Hall förmodligen borta tills uppehållet

Det var efter drygt en halvtimmes spel i den senaste hemmamatchen mot Östersunds FK som Joakim Hall offrade både liv och lem genom att kasta sig in framför en motståndare som stod redo att avlossa den stora kanonen. Mycket riktigt blockerade han skottet och förhindrade en potentiell målchans, men på köpet skadade han sig så pass allvarligt att han tvunget behövde byta och lämna plats åt Jacob Ericsson på yttermittfältet.

Nu, så här tre dagar senare, dedikeras all tid på ÖIS-gården åt att rehabiliteringsträna sträckningen han ådrog sig i baksidan av ena låret. På programmet står rörlighet samt en hel del tid på träningscykeln i väntan på morgondagen. Då skall han nämligen genomgå en magnetröntgen och få ett slutgiltigt besked vad gäller allvarlighetsskalan.

Joakim Hall fick speltid i årets första match, nämligen den mot BK Häcken på Valhalla IP

Men på förhand ser det inte alltför ljust ut. Att Joakim Hall skall kunna spela redan på fredag i den tuffa bortamatchen mot Örebro SK känns helt uteslutet. I värsta fall blir det till och med så att han har spelat klart för vårdelen av säsongen. Fysio Erik Nexborn, som har undersökt skadan bäst han kan, tror enligt Hall inte på något fotbollsspelande innan sommaruppehållet.

– Skall rönta den [baksidan] imorgon men [Erik] Nexborn tror inte på något spel innan uppehållet tyvärr.

Hur träningsupplägget för Joakim Hall kommer att se ut framöver kan vi anta beror på vad morgondagens magnetröntgen ger för svar, men klart är åtminstone att han under veckan ut kommer att hålla sig till träningscykeln. Därefter kommer träningen möjligtvis att stegras beroende på vad röntgen visar.

– Det blir nog cykel och rörlighet veckan ut för att se vad MR [magnetröntgen] visar och sedan stegra träningen, avslutar ”Jocke”.

Joakim Hall har under återkomstsäsongen i Superettan spelat i tre av lagets totalt elva matcher. En av dessa, som bekant den senaste mot Östersunds FK, från start. Och nu verkar det alltså dröja ytterligare innan vi får se honom i ÖIS-tröjan igen.


'Hall förmodligen borta tills uppehållet' har en kommentar

  1. 12 juni, 2013 @ 12:58 VonÖrgryte

    Hade kunnat vara intressant, framåt uppehållet och sommartransfersfönstret, med någon form av rapport av vad ni tror, och kanske tycker borde hända i spelartruppen. Om något bör värvas, vem och vad, och om någon bör lyftas upp från u-lag osv…

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se