U21: Landskrona BoIS nästa uppgift

ÖIS U21-lag fick en flygande start på säsongen. För exakt två veckor sedan spelades premiären på ÖIS-gårdens konstgräsmatta och motståndet Varbergs BoIS hade inte så mycket att säga till om i det stora hela. Det var visserligen ingen vidare bra fotbollsmatch varken från ÖIS eller Varbergs sida, men å andra sidan var ÖIS det mer bollförande laget och det såg aldrig riktigt ut som att det skulle glida ur ÖIS händer. Och det gjorde det ju inte heller. Via Johan Hedman, Oskar Wallén, Henrik Carlsson och Hannes Sahlin kunde ÖIS vinna med 4-2 och ta en ganska så lugn trepoängare som inledning på säsongen.

I kväll väntar säsongens andra U21-match. Och för ÖIS del stundar en ganska så lång bussresa ned till Marcus Lantz senaste hemvist – Landskrona BoIS. Inte en helt lätt uppgift på förhand. Faktum är att även Landskrona BoIS vann den inledande matchen och det mot GAIS med 2-0 på hemmaplan efter att Alexander Tkacz satt 1-0 på straff och Erik Andersson dödade tillställningen med lagets andra mål i matchminut 76. Men det skall väl sägas att åtminstone GAIS hade ställt upp med en väldigt ung startelva. Det enda rutinerade namnet som fanns med var Calum Angus.

Det verkar som att ÖIS kommer gå lite mot det spåret i kväll. Kanske vill man vila många av spelarna efter lördagens match och inför den oerhört viktiga kvartsfinalen i Svenska Cupen. Samtidigt öppnas portarna för de yngre spelarna att visa framfötterna. Något som kan – och bör – gynna dem i det långa loppet. Bland annat är Carl Hawunger, Daniel Paulson, Oskar Kivilo, Rasmus Haraldsson och Rasmus Tengfjord med i matchtruppen. Hawunger och Paulson är som bekant redan uppflyttade i a-truppen även om de mestadels håller till i Sören Börjessons U19-gäng, men den sistnämnda trion är där på heltid. Det må vara så att flera andra klubbar har med fler spelare från juniorlagen – men med tanke på att ÖIS har Superettans yngsta trupp så är det många av a-lagsspelarna som går under ålderstaket som ligger på år 1992. Således ”behöver” inte Marcus Lantz och kompani ta med en hel drös av juniorspelare alla gånger.

Överåldriga till i kväll är de båda målvakterna Peter Abrahamsson och Fredrik Andersson, Johan Lundgren, Adam Rosén och  Johan Hedman. Vid önskan hade man alltså kunnat plocka med ytterligare en spelare född tidigare än 1992. Men det går inte att klaga. Självklart bör man satsa på att vinna U21-serien och ställa upp med ett manstarkt lag till varje match, men till sist så är det en serie för de yngre som inte riktigt har slagit sig in i a-truppen till fullo än. Och då är det ett perfekt tillfälle att matcha de yngre (Haraldsson, Kivilo och Tengfjord samt Jigliden-Larsson senast mot BoIS). Vidare kommer provspelande Simon Alexandersson att följa med, och det är nog ingen högoddsare att han får chansen från start. Kanske bredvid Daniel Paulson, men mest troligt jämte Oskar Wallén i anfallet.

I målet kommer Fredrik Andersson att stå. Med det blir det hans andra match i U21-serien den här säsongen. Allt enligt planen, vad man får anta. Det finns väl egentligen ingenting annat än att det är Peter Abrahamsson som står mot Falkenbergs FF, och att Fredrik Andersson då får stå i kväll är tämligen logiskt.

Får vi gissa så kommer mittförsvaret att bestå utav Adam Rosén och Carl Hawunger. Rasmus Haraldsson spelade visserligen mittback i U19:s senaste match (förlust 7-3 mot IFK Göteborg), men de två enda mittbackarna i truppen är Hawunger och Rosén. På kanterna bör Joakim Hall spela till vänster – och förmodligen är det Tobias Bratts tur att spela till höger. Det känns som att det är på sin plats.

Mittfältet är desto svårare att förutspå då det finns en hel drös av alternativ. Kanske får Johan Hedman spela innermitt i Jakobs och Carlssons frånvaro. I så fall får han spela ihop med Johan Lundgren. På kanterna finns Sebastian Ohlsson, Jacob Ericsson, Oskar Kivilo, Rasmus Tengfjord att tillgå och möjligen är Daniel Paulson också ett alternativ såvida han inte startar i anfallet.

Av förklarliga skäl kommer Sambadefensiv inte ha någon representant på plats, så antingen får ni hoppas på att officiella hemsidan levererar något sorts reportage, eller så kikar ni in på Twitter i kväll så skall vi delge matchresultatet.

ÖIS har valt att ta med följande spelare till Landskrona:
1. Peter Abrahamsson
12. Fredrik Andersson
3. Joakim Hall
8. Johan Lundgren
10. Oskar Wallén
13. Johan Hedman
16. Sebastian Ohlsson
18. Jacob Ericsson
21. Adam Rosén
23. Simon Alexandersson (provspelare)
25. Tobias Bratt
28. Daniel Paulson
29. Carl Hawunger
#. Oskar Kivilo (U19)
#. Rasmus Haraldsson (U19)
#. Rasmus Tengfjord (U19)


'U21: Landskrona BoIS nästa uppgift' have 4 comments

  1. 27 mars, 2013 @ 10:43 Europa nästa

    Var det någon som såg matchen? har inte hittat några kommentarer, endast matchfakta.

    Svara

  2. 27 mars, 2013 @ 16:09 Hasse

    Vi vinner borta mot Landskrona,toppar U21 serien och inte ett ord om matchen på
    hemsidan ???

    Svara

    • 27 mars, 2013 @ 18:33 Christian Börjesson

      Om du menar Sambadefensiv med ”hemsidan” så är det så enkelt som att ingen av oss fanns på plats. Menar du officiella så… ja, då kan man kanske tycka att de borde kunna skriva någonting om det.

    • 28 mars, 2013 @ 12:09 Hasse

      Menar officiella.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se