Division 1 för IK Brage? #12

Östersunds FK – Ljungskile SK 2-1

1-0, Seon-Min Moon (26′), 2-0, Ammar Ahmed (42′), 2-1, David Johannesson (58′)
Fortfarande utan Tobi Joseph (som är i England på grund av personliga skäl), men väl med Thomas Boakye från start i anfallet. Men framför allt lät Graham Potter Seon-Min Moon starta. Det har varit minst sagt eftertraktat hos Östersundssupportrarna efter hans briljanta inhopp. Inte minst mot ÖIS. Och som den vise Hans Prytz (ungefär) sade för någon vecka sedan: ”de har ju startspelare på bänken”.

Nu fick Moon, som var så bra mot ÖIS, spela från start och då visade han direkt att han är där för att stanna. Främst genom att göra mål i den 26:e matchminuten. Ammar Ahmed utökade sedan till 2-0 några minuter före halvtidsvilan – vilket slutligen skulle visa sig tillräckligt för att ta den första trepoängaren sedan Big Bang. OK, riktigt så illa var det inte, men för Östersunds FK har det varit en minst sagt krävande start på sommaren med otaligt många förluster. Bristen på poängplockande har varit stor.

Varbergs BoIS FC – Falkenbergs FF 0-4

0-1, Victor Sköld (6′), 0-2, Otto Martler (19′), 0-3, Victor Sköld (87′), 0-4, Johan Svahn (90′)
Inför mer än 4 000 åskådare på Påskbergsvallen i Varberg tog Falkenbergs FF chansen att revanschera sig efter hemmaförlusten mot GIF Sundsvall och haka på i tabelltoppen just bakom Örebro SK. Och resan dit var ganska så enkel. Efter sex minuters fotbollsspelande snodde Victor Sköld bollen av en oaktsam Erkan Saglik varpå han löpte sig helt fri med Dan Sade. Med ett väl avvägt skott nere till höger rullade bollen retfullt förbi målvakten och in i burgaveln till 0-1.

Men värre skulle det bli. I alla fall som supporter till BoIS. För bara kvarten senare kom 0-2-målvakten. Och det, dessutom, på ett sådant spektakulärt sett att det redan blivit en Youtubeklassiker. Otto Martler, känd från Lunds BK för oss Öisare, skickade i väg en utspark på vinst eller förlust. Det blev vinst, efter att Dan Sade stått för säsongens målvaktstavla. Han missbedömde bollens nedslag i marken totalt och stod således helt ur position och det enda rimliga han kunde göra var att se bollen flyga över honom och in i mål.

Målmässigt rann det inte ifrån förrän i slutet när FFF tog chansen att sätta dit två bollar till och riktigt strö salt i såren för de som är inbitna i BoIS. Först satte Sköld 0-3 med sitt andra mål för kvällen i matchminut 87, och tre minuter senare gjorde Johan Svahn 0-4.

Degerfors IF – Hammarby IF 0-1

0-1, Kennedy Bakircioglu (77′)
Utan Kennedy Bakircioglu är Hammarby ingenting mer än ett vanligt mittengäng i Superettan. Det påståendet stärks för varje match han deltar respektive inte deltar. Det är som natt och dag. Han kan göra saker som ingen annan kan. Som att knorra in hörnor rakt i mål, till exempel. Och det var precis vad han gjorde borta mot Degerfors IF vilket ledde till tre tunga poäng för ”Bajen”. En stor eloge till Erik Sundin dock, som störde August Strömberg så där lagom mycket framför mål.

GAIS – Landskrona BoIS 3-0

1-0, självmål (29′), 2-0, Andreas Drugge (56′), 3-0, Andreas Augustsson (66′)
Inför den för GAIS symboliska publiksiffran 1894 personer besegrades Landskrona BoIS tämligen enkelt. Vid sidan om de stora ekonomiska bekymmerna gör spelarna onekligen sitt jobb ute på plan. Efter en nervös säsongsinledning har Grönsvart nu varvat upp mer och mer. Snabbt och nätt är man nu en kandidat till att åter ta steget till Allsvenskan 2014. Och nyförvärvet Andreas Drugge har en stor del i det. Han har varit bespottad och uträknad – men Superettan verkar vara exakt rätt nivå för honom. Mot BoIS blev det ett mål (på nick, dessutom!) och i övrigt ett stabilt spel på det centrala mittfältet.

Ängelholms FF – IFK Värnamo 1-2

1-0, Robin Staaf (39′), 1-1, Elmin Kurbegovic (45+1′), 1-2, Alexander Vrebac (80′)
I botten tog Värnamo en överraskande seger mot Ängelholm efter att Kurbegovic och Vrebac ordnat vändningen från underläge till vinst. Det betyder att Värnamo är läskigt nära ÖIS i tabellen. Seger i hängmatchen och de passerar till och med ÖIS poängmässigt. Inte bra för ett lag man måste ha bakom sig när säsongen summeras.

GIF Sundsvall – Assyriska FF 2-4

0-1, Admir Aganovic (10′), 0-2, Christer Youssef (14′), 0-3, Amin Nazari (20′), 1-3, Kevin Walker (40′), 1-4, Jonas Hellgren (75′), 2-4, Pa Amat Dibba (86′)
”Oj”, är den första tanken. Assyriska är tillbaka till formen. Eller så är det Giffarna numer ur den. Oavsett vad – att åka upp till Norrporten och vinna med 4-2 är starkt. J-Södra vann med 3-0 där uppe tidigt, men då var Sundsvall inte med mentalt. Nu har de, som bekant, växlat upp och att då som gästande lag göra tre mål på 20 minuter vittnar om en styrka. Och Admir Aganovic fortsätter att göra mål. Det kanske var bra att hans provspel i GAIS aldrig mynnade ut i någonting för något år sedan.

Jönköpings Södra IF – IK Brage 4-0

1-0, Tommy Thelin (37′), 2-0, Tommy Thelin (61′), 3-0, Aleksei Kangaskolkka (64′), 4-0, Dijan Vukojevic (88′)
Omgångens mest väntade: J-Södras vinst över IK Brage. Och så mycket bättre blev det av ett tränarbyte. Förlust med fyra måls marginal. Och toksist i tabellen. Endast fem inspelade poäng på 12 matcher. Blir det Division 1 för laget som satsade mot Allsvenskan?


'Division 1 för IK Brage? #12' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se