Skada sätter fortsatt stopp för spel

Jakob Lindström var som bekant inte tillgänglig för spel i gårdagens match mot Landskrona BoIS. Det på grund av en stukad fot som helt enkelt inte var bra nog för spel, samtidigt som det är tidigt inpå säsongen och det därför inte finns någon som helst anledning att stressa fram någonting. Ännu återstår en hel ocean av matcher, och dessutom har ÖIS en av säsongens tuffaste perioder med hårt matchande just nu. Det inleddes med match mot Landskrona BoIS, och härnäst väntar både Djurgårdens IF och GAIS med ett spann på fyra, fem dagar. Därför fick Jakob Lindström igår nöja sig med att se matchen från läktarplats tillsammans med sportchef Kent Carlzon.

Tyvärr verkar det bli samma visa i Svenska Cupens semifinal. Det skriver åtminstone Göteborgs-Posten i kväll. Inte så oväntat alls om man skall vara helt ärlig, det såg rätt så illa ut så sent som vid träningspasset i lördags där Lindström inte ens deltog med de övriga. Att det skulle ha blivit så mycket bättre att han skulle vara klar för spel redan nu, det kändes inte realistiskt. Och även om man säkerligen hoppades på ett mirakel in i det allra sista så var nog de allra flesta införstådda med att de skulle få klara sig utan Lindström även mot Djurgården.

Men inget ont som inte för någonting gott med sig. Som att Johan Hedman då får ytterligare en chans att visa upp sig, till exempel. Nu känns det väl troligt att Hans Prytz både tänka ett och två varv kring vilka spelare som skall starta på onsdag med tanke på det stundande derbyt där vikten utav en stark elva fylld av pigga spelare är av stor vikt, men Johan Hedman spelade onekligen till sig nytt förtroende på en utav de centrala mittfältspositionerna mot Landskrona BoIS igår.

Som tidigare nämnt i både matchrapport och spelarbetyg skötte han sig betydligt bättre än vad man hade kunnat hoppas på och det såg stundtals riktigt bra ut. Trygg med boll kryddat med finurliga passningar och lösningar som förde spelet framåt i banan. Visserligen blir det ännu en nivå upp när Djurgården står på den andra sidan på onsdag, men känner Hedman sig fräsch nog att starta så bör han göra det. Man flyttar inte på en spelare som stått för en så bra prestation på en ovan position om det inte finns logiska förklaringar så som skador,  etc. Åtminstone inte när en av lagets mest självklara startspelare i Jakob Lindström är indisponibel.

För Jakob Lindströms del låg en röntgen på dagens schema. Låt oss hoppas att den visade ett positivt resultat och att han blir frisk och redo för kamp tills dess att bollen sparkas igång på Gamla Ullevi om en vecka. För att Lindström skulle bli en tillgång i en sådan match behöver vi inte ens diskutera.


'Skada sätter fortsatt stopp för spel' have 9 comments

  1. 30 april, 2013 @ 01:36 Sven R

    Vi ser ingen risk då, för att Hedman får stora skälvan när han ställs inför sitt gamla favoritlag… ;)

    Svara

  2. 30 april, 2013 @ 08:09 Sten

    Jag tycker verkligen inte Hedman stärkte sina chanser efter andra halvlek mot Landskrona. Det fungerar inte med både honom och ricky på mittfältet samtidigt, det finns inget defensivt tänk.

    Svara

  3. 30 april, 2013 @ 09:55 Daniel

    Angående cupmatchen, någon som vet hur matchen kommer att sändas och om man kan se den om man befinner sig utomlands ?

    Svara

  4. 30 april, 2013 @ 12:14 John

    DIFs tränare:
    – Jag var och tittade på ÖIS igår (läs: söndag) när de slog Landskrona borta. Ett lag som spelade 4-4-2 med två riktigt bra forwards som imponerade på mig. De är välorganiserade med otrolig kämpaanda och de jobbade stenhårt i nittio minuter så det kommer att bli en tuff nöt att knäcka för oss, säger Anders till DIF.se.

    Fina ord.

    Svara

  5. 1 maj, 2013 @ 14:28 Top 10

    Kul att det börjat lossna för ÖIS
    Med tanke på skador och avstängningar och ang ev kompletteringar i truppen,
    skull mf/f Holster i Sundsvall kunna vara intressant?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se