Veckans tankar – Positiva vindar

Kvartsfinal. Två matcher ifrån en final. Tre matcher ifrån Europaspel. En utopi har blivit något som ändå skymtar till borta i horisonten.

Visst är det roligt med cupspel?

***


Veckan som gått!

Halmstads BK-ÖIS


Planen var ända fram till dagen innan match att jag skulle ta mig till Halmstad. Saker kom emellan och så blev tyvärr inte fallet. Därmed har jag ytterst lite att säga om matchen. Efter att ha sett LG-sammanfattningen (att jag fem månader efter Division 1-avskedet fortfarande refererar till LG är…oväntat), så kan jag ändå konstatera att det var ett mycket vackert straffmål av Il Capitano Lillström, alltid kul att se spelare som vågar slå straffarna högt upp i nätet.

Jag kan även, av bilderna att döma, konstatera att det var ett respektabelt antal ÖIS:are på plats! Riktigt skoj. Det märks att det blåser positiva ÖIS-vindar och att det så har gjort i ett ganska bra tag nu.

Om ni vill läsa mer om matchen och av någon anledning inte redan läst Sambadefensivs artiklar så är det bara att scrolla ner här på sidan. Matchrapport, spelarbetyg och intervjuer ligger nämligen uppe.

Officiellt byte

Jag har ju redan avhandlat detta ämne i tidigare artiklar men det tåls att tas upp igen. För igår annonserades det alltså på ÖIS hemsida att David Leinar ersätts som lagkapten av Jakob Lindström. Detta har vi ju alla vetat nu hela försäsongen egentligen, men nu är det officiellt.

Efter vintern finns det ingenting i mina ögon som tyder på att detta på något sätt skulle vara en dålig lösning. Det märks inte överhuvudtaget att han bara är 19 år gammal. Orutinerad kan man heller inte säga att han är. Jo på Superetta-nivå är han ju det, men 46 spelade seriematcher för ÖIS de senaste två åren (där han startat samtliga!) vittnar om att han har mer rutin än de flesta 19-åringar på den här nivån.

Efter David Leinar, Björn Anklev, Marcus Allbäck, Anders Prytz, Dick Last o.s.v. är det alltså Jakob som får bära kaptensansvaret.

Ämnet är redan rätt uttjatat så jag ska inte mala på mer, men man kan inte säga annat än att det är stora namn han efterträder. Men vem vet, om 10 år kanske det är stort för dåtidens kapten att han får vara just det när Jakob Lindström en gång i tiden var det.

Eller så är Jakob fortfarande kapten då.

Man vet ju, som bekant, aldrig.

Årsmöte

Jag känner att jag har varit väldigt dålig på att dyka upp i de olika ÖIS-sammanhangen denna veckan. Årsmötet kan räknas in till det.

Den stora frågan på detta årsmöte var ju det eventuella ombildandet av Örgryte IS till en alliansförening. Så blev också som bekant fallet. Det innebär alltså att från och med 2015 kommer ÖIS fyra olika sektioner bli egna föreningar, som förgreningar till moderföreningen Örgryte IS.

Mer om detta läser ni bland annat här och här.

Cuplottning

Som tidigare behandlats här idag på Sambadefensiv så blev det alltså en ”drömlottning” i kvartsfinalen av Svenska Cupen. Både för oss och för våra motståndare Falkenbergs FF. Sju raka nederlag för ÖIS mot FFF skall alltså vändas till en seger, och görs det då väntar alltså en semifinal. Så långt framme var det längesen ÖIS var i Svenska Cupen, det skall sägas.

Det måste dock vara jobbigt för Danny Ervik att behöva möta ÖIS fyra gånger på ett år. Att så ofta behöva se att gräset såklart är grönare på vår sida.

Efter många om och men verkar nu tidpunkten för kvartsfinalen vara bestämd. 3:e april 18.00. 18.00 är såklart ingen optimal tid en vanlig onsdag, men tyvärr måste även vi (av någon anledning) rätta oss efter Champions League-spelande.

Plats för matchen då? Ja, det är Falkenberg som har hemmaplan och isåfall är det Falkenbergs IP som gäller. Men. Det snackas på lite olika ställen om att det inte är säkert att planen kommer att vara i speldugligt skick i tid, och Falkenbergs reservarena är Borås Arena. Låt oss hoppas på en Borås-resa. Därifrån har man många goda minnen, då tänker jag framförallt klackmässigt. För ur läktarsynpunkt är det få arenor som går att skapa ett liknande tryck på som Borås Arena. Falkenbergs IP är inte en av dem.

***


Veckan som kommer!

ÖIS-Qviding FIF

Väldigt väntat så blev det en extra träningsmatch emellan gruppspelet i cupen och seriestarten. Qviding FIF är det som får äran att ställas emot ÖIS. Qviding som med Alexander Jeremejeff från start slog ett U21-betonat GAIS så sent som igår kväll. 1-0 blev slutresultatet efter mål av ytterbacken August Wängberg.

Jag har svårt att bestämma mig för vad jag tror Hans Prytz kommer att använda den här matchen till. Kommer han fortsätta spela in en startelva som förmodligen skall spela ihop i cup-kvartsfinalen och i seriepremiären, eller kommer han passa på att spela vissa spelare som inte fått så mycket speltid på försäsongen? Men då kan man även ställa sig frågan: Är det verkligen många spelare som inte fått så mycket speltid hittills? Jag tycker ändå rotationen varit bra under träningsmatchandet på de flesta positioner. Så vi säger väl nåt mittemellan, om det är möjligt? Många givna spelare får spela, men även ett par som inte fått lika mycket speltid. Det låter väl.

Ifall jag själv skulle försöka mig på att formera en elva tills på lördag så skulle den börja med Peter i mål. Tobias Bratt, David Leinar, Adam Rosén och Hannes Sahlin i backlinjen.

Johan Hedman, Filip Holländer, Johan Lundgren och Jacob Ericsson som mittfältare.

Slutligen Henrik Carlsson och Oskar Wallén som anfallare.

Så. Lite blandat. Lite givet, lite ”nytt”.

Lördag 13.00 är det som gäller för matchen. ÖIS-gården är spelplatsen.

Sällskapet

Den förträfflige Mattias Åséns dokumentärserie ”Sällskapet” har hittills kommit i ett avsnitt. Det andra planeras komma ut i slutet av veckan. Som ni säkert redan vet är Jakob Lindström huvudperson i denna veckans avsnitt.

Medan ni sitter hemma och väntar, otåligt, på del 2 kan ni ju titta på den så kallade ”teasern” till just del 2.

***

ÖIS-veckans bästa!

Faktumet att vi slog ut tre allsvenska lag och nu är ett av åtta kvarvarande lag i Svenska Cupen. Alla till Falkenberg! (eller Borås eller whatever..)

***

ÖIS-veckans sämsta..

Ja, vi förlorade ju faktiskt matchen mot Halmstad, vilket man nästan glömt av.


'Veckans tankar – Positiva vindar' have 3 comments

  1. 21 mars, 2013 @ 08:28 Rödblå

    Är lillström avstängd?

    Svara

  2. 21 mars, 2013 @ 08:29 Rödblå

    Ledsen, trodde det va cup-matchen du hade gissat 11a på :)

    Svara

  3. 21 mars, 2013 @ 22:50 steffe_öis

    det har skrivits en hel del om kaptensbytet men inte riktigt varför, tycker Jakob är ett bra val men ändå ovanligt att det byts utan att den gamle(Leinar) har slutat, bytt klubb eller tappat sin ordinarie plats, är det nån som har lite insider om varför egentligen bytet skedde?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se