Bengtsson efter förlusten

Efter förlusten mot Örebro SK mötte vi upp en besviken Christofer Bengtsson i spelartunneln. Men han såg trots allt en del ljusglimtar. Som att ÖSK, seriens bästa lag, knappt skapade någonting, till exempel.

Hur summerar du matchen så här just efteråt?

– Jag måste säga att jag tycker att vi har bra koll på dem fram tills deras första mål. Det är en match med väldigt lågt tempo och de lyckas inte spela sig igenom när vi ligger kompakt. Jag vet inte om det är deras första eller andra skott på mål när de gör 1-0, och där tycker jag att det är slarvigt av oss. De kommer runt på vår vänsterkant och slår ett bra inlägg men vi är tre mot en där inne.

– När de gör 1-0 så får vi ändra vår matchplan lite, för vi hade  så klart tänkt spela av matchen så gott det går. Då måste vi flytta upp lite och vi får några lägen. Emil har ett friläge och vi har några nästan-lägen, men man måste vara extremt effektiv och klinisk om man skall göra mål på de chanser vi skapade idag.

– I slutet flyttade vi upp och de gör 2-0 i sista sekunden.

Totalt sett får man ändå vara rätt så nöjd med prestationen?

– Jag håller med dig. Vi vet om att det här antagligen är årets svåraste bortamatch och jag tycker att vi gör det riktigt, riktigt bra. Vi spelar aggressivt, kompakt och seriens bästa lag skapar i stort sett ingenting på oss över 90 minuter. Sedan måste vi öppna oss i slutet när vi ligger under, men fram tills 1-0 kunde det ha gått hur som helst. Det känns djävligt surt.

Nytt spelsystem idag.

– Det fungerade väldigt, väldigt bra. Vi lade Azulay framför våra mittbackar och han städade väldigt bra mot ett lag som detta som är väldigt spelskickligt. Som sagt, vi gör någonting väldigt bra för de skapade inte särskilt många målchanser på oss idag. Det är synd att vi inte kan få med oss en pinne åtminstone. Jag tycker att vi är värda det. De gör två mål, men jag skulle vilja se skottstatistiken. Jag tror inte att det är fler.

Kan man peka på något specifikt som fattades för att få med en poäng?

– Det är kanske lite marginaler, och kyla. Vi har Emil i ett friläge och vi har några chanser till. Dem bör man sätta i en sådan här match. De gör ju det. Av deras få avslut de har på mål så gör de två mål. Jag tycker gott och väl att de kunde ha blivit 0-0 i den här matchen.

Två matcher kvar innan uppehållet.

– Oerhört viktiga matcher, och också väldigt skönt att vi har två matcher kvar innan vi går på ledighet. Först är det Värnamo på hemmaplan och sedan är det Ljungskile borta. Dem ser vi fram emot. Här hade det varit bonus att ta poäng – nu kommer de riktiga matcherna där vi skall ta poäng.

Nästa match på Valhalla IP. En speciell känsla?

– Verkligen. Både för mig och för laget. Statistiken vi har på Valhalla är extremt bra och den skall vi förbättra!


'Bengtsson efter förlusten' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se