIS (Valhalla IP kl 15:30)

U17
Efter att ÖIS U17 förlorat sin andra raka ligacupmatch kan man räkna bort avancemanget. Tyvärr. Precis som för U19 så blev Halmstads BK för svåra i den första matchen, och igår fick man se sig besegrade av Falkenbergs FF i en målrik batalj på ÖIS-gården. Olyckligtvis gjorde Falkenbergs FF fyra mål och ÖIS ”bara” tre. ÖIS ledde dock matchen med 2-1 och 3-2, men lyckades inte hålla tätt bakåt.

De verkar dock ha funnit en rejäl målspruta i anfallet. Simon Laneby, Sebastian i U19-lagets lillebror, har satt sprutt på målskyttet. Två nya baljor igår. Det lönar sig alltid att komma till rätt sida (han spelade tidigare i de blåvita). Fortsätt så!

2013-03-09 Halmstads BK – ÖIS 2-1
2013-03-16 ÖIS – Falkenbergs FF 3-4
2013-03-23 ÖIS – IFK Göteborg (ÖIS-gården, kl 14:15)


'U19 och U17 ligacupspelade' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se