Förlust för U21 mot J-Södra

ÖIS öppnade kvällens U21-match mot Jönköpings Södra på ett riktigt bra sätt. De första tio minuterna var mycket förtroendeingivande och gav en känsla av att ÖIS skulle kunna vinna toppmötet och dra ifrån i serietoppen. Men strax därpå växlade J-Södra upp, gick upp jämsides och sedan även förbi.

Jönköping Södras ledningsmål kom i den 21:a matchminuten efter ett passivt försvarsspel på en hörna från höger. Bollen gick i en lång båge mot den bortre delen av straffområdet där Södraspelaren tämligen omarkerad kunde sätta dit bredsidan och på volley och stöta bollen förbi Fredrik Andersson i ÖIS-målet. Alldeles, alldeles för enkelt. Och ett alldeles för tamt markeringsjobb i ÖIS territorium.

På ÖIS centrala mittfält huserade U19-spelaren Meriton Qoraj tillsammans med Daniel Paulson, och denne Qoraj visade stundtals prov på fin bollbehandling och blick för spelet. Snabba, kvicka vändningar var hans melodi; men för att blomma ut skulle han behöva slipa på att släppa iväg bollen i ett tidigare skede. Alltför ofta spelade han fast sig själv genom att dribbla en eller två gånger för mycket. Killen är dock född så sent som 1995 och att döma av vad man stundtals fick se på ÖIS-gårdens soldränkta gräsmatta så har han någonting som med rätt medel skulle kunna bli ganska så bra.

Efter dryga halvtimmens spel var det sånär att J-Södra satte 0-2 bakom Fredrik Andersson. Men på friläget kom Fredrik som sista spelare ut stort och undanstötte bollen med en benparad framför ögonen på den nyss bortgjorda Tobias Bratt. Onekligen en viktig räddning i ett känsligt skede av matchen.

Just före halvtidsvilan skramlade ÖIS fram halvlekens absolut bästa målchans. Efter att Faramarz Goshes spelat vidare bollen till Jacob Ericsson så utmanade han sin ytterback. Med tre, fyra snabba steg tog han sig förbi varpå han spelade bollen snett inåt bakåt. Där hade Richard Yarsuvat löpt sig fri och på ett tillslag vände han om och sköt. Skottet gick dock rakt på målvakten.

Spelmässigt sett var ÖIS bättre än sin motståndare i den andra halvleken, men laget hade förtvivlat svårt att komma till de riktigt heta lägena. Allt som oftast stannade det vid en förlupen djupledsboll eller ett inlägg av för låg kvalitet för att hota Södras bastanta försvarslinje.

Istället kontraslog Jönköpingslaget in 2-0-målet efter 75 minuters spel. Efter en frispark tappade Carl Hawunger och Rasmus Haraldsson lite i kommunikationen vilket gav öppen yta för Södras anfallare att löpa i. När Fredrik Andersson valde att gå och möta sin motståndare satte anfallaren bara skallen till och nickade bollen förbi Andersson som istället för att boxa undan bollen satte vantarna rakt i bröstet på sin motståndare som föll i backen ovetandes om huruvida hans skott skulle rulla i mål eller bli upphunnet av Rasmus Haraldsson som kastade sig för att försöka sparka bort bollen vid mållinjen.

I slutskedet av matchen satte ÖIS in en sista stöt för att komma ikapp. Men det var en sådan dag där kvaliteten var lite för låg och där bollen inte ville in i mål. Haraldsson sköt i burgaveln, Tengfjord sköt från nära håll mitt på målvakten och Richard Yarsuvat fick inte riktigt ordning på fötterna när han skulle nypa till från distans. Således slutade matchen med Södraseger – 2-0 – vilket gör att de också seglar förbi ÖIS i U21-tabellen. Dock med en match mer spelad. Kan ÖIS därför vinna kommande match går rödblått åter upp i serieledning med bättre målskillnad som enda skillnad.


'Förlust för U21 mot J-Södra' have 3 comments

  1. 10 juni, 2013 @ 22:53 Anonym

    kevin zorba född 96 ,han var fram dom bästa på plan i U21 match MOT JÖNKÖPING SÖDRA

    Svara

    • 10 juni, 2013 @ 22:59 Christian Börjesson

      Ja. Han stod sig bra mot de andra, trots sin ringa ålder. Blev väl lite osynlig stundtals i min mening, men absolut att det såg bra ut. Speciellt med tanke på hans ålder.

    • 10 juni, 2013 @ 23:12 Anonym

      hans roll är defrnsiv ock balans ,,han har varit med offensiv och defensiv han sprang fram och tillback hela matchen ,han har slaget frisparkar ,hörnor, fasta situtiation,,han vam varje duell mot alla,han har slaget fantastik bollar,till ricky ock Rasmus,,och har varit riktigt playmeker


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se