Hans Prytz: ”Väldigt mycket serielunk”

Det blev tillslut mållöst på Stadsparksvallen i Jönköping igår kväll, trots att båda lagen hade varsin boll i virket (Jonathan Azulay i första halvlek och J-Södra i den andra). Sett över 90 minuter rådde det ingen tvekan om att ÖIS får vara mest nöjda med att kryssa en sådan här match. Anfallet var oroväckande tafatt i Emil Karlssons frånvaro, och som Hans Prytz nämnde på presskonferensen räckte det med två fingrar för att räkna riktigt kvalitativa målchanser. Det är inte riktigt OK. Därför var en pinne ett godkänt resultat.

Hans Prytz: Sjätte omgången i Superettan, men det kändes väldigt mycket som serielunk. Borde ha varit två riktigt sugna lag efter ett par förluster, men båda lagen är ineffektiva. De har fler avslut än vad vi har. Vi har totalt sju stycken och jag räknar till två rejäla chanser. Det är Jonathan [Azulays] nick i ribban i sjunde minuten och det är ett skott av Johan Lundren i andra halvlek som det var bra tryck i. I övrigt är vi alldeles för trubbiga.

Spelmässigt står vi upp ganska bra. Båda lagen försöker i alla fall spela fotboll, men det är svårt att säga hur bra det var med hjälp av publikreaktioner, för det blev väldigt tyst på Stadsparksvallen. Man kanske har höga krav, vad vet jag, men vi konstaterar att vi fick en pinne och att J-Södra var starkast på slutet.

J-Södra: Är du nöjd med 0-0?

Hans Prytz: Det är klart att jag inte är nöjd. Jag vill vinna varje match. Men jag tar med mig den här poängen och lägger till den till de sex vi hade innan.

Sambadefensiv: Hur är det med Johan Hedman?

Hans Prytz: En bristning i ljumsken. Samma skada som han har haft under våren, fast av lindrigare art. Tveksamt med spel på lördag, men sedan får vi se.

Mats Gren: Jag förmodar att man i början såg att vi inte hade det självförtroende som man hoppas att vi skall ha och som vi behöver ha i vårt spel. Vi hade inte lugn och ro nog för att få igång spelet till en början, men det kom mer och mer ju längre matchen led. Jag tycker att vi dominerade ganska kraftigt i andra halvlek, men vi kom väl inte till de riktigt vassa chanserna ändå. Det blev ett stolpskott i andra halvlek, och några lägen som ”var på gång”, samt ett läge i första halvlek där vi hade tre skott efter varandra där vi borde ha utnyttjat någon utav dem.

Men det är lite svårt att spela fotboll på den här sidan av planen. Mattan går sönder ganska så mycket vilket gör det svårt att få kontroll på bollen. Annars tycker jag, som sagt, att vi jobbar oss in i matchen och får igång vårt spel bättre och bättre. Men en typisk 0-0-match ändå. Det där riktigt, riktigt vassa saknades.

J-Södra: Två bra försvar?

Mats Gren: Under den här veckan har vi jobbat intensivt för att få det att fungera, och vi höll ihop det väldigt bra. Det får man självklart vara nöjd med. Ett steg på vägen.

Journalist 1: Några ord om unge Dijan Vukojevic.

Mats Gren: Det är alltid svårt. Han var väl säkerligen väldigt nervös inför sin hemmadebut. Det var helt OK för att vara hans första match. Den får man vara nöjd med. Kunde ha tagit lite mer löp på djupet, som han är väldigt duktig på. ÖIS spelade verkligen med och det fanns möjlighet att sticka in bollar i djupled, vilket vi inte nyttjade som vi borde.


'Hans Prytz: ”Väldigt mycket serielunk”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se