Storförlust på Påskbergsvallen

Snacka om käftsmäll.

ÖIS förlorade i kväll med 5-1 på Påskbergsvallen i Varberg. Förlustsiffrorna speglar visserligen inte spelet på plan, det måste man vara ärlig att säga, men likväl är det långt ifrån godkänt att klappa igenom så totalt och släppa in tre mål den avslutande kvarten. Där kan man kräva att ÖIS skall uppvisa en bättre disciplin. Man kan kräva att ÖIS skall hålla ihop lagdelarna på ett sådant sett att Altemark Vanneryr inte ens skall få chansen att trycka dit ett hattrick på 15 minuters spel.

Men det fick vi inte se. Istället fick vi se ett ÖIS som tappade allt och utelämnade Peter Abrahamsson å det grövsta. Pang, bom. Tre mål i baken i slutet och helt plötsligt osar det krisstämpel kring ÖIS igen. Åtminstone osar det fiasko. Att åka till Påskbergsvallen och förlora med 5-1 är aldrig OK. Inte ens om matchbilden tydde på något helt annat.

Det stod dock bara 2-1 till Varbergs BoIS efter den första halvleken. Spelmässigt var det tämligen jämnt skägg där Emil Karlsson var på ett lysande spelhumör. Inte bara för att han efter cirka 20 minuters spel stänkte dit sitt fjärde mål för säsongen, utan för att han i det stora hela var riktigt rivig. Dessutom var touchen för en gångs skull vässad och på Emils egen sida. Vore det inte för en kass vänsterfot och lite oflyt hade han kunnat trycka dit ytterligare en boll.

Tyvärr var det ett domarmisstag som till viss del stjälpte ÖIS. Det hade i alla fall en stor påverkan på resultatet. För i slutet av den första halvleken tilldelades hemmalaget en straff – till synes helt felaktigt. Dragan Banjac pekade dock på straffpunkten och Özdemiroc tryckte sedan dit bollen stensäkert till höger om Peter Abrahamsson. Det var käftsmäll nummer ett. Den andra, tredje och fjärde kom efter halvtidsvilan.

Men innan ÖIS hopp om poäng raserades på grund av en skyttekung i BoIS så skall det trots allt sägas att ÖIS var på vippen att få till en kvittering. Spelet var utan tvekan till ÖIS favör i början av den andra halvleken och bland annat hade Emil Karlsson ett riktigt kalasläge att sätta 2-2-bollen efter att Johan Lundgren spelat bollen snett inåt bakåt till en fristående Karlsson. Mål trodde många, skottet såg välplacerat ut, men i vägen kastade sig två försvarare vilka förhindrade bollen från att hamna i nät.

Vidare hade ÖIS två avslut utifrån som båda tog i överliggaren, och utöver det kan vi addera en Yarsuvatchans som borde ha utnyttjats på ett bättre sätt. Framspelningen var dock lite halvrisig vilket gjorde att Yarsuvat var tvungen att möta bollen på uppstuds – men han var å andra sidan helt omarkerad. Därför kan man kräva att han skall få den bollen på mål och inte två meter över.

Med kvarten kvar stängde Varbergs BoIS butiken när ÖIS försvar stod och halvsov för ett ögonblick. Djupledsbollen gick mot Altemark Vanneryr, och när backlinjen misslyckades med sin offsidefälla kunde han enkelt skjuta bollen förbi Peter Abrahamsson till 3-1. Ett riktigt skitmål ur ÖIS-ögon. Är det någon spelare i denna serie man bör ha koll på så är det sannerligen Altemark Vanneryr. Han har öst in mål hittills – och den sagan fortsatte även i dag.

För som tidigare nämnt nöjde han sig inte med ett punktera matchen med sitt 3-1-mål. Han ville även försäkra sig om att segern verkligen var bärgad genom att banka på en redan islagen spik. Därför passade han innan slutsignalen på att sätta både fyran och femman. Allt medan ÖIS försvar stod och tittade på.

Att 5-1 inte speglar matchen över 90 minuter spelar ingen större roll. Det är under all kritik att falla så platt i slutet av matchen. Jag kan ge mig tusan på att ett korthus hade hållit ställningarna bättre. Och det säger inte lite. Men det finns inte så mycket mer att göra än att glömma den här matchen. Fram till matchminut 75 fanns det en hel del att plocka med sig, men med tanke på vad som sedan följde gör ÖIS kanske bäst i att lämna detta bakom sig för gott.


'Storförlust på Påskbergsvallen' have 26 comments

  1. 23 maj, 2013 @ 21:46 Mellow Yellow

    Inte bra med alla dessa gula kort! Öis spelade alldeles för ruffigt. Ännu sämre att sportchefen uppmanar juniorer att ”ta gula kort i matcher” för att visa ”rätt” vilja. Gula kort = oförmåga att möta motståndet. Bättre lära sig spela fotboll på effektivt, schysst sätt. Blev det 6 gula kort, eller räknade jag fel?

    Svara

  2. 23 maj, 2013 @ 22:08 Anonym

    Ni börjar låta som kärringar när ni skyller på orättvisa segrar. Varberg var klart bäst.

    Svara

  3. 23 maj, 2013 @ 22:12 Jakobilandslagetom3år

    Sakta i backarna nu. Öis gör en av sina bästa spelmässiga insatser i årets superetta. Finurligt spel längs backen. Bra bollbehandling som leder till högkvalitativa målchanser, inte bara via chansbollar. Sedan att ”allt” går emot är såklart surt. Lindström tvingas bryta med någon märklig ögonskada. Så träder han då in i rampljuset, domare Banjac, för övrigt Kanervas frisör tillika thai-massör. Azulay ska täcka tillbaka bollen till Abris när Vanneryr som tredje part rusar rakt in i ekipaget. Kommentatorn på csports ropar: ”Nu för Vanneryr se upp så han inte åker ut!” då domaren blåser för en förmodad Öis-frispark. Vad händer? Jo Banjac pekar på straffpunkten, ingen förstår någonting och jag vill bara tugga sönder dörrkarmen.
    Så var den dagen förstörd.
    I andra har vi jättelägen till kvittering men det är en sån dag…
    Men med detta spel kommer vi med största sannolikhet slå Degerfors, så länge vi slipper Kanerva eller Banjac. Det kan jag näst intill lova.

    Svara

  4. 23 maj, 2013 @ 22:34 Mats

    Man ser det på olika sätt men i min bok så var det en riktigt dålig insats. Bolltempot väldigt lågt, för mkt yta mellan lagdelarna, för dålig press på bollhållare, obefintligt understöd vid deras omställningar.

    ÖIS av idag är väldigt lättlästa och besitter alltför dålig kvalitet och det är för få som kan bryta mönster vid rätt tillfällen utan alltför stora risker när boll tappas. Juniorbetonat och naivt.

    Lundgren spelar ju i princip ensam och är i höjd med backlinjen och hämtar boll.

    Svara

  5. 23 maj, 2013 @ 22:44 Daffy

    Vi kanske skulle lägga Kent Carlssons lön på en anfallare eller en yttermittfältare? Jag kan sy ihop övergången utan arvode…

    Svara

    • 23 maj, 2013 @ 22:58 Plinius

      Det heter ju att varje folk får den ledare de förtjänar. Det var Kent ÖIS ville ha och nu får vi leva med det. Personligen har jag aldrig trott på honom en sekund. Fotbollstoppen i ÖIS består av gamla kompisar som sitter sammanklibbade med sunkig ÖIS-nostalgi. We’re on high way to hell.

    • 23 maj, 2013 @ 23:09 Jacko

      Tycker ni är lite tidiga med att såga Kent. Han har förmodligen Superettans minsta budget att jobba med. Vidare så får man väl säga att några av hans värvningar/lån är bra (Rosén, Lundgren och Azulay) och några känns just nu mindre bra (Ericsson och Bratt). Ohlsson och Yarsuvat vet jag inte var jag skall placera riktigt än…

    • 24 maj, 2013 @ 06:37 Anonym

      För tidigt inte en dag! Vi vann div 1 förra året och förstärkte inte upp ett skit utan tvärtom . Skippade i väg erfarenhet. Jag sågar inte spelarna utan ledningen , Kent som är Sportchef.
      Sätter inte ansvariga ner nu, kommer detta bli väldigt svårt att vända.
      Om man går från noll ekonomi, så fattar inte jag varför man har massa i mina ögon massa onödiga anställda på öisgården. Hade varit bättre att lägga de pengarna på spelare. Men som sagt Öis valde vägen …… Tala om för mig hur Öis skall klara kontraktet för fortsatt spel i Superettan när man är så naiv i allt. Vilka möjligheter till förändringar finns?

    • 24 maj, 2013 @ 10:24 Lill-Benke

      Vilka tycker du är onödigt anställda?

  6. 23 maj, 2013 @ 23:09 John L

    En forward och en tyngre, stabilare innermittfältare hade varit perfekt t.ex. Seb och Altemark-Vannemyr. Tyvärr finns inte pengar till detta men jag hoppas ändå att man i sommar utvärderar läget och försöker leta ev. nyförvärv. Vi måste hålla oss kvar i år, dock utan att riskera ekonomin.

    När det gäller forwards finns det några alternativ jag kommer på just nu, inga toppspelare men våran ekonomi tillåter ju inte det heller. Andreas Tegström i Husqvarna som öst in mål i år och förra året spelade i J-södra, Johan Patriksson som ju förra året visade att han kan göra mål, dessutom har vi ju de senaste säsongerna haft flera provspelare som säkert kan vara aktuella.

    Jag säger inte att vi ska gå ut och panikvärva men med tanke på de problem med målskyttet som vi haft så bör man fundera på att om möjligt förstärka på forwardsidan. Dessutom har vi haft problem med att hålla tätt när vi för matcherna och vårt innermittfält känns tyvärr för tunt för att hålla en hel säsong, går det lösa Seb i sommar vore det inte helt fel.

    Det allra bästa vore dock om Emil kan omvandla alla de chanser han skapar till ännu fler mål och att Oskars målskytte lossnar.

    Prio ett just nu: att klara kontraktet utan att riskera ekonomin. Det kommer bli en tuff säsong och jag tror att det krävs en bredare trupp om vi ska klara av det.

    Svara

    • 23 maj, 2013 @ 23:52 Andreas

      Att få tillbaka Seb är ett måste, vårt innermittfält är så fruktansvärt bräckligt att jag nästan börjar gråta!
      Prio 2 är att få igång Holländer och el. Hedman, för med nån av dem som offensiv mittfältare kan vi bygga en riktigt tajt uppstllning även utan nyförvärv på forwardsidan.

      En startelva som skulle fungera i superettan ser ut så här:
      Peter
      Bengtsson-Leinar-Azulay-Sahlin
      Seb-Lundgren
      Ricky-Hedman-Ohlsson
      Emil

      Med en sån här elva har vi dessutom backup i centrallinjen (genom Rosén, Lindström, Holländer och Wallén) så att vi slipper hamna i kniviga lägen som idag.
      Det håller inte längre med Prytz till synes desperata ideér om att valpiga juniorer från start kommer att hålla oss kvar i superettan.

    • 24 maj, 2013 @ 00:25 Sven R

      Det är väl ganska väntat att vi kommer att kriga kring den linje som vi just föll under? Förhoppningsvis kan vi ligga över den om ytterligare 22 omgångar.

      Vi har seriens yngsta, mest orutinerade och antagligen tunnaste trupp. Det är knappast tränarteamets önskedröm, men de ställer upp på det för att rädda klubben. Läs gärna artiklar, både i tidningar och bloggar, om GAIS och säg att ni hellre vill vara i deras situation!?

      Efter att ändå hållit upp matchen bra i 70-75 minuter och tappat oavgjort på en mer än tveksam straff, så går tränarna på bänken för att få med sig en poäng. Man satsar offensivt och går på en mina. Sådant händer, men man försökte ändå få med sig en poäng hem istället för en ”hedervärd uddamålsförlust”. Det gick inte denna gång, men måste ändå vara rätt inställning.

      Vi vet att laget har en hög högsta nivå, men har haft svårt att nå upp till den i seriespelet. Målen och segrarna kommer om vi är uthålliga, för det här laget har ändå tillräckliga kvaliteter för att krångla sig kvar i SE. Pressen på tränare och lag är antagligen rent överdjävlig just nu. De behöver inte gnäll här och på andra sajter, utan stöd och uppmuntrande tillrop!

    • 24 maj, 2013 @ 00:53 Jens Z

      Bra skrivet!

    • 24 maj, 2013 @ 01:25 Andreas

      Jag tycker min idé till startelva ser bra ut. Vad är det du inte gillar med den?

    • 24 maj, 2013 @ 09:39 Sven R

      Det var antagligen fel att lägga mitt inlägg som svar på ditt. Det är ju snarare en reaktion på vad jag sent igår kväll upplevde som den allmänna stämningen här på SD.

      Personligen har jag inga problem med din startelva, då den illustrerar just det som jag pekar på – ungt, orutinerat och tunt. Visserligen ser jag det inte som konstruktivt att sätta in spelare som ännu inte är tillbaka 100% efter skada eller valt att lämna för att satsa på civil karriär. Men idéer kring spelsystem och laguttagningar kan ändå vara rätt roligt att läsa om.

      Det som jag retade mig på i ditt inlägg var den sista meningen, som jag tycker inte bara är onödig utan också oförskämd.

    • 24 maj, 2013 @ 09:22 John L

      Jag håller med dig, våran högsta nivå är hög men lägstanivån är tyvärr för låg. Skall vi hålla oss kvar krävs det mer bredd eller att Lindström och Holländer kan bli friska och visa upp samma fina spel som förra året.

      När det gäller jämförelsen med GAIS, jag vill absolut inte offra våran ekonomi men lite bredd i truppen vore inte helt fel. Håller vi oss bara kvar i år ser det ljust ut i framtiden. Vi har ett ungt lag som bara blir bättre och bättre.

    • 24 maj, 2013 @ 09:52 Sven R

      Jag hade också gärna sett en bredare trupp med mer rutin från AS och SE. Dock har jag svårt att se hur det skall gå till utan att ekonomin riskeras.

      Alla som skriker efter nya (eller ”nygamla”) spelare, bör också komma med konstruktiva och realistiska förslag på hur de utgifter som detta medför skall finansieras

    • 24 maj, 2013 @ 12:43 Nikhe

      Bara hoppas att marknadsidan gör ett riktigt bra jobb och får en positiv utdelning för detta. Det skulle i så fall kunna leda till mer utrymme att värva något i sommar.

  7. 23 maj, 2013 @ 23:20 Anonym

    O , det är så man skäms ! Men jag är inte förvånad. Men jag trodde att Öis hade bättre koll på Varberg och GAV, samt hur Superettan funkade. Var är stabilitet och grunden Öis finns den idag hos Utsikten.

    Svara

  8. 24 maj, 2013 @ 06:57 Anonym

    Det tråkigaste att Öis alltid skyller på domare.

    Svara

    • 24 maj, 2013 @ 08:31 Krilliano

      Öh.. Eller inte. Domaren gnälls det väldigt sällan på. Men tveksamma domslut måste man få kommentera.
      Att Öis ligger där dom ligger är ingen överraskning. Det är såhär det kommer se ut hela säsongen. Det är bara att acceptera. Sitta å lipa över att vi inte har en chans att hänga med i toppen det är inte min modell. Vi ska kämpa för att hänga kvar. Allt annat är en bonus.

    • 24 maj, 2013 @ 08:39 Christian Börjesson

      ÖIS officiella hemsida? ÖIS spelare? Sambadefensiv? Vilka är det som ”alltid skyller på domare”?

    • 24 maj, 2013 @ 08:41 Anonym

      De 99% zombie-öisare som lever sina liv genom Sambadefensiv.

    • 24 maj, 2013 @ 08:55 Anonym

      Idiot

  9. 24 maj, 2013 @ 10:58 Mackarinho

    Igår såg jag faktiskt fina intentioner och en hel del offensiv framåt anda. Jag bryr mig inte så mycket om man förlorar matcher med 1 eller 3 mål det viktiga är att man vill spela framåt och är konstruktiv i det spelet. Och jag tyckte mig faktiskt se en hel del försök som jag inte sett på länge.

    Man kan heller inte förneka hur VIKTIGT det är att en ytter/forward VÅGAR göra sin gubbe, om man inte gör den lilla extra grejen kommer man inte till avgörande lägen och man gör heller inga mål. Tveksamma domslut, absolut, men man vet samtidigt att när man går förbi resultattavlan på påskbergsvallen och ser hur borta supportrar står och fotograferar denna så har det varit under all kritik oavsett domarinsats.

    Men jag hoppas att den offensiva anda som jag kände igår kommer finnas kvar på söndag. Försöker man inte göra mål, kommer man aldrig göra mål. Utan mål inga poäng.

    Svara

  10. 24 maj, 2013 @ 20:55 Hocus Focus

    Utan någon ”extern finansiär” kommer vi ju aldrig att värva nåt i år.
    That’s it.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se