0-0 i ställningskriget på Stadsparksvallen.

Det blev en poäng för Sällskapet i Jönköping. På ett kvällssoligt Stadsparksvallen var det chansfattigt och mycket kamp dock inget skönspel.

Jönköping var det lag som inledde bäst och fick efter fyra minuter matchens första hörna efter ett skott som Peter Abrahamsson fått styra ut över kortlinjen. Hörnan var dock ofarlig.

Matchens första riktigt farliga chans kommer istället i den sjätte minuten och tillhör ÖIS när Jacob Ericsson kommer runt på vänsterkanten och slår ett inlägg som når Sebastian Ohlsson som löpt sig fri strax utanför straffområdet. Han drar till direkt på volley och målvakten Helgesson i hemmamålet får sträcka ut för att styra bollen till hörna. På den efterföljande hörnan slår Johan Lundgren ett bra inlägg som passerar förbi samtliga spelare i den första ytan och träffar Jonathan Azulays panna på den bortre stolpen. Azulays nick går mot krysset men träffar ribban. Bra minuter för sällskapet.

I den tionde minuten är det nära nätrassel på andra sidan planen när Peter Abrahamsson kommer ut långt för att rensa en boll som han inte får någon höjd på. Bollen träffar hemmalagets Vukojevic som drar till direkt mot det öppna målet men träffar reklamskyltarna vid sidan av det. Därmed är det utjämnat i chanser.

Sedan dröjer det till den 30:e minuten innan det blir farligt igen och denna gång är det återigen hemmalaget som är uppe. Johan Lundgren går lite för långt upp när han ska bryta och missar bollen vilket resulterar i en farlig kontring för hemmalaget som ställer om med fem spelare mot Jonathan Azulay och Hannes Sahlin. Som tur är för Johan Lundgren och hans lagkamrater står Peter Abrahamsson i målet bakom dem och med en reflexräddning på det första avslutet av flera kan man med hjälp av uppoffrande spel få undan bollen till slut.

Strax innan paus ådrar sig Johan Hedman en skada som gör att han får tvingas byta. Det är ljumsken som krånglar och han tvingas av till förmån för Filip Holländer som får göra sin första match centralt sedan matchen mot Kristianstad på hösten förra året. Spelet jämnar ut sig innan paus och lagen går till pausvila med 0-0.

I början av den andra halvleken kommer Jönköping Södra återigen till en farlig chans. En långboll in i straffområdet bröstas ned av Alexis Kangaskolkka till Darryl Smylie som avlossar som så många gånger tidigare sin bössa men Peter Abrahamsson klarar. Där borde det nog varit 1-0 till hemmalaget.

Efter en timma är Ricky Yarsuvat inblandad i två situationer som är nära att resultera i mål. I den första springer han mot ett friläge men blir kapad av hemmalagets Kalle Svensson som inte är i närheten av bollen men domare Jim Pettersson friar till Jakob Lindström på läktaren brevid pressläktarens stora förtret. Jakob står upp och slår ut med armarna.

Rickys andra farlighet kommer i anfallet efter när han bryter in från högerkanten och serverar Johan Lungren ett farligt skottläge som Helgesson i hemmamålet klarar ut till en hörna.

Efter den chansen är det chansfattigt och det hela blir till ett ställningskrig där armbågarna är vassa och utbrotten från hemmaspelarna många. Det är inte vackert och inte speciellt kreativt men det är ganska signifikativt för en match som slutar mållöst.

Matchen resulterar i ett poäng för sällskapet och sett till matchbilden var det ett rättvist resultat.

'0-0 i ställningskriget på Stadsparksvallen.' have 6 comments

1. 14 maj, 2013 @ 00:36 LAH

Kvällssoligt Stadsparksvallen?

Regnet hängde ju i luften i 90 min….

• 14 maj, 2013 @ 12:33 Felix Jonsson

Har du inget mer att anmärka på än det så är jag ganska nöjd.

• 14 maj, 2013 @ 14:32 Sektion LM

Måste vara tröstlöst att skriva fotbollsreferat och få sådana kommentarer…. Keep up the good work Felix. Dina texter, liksom övriga skribenter på Sambadefensiv, förgyller tillvaron för oss ÖISare här ute.

• 14 maj, 2013 @ 18:33 LAH

Du ska vara nöjd! Ni gör ett fantastiskt jobb på SD…

Undrar mest om ni var på plats eller kollar på Csports.se vilket såklart påverkar ert matchrefererande huruvida med ”vilka ögon & vinkel” matchen sågs. Samma sak undrar jag om ÖIS på Svenska Fans ibland… Mkt intressant att jämföra er betygssättning av spelarna från match till match.

Vill oxå passa på att plussa för podcasten som gjordes! Mkt bra…

• 14 maj, 2013 @ 18:48 Felix Jonsson

Jag var där i allra högsta grad. Aningen mulet kanske det var. Upplevde det dock som en ganska skön försommarkväll vädermässigt.