Ljungskiles skadeläge något förbättrat

Sambadefensiv har tidigare berättat om morgondagens motståndare Ljungskile SK:s prekära situation vad gäller skador. Hela åtta namn stod som osäkra kort i veckan – en siffra som nu har reducerats något.

Inte nog med att Ljungskile förlorade med 2-1 på Jämtkraft Arena i Östersund förra helgen, laget råkade även ut för en hel rad oturliga skador. Bland annat tvingades de till byten på båda ordinarie mittbackarna Josemar och Patrick Hopkins. För Hopkins del rörde det sig om en hjärnskakning och vad gäller den andre mittbacken – Josemar – kör han fortfarande rehabiliteringsträning och kommer därför inte heller han att kunna spela mot ÖIS.

Tillbaka in i laget kommer definitivt Sandeep Mankoo. Han har, enligt Bohusläningen, tränat för fullt vilket bör peka på att han är kvitt sina problem. Åtminstone bör de vara tillräckligt små för att inte förhindra honom från att stå redo när Glenn Nyberg blåser igång matchen klockan 17:00 imorgon eftermiddag.

Men fortfarande finns det en del frågetecken som måste rätas ut. Bland annat är det osäkert huruvida ex-gaisaren Jonas Lindberg – som stått för en fin säsongsinledning – kan medverka. Men det stannar inte där. Amir Suljic, som även han åkte på en hjärnskakning i senaste matchen mot Östersund, gjorde sitt första träningspass i dagarna och går under prognosen dag-för-dag där förhoppningen självklart är spel.

Fortfarande kvarstår dock fakta – de 13 utespelare som huvudtränare Tor-Arne Fredheim räknar med att få ihop är i det absolut minsta laget. Speciellt då två av dessa (Rikard Bagger och Gustav Hallberg) är födda så sent som 1997 och inte ens tillhör a-truppen.

Angående provspelaren från Kamerun säger Fredheim följande till Bohusläningen:

– Jag har inte kunnat se hur han ser ut i stort spel. Han ska skicka videofilmer till mig som jag ska titta på så bestämmer vi oss sedan.

Vi kan alltså avskriva honom från deltagande imorgon.


'Ljungskiles skadeläge något förbättrat' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se