Mot Jönköping med en ny elva

Vissa har slitit sitt hår, andra sparkat sönder en papperskorg och några har bara knutit näven i fickan, men visst har vi alla varit bedrövade efter tisdagens derby. Nu är dock det dags att hoppa upp på hästen igen. Laget sätter sig på bussen mot Jönköping för ett möte med ett av seriens största besvikelser hittills, Jönköping Södra.

Morgondagens motståndare förlorade sin förra match mot Östersund med hela 5-0 och mittfältaren Joakim Karlsson som hittills fått flitigt med speltid drog på sig ett rött kort som håller honom borta från måndagens match. Det är med andra ord ett revanchsuget hemmalag som tar emot sällskapet på måndag.

Tyvärr är det ett aningen skadeskjutet ÖIS åker för att ta årets tredje vinst. Jakob Lindström har fortsatta problem med sin skada och en start för honom imorgon är tyvärr långt borta. Han har hela veckan tränat med laget men när det dragit ihop sig till matchspel har kaptenen fått kliva av. Med ett hårt tejpat knä har han sprungit obehindrat men än är han inte redo för kontakt. Med andra ord är det upp till bevis återigen för Johan Hedman. Han har gått framåt i sin utveckling sedan han första gången flyttades in på innermittfältet och är numera ett alternativ som inte känns speciellt skrämmande längre.

Även om Johan Lundgren numera får ta en mer defensiv roll så har Hedman förbättrat sitt defensiva arbete och jobbar numera avsevärt mycket mer dynamiskt tillsammans med sin namne Lundgren. En fördel laget får med Johan Hedman syntes stundtals i tisdagens derby. Man lyckas i större utsträckning sköta uppspelen via mittfältet med Johan Hedman på planen. Ett problem som funnits med Jakob och Johan tillsammans är när bollen ska transporteras uppåt i banan och båda spelarna legat lite för lågt för att driva upp bollen hela vägen till anfallarna. Med den lite mer offensive Johan Hedman klarar man i större utsträckning av att spela sig via mittfältet fram till anfallare och yttrar i omställningarna. Dock har inte Johan Hedman samma defensiva kvalitéer som lagkapten Lindström.

I backlinjen lär det också bli förändringar. Adam Rosén hade inga fotbollsskor på sig under dagens pass och höll sig vid sidan om, joggandes och gjorde lite övningar tillsammans med fysio Erik Nexborn. Att Rosén försvinner är givetvis ett tungt avbräck. Jonathan Azulay som startade premiären tillsammans med David Leinar har inte varit allt för säker i sitt spel som mittback de gånger han fått chansen. Positionsspelet har varit aningen osäkert och han har haft en tendens att dra på sig lite för många frisparkar. Därmed uppstår en viss oro inför morgondagen. Det är nu David Leinars ledarförmåga ställs på prov. För att Jonathan Azulay ska kunna lyfta sig efter den misslyckade premiären kommer han behöva ledsagas av en trygg läromästare. Förhoppningsvis är David Leinar rätt man för uppgiften.

Längst fram i planen kommer det också möbleras om en aning. Emil Karlsson är som bekant avstängd efter sitt röda kort mot Gais. Då han inte fick ett så kallar ”direktrött” kort utan två gula som blev ett rött blir avstängningen enbart en match. Likväl ska han ersättas och som Christian skrev igår blir det med allra största sannolikhet Ricky Yarsuvat som kliver in i hans ställe. Henrik Carlsson och Johan Hedman har under veckan fått pröva bredvid självskrivne Oskar Wallén men när Hedman i behövdes på mittfältet föll det alternativet bort och verkar i nuläget va en bit ifrån en startplats.

Med Ricky längst fram lämnas en yttermittfältsplats öppen för förslag. In där ser Jacob Ericsson ut att gå. Visserligen byttes han under dagens träning av av Filip Holländer under eftermiddagens pass men jag hade lagt mina slantar på Jacob Ericsson. Holländer är faktiskt inte i sitt livs form och ser inte ovanligt blek ut tyvärr. Holländers självförtroende är inte på topp. Inte konstigt med tanke på våren Filip upplevt. Skador och sjukdomar har under våren avlöst varandra och Holländer har aldrig fått komma ”in i det”.

Enligt mina uträkningar borde det ge oss följande startelva:

 

Som ni ser kliver Hannes Sahlin med största sannolikhet in på vänsterbacksplatsen då Jonathan Azulay får ta ett kliv in. Hannes alternerade med Joakim Hall under dagens träning på vänsterbacksplatsen men Hannes får likt Jacob Ericsson lägst odds. Med andra ord är det återigen upp till bevis för Hannes som haft en krånglig vår. Det tog sig visserligen för Hannes i derbyt där han pulveriserade samtliga kontringsförsök från de grönsvarta i den andra halvleken med sitt säkra man-man-spel.

En ganska ny startelva med andra ord. Flera spelare spelar för att vinna en startplats och mot ett sargat Jönköping kan det vara framgångsreceptet även om vi snart vill ha en startelva att vara trygga i.

Nu åker vi!


'Mot Jönköping med en ny elva' have 12 comments

  1. 13 maj, 2013 @ 00:05 Anonym

    Jag vill ha in Sahlin som mittback.

    Svara

  2. 13 maj, 2013 @ 00:24 DrJonas

    Hedman är duktig men inte som innermitt. Det går för långsamt och han ser obekväm ut och för många farliga felpass och inget vidare på att vinna boll och…hooppas på SebO får chansen där istället, och att Hedman får chansen där han hör hemma – på topp.

    Svara

  3. 13 maj, 2013 @ 08:28 Kommittén för Statssäkerhet

    Hur allvarlig är Lindströms skada egentligen?

    Svara

    • 13 maj, 2013 @ 17:13 Lill-Benke

      Och var det inte foten först?

  4. 13 maj, 2013 @ 10:19 Ansgar

    Kan vi inte köra med Sahlin som ensam back?
    Ensam libero. Det funkade ju mot Gais i 2:a halvlek.
    Det skulle ge tyngd i anfallet!!

    Svara

  5. 13 maj, 2013 @ 13:10 Björn

    Kan man se matchen på svenska spel har hört ett rykte om det om hur gör man

    Svara

  6. 13 maj, 2013 @ 19:46 Exilen

    Låter som att de hittat kommentatorn till websändningen i hemmaklacken…

    Svara

  7. 13 maj, 2013 @ 21:40 Douglas Cartland

    Tyckte att kommentatorn var väldigt neutral och domaren också för en gångs skull!

    Svara

  8. 13 maj, 2013 @ 22:42 Glenn

    Haha lugna puckar angående Azulay som mittback, killen har spelat mittback i iprincip hela sin karriär!

    Svara

    • 14 maj, 2013 @ 00:42 Anonym

      Det syntes inte i första matchen..


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se