Lantz: Försöka samla kraft och energi

I och med det täta matchandet har spelarna varit lediga sedan kryssmatchen i torsdags men under eftermiddagen åter var dags för träning på ÖIS-gården. Och enligt U21-tränare Marcus Lantz låg fokus på återhämtning – att samla kraft och energi inför det sista provet före ledigheten. – Det är ganska tuffa matcher så det är säkert ett par som är både trötta och slitna, säger han.

Det svängde rejält på Valhalla i torsdags. Första halvleken mot IFK Värnamo var under all kritik och Johan Lundgren menade efteråt på att den första halvleken var pinsam – ”Jag gjorde min sämsta halvlek för säsongen”, sade han. Till den andra halvleken kom ÖIS ut som ett nytt lag och med 4-4-2-uppställningen åter i bruk kunde ÖIS kvittera och så när även avgöra med några kvalitativa målmöjligheter. Men den matchen är nu glömd och förlagd i arkivet.

– Det har vi gjort (lagt matchen bakom oss), menar Marcus Lantz. Vi träffades först idag sedan matchen (mot Värnamo) och det lägger man väl helst bakom sig. Det kommer en match imorgon som man ser fram emot istället.

Lantz som aktiv i en annan rödblå dress

Kombinationen av en relativt tunn trupp, unga spelare och en stor oerfarenhet från tidigare spel på den här nivån har medfört en trötthet som krypit sig på i slutet. Därför var dagens träning av det lugnare slaget.

– Det var mest att försöka samla kraft och energi för att se till att vi får en bra avslutning på våren, så att vi inte tror att vi har gått på semester ännu utan att vi gör en bra insats mot Ljungskile.

– Det har säkert slitit på en del spelare med tanke på att vi inte har så många spelare att gå runt på. Plus att det för många är första halvåret i Superettan. Det är ganska tuffa matcher så det är säkert ett par som är både trötta och slitna, spekulerar Lantz.

I Tomas öppenhjärtiga intervju med Kent Carlzon, sporthef i ÖIS, uttalade sig Kent om den press som ständigt vilar på axlarna. Om det faktum att målen inte längre inbringar någon glädje inombords, utan att lättnaden har tagit över.

– Man kan se det på två sätt. Antingen så tycker du att det är betungade och att det är mycket press, eller så gör man som jag alltid har gjort – ser det som en härlig utmaning och gillar läget. För min egen ser jag det enbart som en utmaning att vara med i ”nya ÖIS” som kommer byggas upp på ett bra sätt, berättar Marcus Lantz med övertygande stämma.

När Lundgren satte 1-1 i torsdags – var det glädje eller lättnad?

– Man tänker mest på spelarna och hur de känner. Det är ett ungt lag och när det inte alltid rullar på som det skall kanske de börjar fundera och tänka lite mer. Så för spelarnas skull tycker man att det är skoj.

– Men det är alltid glädje när det blir mål och när man vinner fotbollsmatcher.

När Lars Olsson blåste av den första halvleken och ÖIS låg under med 0-1 – och var dessutom utspelade – buade de drygt 1 400 åskådarna på plats. När spelarna sprang ut efter halvtidsvilan hade Hans Prytz gjort märkbara förändringar. Tillbaka var 4-4-2-uppställningen som varit slående i 98 % av Prytz matcher som huvudtränare för ÖIS – och på bytesfronten sattes Oskar Wallén samt Richard Yarsuvat i spel på bekostnad av Jonathan Azulay och Jacob Ericsson. Men frågan är vilken roll Marcus Lantz, som nyligen tagit steget ned från läktaren till bänken, i ett sådant läge är.

– Jag har bara varit med (på bänken) vid de senaste matcherna – men vara lite stöttning till ledare. Jag är med på träningarna och har ansvar för U21-laget. Men jag är med för att försöka stötta och se om det är någonting som jag kan hjälpa till med. Vill Prytz rådfråga så försöker jag vara stöttning till det, avslutar Lantz i bilen på väg hem till vad jag kan anta ett lördagsmys i soffan tillsammans med fru och son innan det imorgon vankas allvar på Skarsjövallen igen.


'Lantz: Försöka samla kraft och energi' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se