Leinar har många bollar i luften

Som fotbollsspelare har du väldigt lite tid till ledighet mitt under brinnande säsong. Men igår genomförde ÖIS vårens sista träningspass. De tio efterföljande dagarna – innan laget återsamlas i Grundsund – är fria att spenderas på valfritt sätt. David Leinar väljer att åka hem till rötterna.

Efter en både psykiskt och fysiskt tung vår med hårt jobb och smal utdelning är det nu dags att slicka såren, analysera, samla ny kraft och slutligen även glömma inför ytterligare en halv säsong av kniven mot strupen. Kvar av säsongen återstår 16 matcher – lätt uträknat 48 poäng – som varenda en kommer vara oerhört viktiga i kampen om superettanplatserna. När vi summerar vårsäsongen har ÖIS inte uppnått sitt primära mål. Att undvika nedflyttning – endera direkt eller via kval. Det eftersom att laget inte placerar sig bättre än på en av kvalplatserna ned mot division ett.

Den blivande fadern tillika vice kaptenen i ÖIS - David Leinar - under säsongen 2010

En som har varit med länge och som därför vet vad det handlar om är David Leinar. Bortser man från fjolårssäsongen där allt gick som på räls har samtliga av Davids senaste fem senaste säsonger kantats av motgång. 2008 åkte han ur Allsvenskan med Ljungskile, säsongen därpå upprepades samma historia med ÖIS och hur det gick under 2010 och 2011 har vi alla koll på. Man kan alltså, med all rätt, påstå att Leinar är en man som tidigare har varit med när vinden blåst kallt.

Sambadefensiv tog kontakt med Motalasonen via SMS för att få reda på hur han bäst laddar upp inför några av de viktigaste matcherna i hans karriär – någonsin – som då hade påbörjat resan hem till rötterna.

Hur spenderar du ledigheten, David?

– Just nu (fredag vid lunchtid, reds. anm.) har vi stannat till på Lager 157 (en butikskedja som säljer överskott från kända klädmärken) på väg hem till Motala.

Skönt att komma hem och släppa fotbollen ett tag?

– Ja, verkligen! Bara släppa det ett tag och sedan komma tillbaka utvilad och tokladdad inför hösten.

I en intervju omkring Örebromatchen berättade David Leinar att hans fru väntar barn vilket beräknas födas i höst.

Då blir det många bollar i luften?

– Ja, då lär det bli fullt upp – men det trivs jag med!


'Leinar har många bollar i luften' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se