Ledband av i Ohlssons högerfot

Just tillbaka från de ljumskproblem som tidigare vållat honom problem under våren skadade Sebastian Ohlsson sig i slutet av matchen i söndags. Men trots beskedet att två ledband i foten gått av inger han mitt i bedrövelsen ett visst hopp. – Mitt mål är att vara tillbaka till matchen mot Hammarby, säger han.

När Sebastian Ohlsson, efter bara 21 minuter på plan, byttes ut efter att just ha bytts in mot Ljungskile SK förstod man ganska snabbt att något inte stod helt rätt till. Han landade fel efter en duell på Ljungskiles planhalva och efter att ha rest sig upp kunde man ana ett visst haltande då han lunkade hemåt i planen. Efter matchen hade foten svullnat till den grad att den inte ens gick att få ned i skon.

Ett par dagar senare väntade både röntgen och magnetrönten för att klargöra vad för skada det rörde sig om och hur allvarlig densamma var. Nu har resultaten kommit. De säger att två ledband i den högra foten är av. Turen i oturen är att söndagens match var den sista på lite mindre än en månad. Någonting som Sebastian Ohlsson försöker fokusera på för att komma på bättre tankar.

– Självklart är det djävligt tråkigt men man får se det från den ljusa sidan genom att tänka att det var bättre att det kom nu när det är ett litet uppehåll, säger han.

Han medger själv att målet är att vara återställd lagom tills Superettan startar om. Ni vet själva vad det innebär för ÖIS – bortamatch mot Hammarby IF på den alldeles nybyggda Tele2 Arena som hädanefter står som hemmaarena till både ”Bajen” och Djurgårdens IF (som spelar sin absolut sista hemmamatch på Stockholm Stadion den 30 juni mot Gefle IF samtidigt som Hammarby redan sagt farväl till Söderstadion med sitt 1-1-resultat mot Ängelholms FF i helgen). Förmodligen, i konkurrens med höstderbyt mot GAIS, säsongens roligaste bortamatch.

Men för att kunna medverka då vill det till att rehabiliteringen och läkningsprocessen fortlöper i önskad takt i kampen mot ”Sebbes” egna mål – det som alltså lyder att vara återställd den 20 juli. Men än så länge har det bara handlat om vila, tryck och högläge.

– Första dagarna har jag haft tryck på foten och legat i högläge. Nu gäller det att få upp rörligheten så då kör jag lättare övningar som att knipa med tårna och föra foten fram och tillbaka. Jag sitter även i isbad för att få ned svullnaden. Sedan blir det till att steg för steg träna upp styrkan i foten genom olika balansövningar och med hjälp av gummiband, sammanfattar han själv sin aktuella rehabiliteringsperiod.

För er som minns så råkade han ut för en liknande skada några månader bak i tiden. Men då rörde det sig inte om en lika kraftig stukning.

Men de två skadorna hänger inte ihop?
- Det kan vara så att de hänger ihop lite eftersom att det är lättare att stuka en fot igen om man stukat den tidigare.


'Ledband av i Ohlssons högerfot' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se