Kenneth Gustafsson: ”Vi har allt koll”

På torsdagens pressträff fick sambadefensiv sig ett snack med Gais lagkapten Kenneth Gustafsson. Vi pratade, klubbhjärta, relation till ÖIS och Gais skakiga inledning.

Hur är läget?

Det är bra.

Det känns bra inför derbyt?

Ja det gör det, vi har ju inte fått spela match på ett tag här nu så som ÖIS har fått göra så det ska bli kul att komma igång igen.

Du har varit i Gais sedan 2002, hur kommer det sig att du har blivit kvar så länge?

För att jag har trivts så bra i Gais och jag har väl aldrig varit intresserad av att gå till någon likvärdig klubb i Norge eller Danmark och då har det behövt vara något riktigt bra och jag har inte presterat på den nivån att jag har lockat intresse från någon toppklubb i europa. Så det är en kombination av att jag trivts så bra och att jag inte lockats av något annat.

Hur stort är Gais-hjärtat?

Det är riktigt stort. Man hänger med mycket inom Gais på alla plan så det är så stort det kan vara.

Du har inte mött ÖIS så många gånger under din karriär i klubben för när ni låg i lägre serier var ÖIS långt upp i Allsvenskan och sedan gick gick ni åt motsatta håll. Hur är din relation till ÖIS?

Jag har ingen större relation till ÖIS. Jag fick frågan förut hur många gånger vi mötts men jag kommer egentligen bara ihåg 2009 i tävlingssammanhang. Så det är egentligen bara matcherna 2009 annars är klart jag hänger med och läser om dem men någon speciell relation har jag inte riktigt.

Hur är stämningen i truppen annars nu inför derbyt?

Det har inte märkts så tydligt än. Men nu var vi lediga idag (fredag) och sedan tränar vi imorgon och ju närmre måndag vi kommer så lär det märkas att det börjar pratas lite och bli en mer fokuserad inställning. För man märker att det är en väldigt viktig match för oss och det är viktigare än bara tre poäng.

Det är inte bara viktigt för att det är ett derby, ni har startat lite knackigt. Vad tycker du om er start?

Den har väl varit lite sisådär. Knackigt är väl bra om jag ska använda ditt ord. Det har störts lite av att vi har fått utvisningar och haft svårt att hålla en nivå. Vi arbetar väl fortfarande på att hålla oss stabila över 90 minuter. Så det blir ju jätteviktigt även av det skälet att göra en bra match på måndag.

Ni har haft ganska stor omsättning på folk inför den här säsongen. Ni har bytt ut mer än halva truppen. Hur tror du att det påverkar?

Med tanke på förra säsongen är det inte så negativt med tanke på att vi får in lite nytt blod och fräscha huvuden och vi har fått ihop det till en väldigt bra grupp. Men det har ju påverkat på så sätt att inom fotboll så bygger man inte en helt ny grupp på bara några veckor eller månader utan det kommer vara en process som pågår under hela säsongen, att vi gör varandra bättre som grupp och lär känna varandra. Så det är kanske det som har gjort att vi inte har nått upp i den nivån som hade varit idealiskt prestations- och resultatmässigt.

Om vi pratar lite mer spelmässigt, hur vill du att ni går in i matchen på måndag?

Jag vill att vi går in i matchen med en attityd där vi kan ställa om från ett tufft och aggressivt duellspel till att bli mogna och lugna när vi har bollen och det är väl lite av ett universalsvar i ett derby men jag tror att det gäller även på måndag. Och jag vill att vi ska vara beredda på att ÖIS kommer spela ganska rakt och tufft som dom brukar vilja göra.

Hur mycket har du sett ÖIS iår och hur bra koll tycker du att du har på laget?

Jag såg ju när vi spelade mot er i träningsmatchen här i vintras och sen såg jag när ni spelade mot Djurgården och så har jag nog sett någon seriematch dessutom. Så jag har nog allt koll på vilka spelare som kommer spela, skulle jag nog säga.


'Kenneth Gustafsson: ”Vi har allt koll”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se