IFK kan inte kalla tillbaka Ohlsson – Azulay tidigast i sena juli

Sebastian Ohlsson och Jonathan Azulay är båda inlånade från IFK Göteborg. Den förstnämnde kan dock inte plockas tillbaka under säsongen. Det kan Azulay, men inte förrän efter det att ÖIS avklarat dubbelmötet med Hammarby IF. – Där har vi avtal med Blåvitt till och med november, kommenterar sportchef Kent Carlzon kring de båda lånen innan han utvecklar hur det verkligen ligger till.

Den 15 juli – om exakt 20 dagar – öppnar det svenska transferfönstret upp portarna. Då är klubbarna fria att köpa, sälja samt även låna in och ut. För ÖIS del har det legat en del frågor i luften angående de så kallade ”IFK-lånen”, det vill säga Sebastian Ohlsson och Jonathan Azulay som har kontrakt med IFK Göteborgs a-trupp men som sedan tidigt 2013 spelat med och för ÖIS under varsitt lånekontrakt. Stannar de, eller går de tillbaka till Blåvitt? Lämnar en, och den andre stannar?

ÖIS sportchef, Kent Carlzon, förklarade för Sambadefensiv hur upplägget ser ut.
– Där har vi avtal med Blåvitt till och med november. De (IFK Göteborg, reds. anm.) kan inte ta tillbaka Sebastian Ohlsson, däremot kan de ta tillbaka Jonathan Azulay efter de två Hammarbymatcherna.

Kent Carlzon tror däremot inte att IFK Göteborg är särskilt sugna på att kalla hem Jonathan Azulay, trots att de framåt augusti har möjlighet till det.
– Det tror jag inte att de är. IFK lovade mig att de i god tid före den 27 juli – när de kan kalla hem honom igen – skulle höra av sig om det skulle vara aktuellt. Men jag har inte hört någonting så jag tror inte det, säger han.

Om man tittar på det lönemässiga: betalar ÖIS i dagsläget någonting för Ohlsson och Azulay?
- Ja, vi betalar. Det gör vi.

Är det hela lönen eller är det delat med IFK?
- Det får du ingen kommentar på.

I en intervju med Sambadefensiv som publicerades för någon vecka sedan berättade Kent Carlzon om att det förmodligen blir förändringar i spelartruppen under sommaren. Men något mer testande av provspelare blir det inte – där får det räcka med Ermal Hajdari som varit på ÖIS-gården sedan i början av förra veckan.
– Inga provspel. Det kommer en 17-åring vid namn Anton Henriksson från Grebbestad som skall träna några pass under träningslägret (i Grundsund). Men det är bara för att bekanta sig med klubben och således är det inte aktuellt för någon övergång i dagsläget.

Några spelare på väg ut?
- Nej.


'IFK kan inte kalla tillbaka Ohlsson – Azulay tidigast i sena juli' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se