Prytz: Vi var omständiga

- Första 20, 25 minuterna gör vi det bra och följer vår (match)plan. Därefter blir vi djävligt omständiga och ger bort en del boll helt i onödan, suckade en oerhört besviken Hans Prytz efter matchen.

I vanlig ordning (bortsett från ÖIS hemmamatcher där de allt som oftast ställs in på grund av för få ackrediterade) mötte lagens båda tränare den samlade pressen efter dagens match på Skarsjövallen i Ljungskile. Och det var en märkbart matt Hans Prytz som slog sig ned för att sammanfatta den match som just avslutats.

– En match som såg ut som vi förväntade oss. Första 20, 25 minuterna gör vi det bra och följer vår plan. Därefter blir vi djävligt omständiga och ger bort en del boll helt i onödan. Sedan ser det ut som det gör.

För några veckor sedan blossades en stor debatt angående undermåliga planer upp i fotbollssverige. Inte mindre än två klubbar i Superettan – Ljungskile samt Degerfors – tvingades förflytta sina inledande hemmamatcher till respektives reservarena. Efter att ha spelat ett antal matcher på Borås Arena beslutade Ljungskile att spela hemmamatchen mot Landskrona BoIS på sin riktiga hemmaplan. Men när BoIS kom fram efter tre timmar i buss möttes de av en stenfylld plan.

I protest vägrade de att spela matchen och istället vände de på klacken, åkte hem och reste några dagar senare till Valhalla IP dit matchen var flyttad. Men några sådana problem fanns inte att tala om idag.

– Vädret var bra och planen var bra så jag har ingenting att säga om funktionärerna för en gångs skull. Jag brukar tycka att jag klagar mycket på dem, sade Hans Prytz.

Om Hans Prytz var förbannad, uppgiven och matt i en enda salig kompott så var det desto muntrare miner hos hemmalaget. Tor-Arne Fredheim, som tog över som tränare 2012, berättade utförligt om sitt lags första seger på de fyra senaste.

– Väldigt skönt att vinna och ta tre poäng igen. Jättekul för Peiman (Eliassi, reds. anm.) att han får avgöra matchen och även ett bra spel i övrigt. Väldigt kul för honom att han har kommit igång. Det har varit lite för mycket Division 2, men jag har trott på honom hela tiden. Men den senaste månaden har han kommit mer och mer.

– Vi fick matchen dit vi ville i början. Vi ville att de skulle hålla boll och att vi skulle ligga rätt i position. Vi spelar 4-4-2 idag – första gången sedan de första två omgångarna – och med tanke på skadorna vi har och med det material vi kunde ställa upp kändes det som det allra bästa för tillfället, utvecklade Fredheim samtidigt som Hans Prytz doppade huvudet i armvecket.

Då truppen var sargad – den innehöll två killar födda 1997 (!) – hade Tor-Arne Fredheim inget annat val än att mönstra ett helt nytt anfallspar.

– Det märktes att det kändes ovant för David (Johannesson) och Tobi (Alabi) att spela ihop där framme. De hade svårt att samarbeta och de hjälpte inte varandra. Så vi fick väl egentligen ingen jättestor effekt av det förutom just vid målet.

Johan Hedman stod med i officiella uppställningen men var inte med på plan.
- Han har känt sig krasslig. Han provade innan matchen men kände sig orkeslös och då fick vi göra ett skifte, avslutade Prytz som förmodligen ser fram emot ett längre uppehåll att hämta kraft ur.


'Prytz: Vi var omständiga' have 3 comments

  1. 24 juni, 2013 @ 13:50 Axel

    Känns som att vi behöver någon/några ”vägledare” i offensiven.
    Stiller/Anklev? Om vi hängde med Drugge upp till 30K så borde vi kunna få en hyfsad etablerad, erfaren spelare. Och fortsätt låna! En gyllene lösning för vår ekonomi.
    Upp till er nu Öis, att med dom pengarna ni har hitta lösning.

    Svara

    • 24 juni, 2013 @ 17:15 Christian Börjesson

      Frågan är när ÖIS gav upp hoppet om Andreas Drugge. Kanske var det precis innan han blev klar för GAIS (20 februari), kanske var det någon eller några månader dessförinnan. Det vore intressant att veta i sammanhanget – då ÖIS trupp var klar den 20 februari.

      Således: var ÖIS med i budgivningen långt fram i februari bör det finnas lite att ta av. Vad som talar emot det är att ekonomin är ansträngd och att 30 000 i månaden (vilket ÖIS sade sig vara villiga att betala) uppnår en årskostnad på 360 000 enbart i lönekostnad för en spelare. Det känns därför, om man får sia lite, som att Druggespåret avslogs tämligen tidigt och att klubben därför lade – i alla fall en stor del av dessa pengar – på andra spelare.

      Bland annat tillsattes ju ÖIS nya klubbchef Lennart Lindorsson i de svängarna. Det officiella pressmeddelandet publicerades den 18 februari. Vad han lyfter i lön går bara att spekulera i, men likt Mats Janson arbetar han nog inte snudd på gratis. Och oavsett lön så kan den vara tämligen medioker för att det skall märkas när ÖIS räknar sina pengar.

      Det som talar för att dessa pengar finns att tillgå vid nödfall är att Sebastian Johanssons avsked kom i början av februari månad. Kanske fick ÖIS i det läget kalla kårar och drog ut på spelarmarknaden i jakten på en ersättare (även om Johansson och Drugge inte alls är samma spelartyp). Dessutom frigjordes i det läget Sebbans lönepost.

      Mycket spekulationer från min sida – jag vet – men vi får väl vänta ut sommaren och se vad som händer. Att spelare kommer in har Carlzon redan hintat om. Av vilken kaliber återstår sedan att se, men det är utan tvekan så att spets går före att ta in ytterligare breddspelare.

    • 24 juni, 2013 @ 19:46 Krilliano

      Ja.. Tar dom in mer bredd så är det ju dags att lägga ner.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se