Johan Hedman: ”Det är dom berömda marginalerna”

Efter slutsignalen tog vi oss ett snack med Johan Hedman som återvände till arenan han själv upplevt två SM-guld från läktarplats på och där han precis förlorat en semifinal i Svenska Cupen.

Hur känns det Johan?

Det känns surt så klart. Speciellt när vi är så nära. Tycker vi gör en bra match där vi har flera chanser att ta ledningen och även att kvittera. Så det är klart det är surt när vi är så nära.

Som du säger spelar ni bra, vad är det som gör att ni inte når hela vägen?

Det är väl dom berömda marginalerna. Att Sebastians båda stolpträffar inte går in, det är ju centimeter vi talar om liksom. Men samtidigt så är det väl så att när vi möter lag som dessa att när vi tappar markeringen på en hörna så är det 1-0 liksom man har inte råd med speciellt många misstag. Så är det och det hör liksom till.

Vad tycker du om din egen insats?

Helt okej. Jag gör väl en del bra grejer och en del sämre grejer. Det är ingen jättematch från min sida. Samtidigt så får jag väl se det utifrån att det är min tredje start som innermittfältare i karriären liksom så det är klart att det är tufft. Men det är helt okej.

Hur trivs du på innermittfältet? detta är andra matchen i rad som du spelar där nu.

Jag trivs väl bra kan man väl säga. Jag tycker att det är kul att bli involverad på ett annat sätt jag får kanske vara med och fördela lite mer boll, även om det inte blev så mycket sådant idag. Sedan skulle jag väl vilja va lite lättare i steget och kunna springa lite mer upp och ned och upp och ned. Men jag trivs bra samtidigt som Jakob och Johan borde spela varje dag i veckan när dom är friska så är det ju.

Det var lite fler misstag från dig i andra halvlek idag. Kände du att du blev trött där eller varför blev det så?

Jag skulle nog inte skylla det på trötthet utan mer lite vanligt slarv. Det är inte en helt superlätt plan att spela på men lite stress också, man vet att det kommer någon bakifrån och sådär så då slarvar man lite helt enkelt.

Du är Djurgårdare sedan barnsben, hur kändes det att springa in på Stockholm Stadion idag?

Som jag sa i en tidigare intervju så tar man inte in så himla mycket när man väl spelar. Men det är klart att det är jäkligt stort så, jag kommer ju ha med mig den här matchen i minnet hela livet. Det är klart det är stort att spela på stadion. Att möta Adde Johansson liksom som jag har stått och skrikit på och jublat för hela livet är såklart speciellt. Så det var jättecoolt absolut.

Ett derby stundar, på måndag hur laddar ni om till det?

Vi har bra självförtroende och kommer med bra självförtroende ur den här matchen också. Det kommer inte vara svårt att ladda om inför en sådan match. Det är inga problem så nu gäller det att slicka lite sår och sedan ladda och träna som vanligt. Så ska det inte vara några problem.


'Johan Hedman: ”Det är dom berömda marginalerna”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se