Spelarbetyg Assyriska FF – ÖIS

Noll mål framåt och fem i baken. Det är ÖIS facit efter två spelade matcher i Superettan denna säsong. Men trots att siffrorna blev större i dagens match än mot Falkenbergs FF stod ÖIS som lag för en bättre prestation. Det får man ändå säga. Visst, starten var helt bedrövlig och det skall bara inte få hända – så är det – men ÖIS reste sig i alla fall hjälpligt och därför är eftersmaken inte riktigt lika besk som senast. Klart är dock att ÖIS måste upp. Detta kommer inte att hålla över 30 omgångar. Och snart börjar det blåsa riktigt kallt på ÖIS-gården. Snart kryper nerverna in under skinnet på spelarna. Nästa måndag kommer IK Brage till Gamla Ullevi, och det går knappt att poängtera vikten av ett bra resultat i den matchen.

Kom igen, ÖIS. Ni kan göra det.

Kämpa! Kör! Ös!

Spelarbetygen är denna gång satta utav Christian Börjesson och Jonathan Larsson, så ni vet vilka ni skall hugga om ni inte håller med.

Peter Abrahamsson 1,5 (Christian 2, Jonathan 1)

När inte ens Peter Abrahamsson är med från start är det illa. Och det var han inte i dag. Han kom fel till flera situationer redan i de första minuterna, till exempel vid en frispark i den andra matchminuten. Man kan inte lasta honom för 1-0-målet, där är det backlinjen som är för svag, men det är i högsta grad Peter Abrahamssons fel att 2-0-målet föll. Det går inte att satsa på att boxa ut bollen och missa helt. Inte i det läget.

Christofer Bengtsson 2 (Båda 2)

Christofer Bengtsson kan gå av planen med hedern i behåll. Han växer mer och mer fram till den där pålitlige Bengtsson som man fick känna på under 2008. Det händer visserligen lite för lite offensivt i dag, där kan han bättre, men han är å andra sidan i rätt position defensivt mest hela tiden och kan inte lastas för något utav målen som faller. Skall också ha kreddit för att han lugnar ned spelet när han har bollen. Det finns för många som inleder med en för dålig första touch så att de hamnar i tidsnöd och får tjonga i väg bollen. Bengtsson finner allt som oftast endera Ohlsson på högerkanten eller Oskar Wallén i anfallet. Längs backen, dessutom. Och det gillar vi.

David Leinar 1,5 (Christian 2, Jonathan 1)

Som Jonathan uttrycker det: vad är det med våra mittbackar hittills? Vad har hänt med dem? Var är stabiliteten? Lugnet? David Leinar som brukar vara lugnet själv hade det ganska så tufft på Södertälje Fotbollsarena i dag. Han var fel ute vid 1-0, var olycksräv vid 2-0 när han nickade bollen i eget mål och stod och sov när Stefan Batan kom fri i början utav av andra halvlek. Missade dessutom en rensning i slutet utav matchen vilket gjorde att Aganovic kom fri mot Abrahamsson. Det var ren tur att det inte blev 4-0 där. Ren tur.

Adam Rosén 1,5 (Christian 2, Jonathan 1)
Vad gäller Adam Rosén gäller i stort sett samma motivering som för David Leinar. Stabilitet? Lugn? Ge tid för sig själv? Christian vill dock mena på att han spelade upp sig i den andra halvleken. Vann fler dueller och iscensatte ett par anfall. Skall dock kunna betydligt, betydligt bättre.
Jonathan Azulay 1,5 (Christian 2, Jonathan 1)

Vi kan väl åtminstone enas om att Jonathan Azulay passar bättre där ute på vänsterkanten än i mitten, även om betygsättare Jonathan Larsson menar på att hans prestation i den första halvleken lämnade i stort sett allt att önska. Gör precis som laget en bättre andra halvlek där han åtminstone gör sitt till det offensiva genom att vara ett extra alternativ till Jacob Ericsson, Sebastian Ohlsson och alla som spelade mittfältare ute på den kanten under halvlekens gång. Lite för tama inlägg dock, som många gånger gick rakt i famnen hos Robin Malmkvist, men sådana var han inte ensam om att slå.

Sebastian Ohlsson 2 (Båda 2)

Sebastian Ohlsson var en av de som spelade upp sig gentemot premiären (vilket i och för sig inte var särskilt svårt). Var hyfsat pigg i början utav första halvlek, men framför allt hade han sin glans i den andra halvleken där han hade utökat rörlighet och en bättre bollbehandling. Stod också för skottet som så när tog ÖIS tillbaka in i matchen, men då stod Malmkvist för en monsterräddning. Generellt sett måste vi säga att Sebastian Ohlsson har bra tryck när han väl drar till. Borde kanske göra det oftare.

Jakob Lindström 2
(Båda 2)

Vi är ganska så eniga om att vi inte riktigt vet vad Jakob gjorde för att förtjäna sitt betyg, men om det är bra eller inte kan vi inte bestämma. Han gjorde väl vad han skulle. Varken mer eller mindre.

Johan Lundgren 1,5 (Christian 2, Jonathan 1)

Hrmmm… Vi tycker det går lite för långsamt när Johan Lundgren får fatt i bollen. Håller ni med? Skulle behöva steppa upp sitt spel lite. Spela med lite högre fart. Göra allt det där som han kan göra så bra i ett högre tempo. Då blir det riktigt bra. Och det har han gjort i tidigare matcher. Måste, måste, måste hitta tillbaka dit. Tycker också att han kan lägga ned de där tio meter höga långbollarna som är ämnade Oskar Wallén, för de hittar i stort sett aldrig fram.

Jacob Ericsson 1 (Båda 1)

Christian drog visserligen en mindre suck när Jacob Ericsson byttes ut tidigt i den andra halvleken, men i dag stod Ericsson för en intetsägande insats. Han hade alltför lite boll för att han skall komma till sin rätt och som det har skrivits om här inne tidigare så fuskar han lite i det defensiva vilket sätter Azulay på ändan ett par gånger. Om han bara skulle kunna utnyttja sin fart på ett bättre sätt skulle han blomma ut än mer. Men det finns där. Det har han, som många andra, visat förr. Ta fram det nu, Jacob. Du har det i dig.

Oskar Wallén 1 (Båda 1)

Nä, Oskar Wallén har verkligen inte fått någon flygande start i Superettan. Det kan man inte säga. Osynlig mot Falkenbergs FF och osynlig även i dag mot Assyriska FF. Har ett par avslut (som för övrigt höll på tok för dålig kvalitet) men där stannar det för Walléns del. En tanke som slått oss är att Wallén är den som mestadels får ta ”dölöpningarna” runt bortalagets backlinje. Vore det inte bättre att Emil Karlsson, som har större löpkapacitet, tar dessa så att Wallén kan koncentrera sig på det han är bra på, nämligen att hålla sig nära motståndarmålet och sätta dit sina lägen?

Emil Karlsson 1 (Båda 1)

I dag hände det verkligen ingenting kring Emil Karlsson. Han missade ett friläge efter två minuter, men sedan står anteckningsblocket tomt. Kan knappt ens minnas att han tog sina sedvanliga löpningar för att ge yta åt Oskar Wallén och resten av lagkamraterna. Det känns som att vi har tjatat sönder det, men likväl är det fortfarande aktuellt: framför allt är det i touchen det brister. Den gör honom inte rättvis. Han skulle få ut så mycket mer om han skulle ha haft en bättre kontroll på sina fötter.

Richard Yarsuvat 1,5 (Christian 2, Jonathan 1. Byttes in efter 51 minuters spel)

Jonathan vill få det till ett misslyckat inhopp. Christian å sin sida tycker att det gav ÖIS en injektion. Åsikterna går alltså isär å det grövsta. Måste dock kunna göra något bättre utav sitt läge i slutskedet av matchen. Åh, han har ju nästan öppet mål, killen. Ändå får han iväg ett halvdant skott som går utanför. Inte OK. Ren ”tur” att matchen redan var körd och att målet varken gjorde från eller till. I alla fall i den här matchen.

Tobias Bratt 1 (Båda 1. Byttes in efter 74 minuters spel)

Det skall sägas – det är ingen lätt uppgift att komma in i det läget. Dessutom då han sätts ut på en yttermittfältsplats. Och insatsen blir därefter. Har något inlägg mot Assyriskas straffområde, men det stannar också där.

Daniel Paulson 1,5 (Jonathan 2, Christian 1. Byttes in efter 74 minuters spel)

Även Daniel Paulson byttes in i matchminut 74, samtidigt som Wallén och Karlsson steg av. Och han tog steget raka vägen upp i anfallet bredvid Richard Yarsuvat. Fick likt Bratt inte uträttat någonting att tala om, men missar även han en gyllene chans att göra ett mål då han skjuter bollen rakt i nafset på Robin Malmkvist när tanken var att lobba den över honom efter ett tjabbel i hemmaförsvaret. Borde kanske få fler chanser i a-laget om Hedman och Holländer fortsätter gå skadade.


'Spelarbetyg Assyriska FF – ÖIS' have 19 comments

  1. 14 april, 2013 @ 23:34 Joel

    Okej att azulay var riktigt usel idag, men inte ska han väl slippa sitta betyg för det?

    Svara

    • 14 april, 2013 @ 23:59 Salcini

      Jag har hört att gråvitt gått in och begärt censur för att inte skapa negativ publicitet kring honom. Detta för att minska risken att han skulle bli av med sin plats i U21-landslaget.

      Alltid kul med konspirationsteorier;)

  2. 15 april, 2013 @ 00:37 Håkan

    Vad är grejen med er två? Vill ni va roliga?
    Han var ju för fan en av de bättre på plan. Herregud, kom på något vettigt att göra istället för att snacka skit

    Svara

    • 15 april, 2013 @ 00:58 Christian Börjesson

      Håller med. Han spelade upp sig gentemot i tisdags. Rent slarv att han föll bort i sammanställningen, för övrigt. Fixar till det efter nattens sömn.

    • 15 april, 2013 @ 13:25 Joel

      Ungefär precis så var det. Känns som man kan behöva lite skratt i all missär, tycker inte du? Är väl ganska uppenbart att det enbart var en miss som hade skett när spelarbetygen kom upp, klockan var midnatt och gänget ska ha en eloge för hur snabbt artiklar kommer upp på siten. Och i det specifika fallet hållar jag med Jonathan mer än Christian :P

  3. 15 april, 2013 @ 00:44 Banane

    Joel & salcini, störd jävla fotbolls kunskap ni besitter? Haha!!
    Azulay var en av dom få som var bra idag!!

    Svara

    • 15 april, 2013 @ 09:46 Salcini

      Haha lugna er nu, jag hade inte möjlighet att se matchen och förklarade bara en relativt oseriös teori för att svara Joel.

  4. 15 april, 2013 @ 00:51 Rött&Blått

    Jag tycker det är fel att sätta betyg på Bratt & Paulsson. Om man bara spelar 16 minuter + tilläggstid tycker jag att det är oseriöst att betygsätta spelare med så kort speltid.

    Svara

    • 15 april, 2013 @ 13:07 Felix Jonsson

      Bratt och Paulson är gränsfall men vi har satt en gräns vid 15 minuters speltid för att få ett betyg. Kan kännas lite men någonstans måste vi dra en gräns för att det ska bli rättvist!

    • 15 april, 2013 @ 13:35 Christian Börjesson

      Som Felix säger så är det ett gränsfall. Men det har också lite att göra med matchbilden och hur involverade spelarna är. Man måste ha något underlag för att bedöma dem, och det kände vi att vi hade igår. Men visst, det är marginellt och en balansgång.

    • 15 april, 2013 @ 17:32 Rött&Blått

      Ok, jag håller med om att man måste dra gränsen någonstans men personligen tycker jag att det är svårt att ge ett rättvist omdöme om en spelare som spelat mindre än 30 minuter i en match. Men jag uppskattar ert engagemang och tycker att det är kul att ta del av era tankar efter match.

    • 15 april, 2013 @ 21:44 Felix Jonsson

      Ska vi dra gränsen vid 30 minuter så blir det svårt att sätta betyg på inhoppare över huvud taget. Men betyget på inhopparna får man ju självklart läsa med den korta speltiden i åtanke.

  5. 15 april, 2013 @ 10:31 Anonym

    Bragevinst krävs för att inte bollen skall börja bakåt.

    Svara

    • 15 april, 2013 @ 23:01 E du go eller?

      Vadå bragevinst. Det är ju vi som skall vinna!

  6. 15 april, 2013 @ 10:45 JM

    Nu får vi samla ihop oss och ge lite stöd och motivation till grabbarna. Alla får tvinga med sig två kompisar till Bragematchen så att vi blir åtminstånde 6000st på läktaren. Vi har jobbat i motvind förut men det skall vara lite jobbigt att vara öisare :)

    Svara

    • 15 april, 2013 @ 22:58 Tjongbollsexperten

      Man skall vara rädd om sina vänner så ett förslag är att du tar med dem om 10 omgångar eller så. Hellre få stolta som vet vad som gäller än att riskera ovänskap resten av livet.

      För övrigt tror jag vi har en bra chans om tjongbollarna kommer med skruv ut från mitten eller ännu hellre i raka distinkta passningar i marknivå. Fast då är det ju inga tjongbollar längre, hmpf…..skitsamma bara vi vinner!

  7. 15 april, 2013 @ 12:38 Joel

    Jisses, måste man ha med en ironiskylt för att inte gubbarna ska slå i taket. Att Azulay spelade upp sig gentemot Falkenbergsmatchen är det väl inget tvivel om, men måste man börja lovorda honom för det? Klart grabben ska ha fler chanser, men nej, jag var inte nöjd med hur han spelade igår jämfört med vad han kan.

    Salcini, jag tror nog att IFK kan ha sin fot med i spelet *whistle*

    …och Azu…banane, puss på dig med :)

    Svara

  8. 16 april, 2013 @ 06:52 Krilliano

    Som sagt.. Jag är oroad. Hoppas verkligen det vänder omgående. Annnars sjunker det här skeppet.
    Vi får göra vårat yttersta för att stötta grabbarna.

    Svara

    • 16 april, 2013 @ 08:36 Anonym

      Instämmer det fullaste att vi får göra allt för att stötta grabbarna . Dock tro inte jag att det vänder, vi kommer ta någon poäng här och där med tiden och säsongen kommer bli oerhörd tuff. Jag hoppas att de poäng räcker till fortsatt spel i Superettan, detta är min uppfattning om årets serie som är oerhörd stark med många bra erfarna spelare. Det har Öis unga spelare samt inlånades IFK tillsammans med två ålder spelare. Samtidigt är laget uppsplittrat från föregående år och spelare som varit en självklarhet att spela i Superettan återfinns i bl.a. Div 1. Helt sjukt om ni frågar mig. Öis är i dagsläget inte ett elitlag utan mer ett div 1 lag i upplägg och det har att göra med att många måste till stora delar försörja sig på andra inkomster eller ha möjlighet med backup av föräldrar. Just nu struntar jag i betygen av spelarna ,de känns inte relevanta när vi inte är på samma nivå som övriga lag. Vi är mer praktikanter i Superettan på alla nivåer . Var medvetna om det och var rädda och stötta våra unga spelare.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se