Spelarbetyg: Ljungskile SK – ÖIS 1-0

Vårsäsongen avslutades med förlust på Skarsjövallen i Ljungskile – 1-0. Peiman Eliassi gav hemmalaget ledningen i den första halvleken efter att skottet styrts på Jonathan Azulay och in i mål. Nu väntar ett längre uppehåll innan serien drar igång med invigning av Tele2 Arena i slutet av juli. Bättre lycka då, ÖIS.

Dagens spelarbetyg är satta av Felix Jonsson och Christian Börjesson.

Peter Abrahamsson 3 (båda 3)

Kan inte göra mycket på målet – eller, han kan inte göra någonting på målet – och i övrigt finns det inte mycket att tala om. Vid målsituationen tar han ett, eller ett par, steg utåt i banan för att kunna plocka ned alternativt stöta undan skottet som Eliassi fick på. Det är bara ren och skär otur att bollen snuddar vid Azulay och därmed ställer Abrahamsson. Hela sekvensen går alldeles för fort för att Peter skall hinna med att kalkylera med att bollen skulle kunna gå via honom. Där går han på instinkten. Och denna gång fällde den honom.

Christofer Bengtsson 2 (båda 2)

Kanske ser vi en nedåtgående trend här. Jo, det är nog precis vad vi faktiskt gör. Kanske tur att det kommer ett uppehåll där Bengtsson kan hämta nya krafter och ny inspiration inför återstarten den 20 juli.

Efter ett par väldigt bra matcher har Bildsköne Bengtsson tappat lite på slutet. Likaså även igår. Han sköter sitt defensiva helt OK, men det som tidigare varit pushande har mer och mer övergått till klagande när medspelare i hans ögon inte riktigt gör vad han önskar. Ett tecken på en klar frustration. Ingenting konstigt i det, så blir det när spelet går emot en, men som lagpappa och rutinerad herre måste han ändå försöka hålla humöret uppe även fortsättningsvis.

Om ryktet som en av landets absolut bästa inläggsspelare skall upprätthållas bör även den kvaliteten förbättas. På Skarsjövallen igår slog han bort några bollar i onödan och i slutet – när läget att slå in bollen verkligen fanns – så valde han att skjuta ett vristskott som träffade hörnflaggan.

Jonathan Azulay 2,5 (Christian 3, Felix 2)

Är stundtals lite flängig, men det var inte backlinjen som var det stora problemet igår. Självmålet – som är ren och skär otur – tycker främst Felix stärker bilden av hans insats som dålig. Men även hans missade mål från nära håll efter att bollen ramlat ned framför fötterna på honom i efterdyningarna av en hörna i andra halvlek.

Vill ändå ge beröm för hans vänsterfot. Den är klart bättre än Roséns dito. Allt som oftast fann hans längre bollar huvudet eller bröstet på Oskar Wallén (och senare även Adam Rosén) i anfallet. Att sedan ÖIS inte var tillräckligt hungriga därefter är ingenting som Azulay kan lastas för.

Adam Rosén 2,5 (Felix 3, Christian 2)

I Felix tycke var Adam Rosén bäst i backlinjen. Christian kanske inte är riktigt lika exalterad – men medhåller att hans insats var stabil. Tyvärr är det fortsatt så att hans uppspelsfot har ett bättre rykte än hur det egentligen ser ut i verkligheten. I stort sett varje gång slås bollen till fel adress eller hela vägen ned till målvakten.

Skapade en hel del oroligheter efter att han tagit klivet upp bland anfallarna. Hettade inte riktigt till, men på huvudet är han stark. Det vet vi sedan tidigare.

Hannes Sahlin 2 (båda 2)

Sahlins insats var något intetsägande. Skötte sina defensiva uppgifter godkänt, men var inte så offensiv som man hade önskat. Man vill se det där Sahlinska. Med andra ord: det offensiva där inlägg och väggspel blandas om vartannat.

Jacob Ericsson 1 (båda 1)

Ericsson skulle egentligen inte ha startat matchen – men eftersom att Hedman kände sig krasslig och därmed inte startklar blev det ändå så tillslut. Till en början var han initiativrik med sina offensiva löpningar vilka avslutades med inlägg. Men han är på tok för vänsterfotad, vilket vi också nämnt tidigare. Han vänder alltid utåt för att kunna spela bollen inåt med sin vänsterdoja. Alltför läsbart.

Johan Lundgren 2 (båda 2)

Lundgren får en svag, svag tvåa. Knappt så att han blir godkänd. Springer mest i tomma intet och kommer inte till alls.

Jakob Lindström 1,5 (Christian 2, Felix 1)

Ännu en intetsägande insats från lagkapten Lindström. Det börjar bli oroväckande många sådana nu. Det måste ske någonting snart. Endera att Jakob höjer sig och hittar tillbaka till vad han kan prestera, eller att någon annan får ta den platsen tillsvidare. Är han tyngd av kaptensbindeln? Kanske har det gått för fort fram. Inget konstigt i sådana fall. En diskussion som i alla fall bör tas under uppehållet.

Richard Yarsuvat 2,5 (Felix 3, Christian 2)

Felix menar på att det är en gåta att Yarsuvat byttes ut och att han var bäst på mittfältet i och med sitt initiativtagande och sin styrka i att återvinna bollar. Den andra halvan av betygsättningen sade något i stil med ”han spelar bättre vid inhopp” i samband med att han byttes ut – och det måste nog kvarstå som bedömning även nu.

Visst, han gör det godkänt. Men inte mer än så. Orkar han hålla uppe tempot en hel match?

Henrik Carlsson 1 (båda 1)

Precis som fallet var i torsdags så var Henrik Carlsson på tok för trubbig. När avslutsläget dök upp så sköt han antingen rakt på närmsta försvarare eller så träffade han inte ens bollen. Och det i lägen som han bara måste förvalta bättre. Det finns ingenting annat i dagens utsatta läge. Det finns ingenting annat som startspelare i ÖIS.

Bryt ihop. Kom igen!

Emil Karlsson 1 (båda 1)

Osynlig var ordet. Även här krävs det ett ”bryt ihop och kom igen”. Vi alla vet att Emil Karlsson kan bättre än det här. Det har han visat under våren.

Oskar Wallén 2 (båda 2, byttes in i den 55:e matchminuten)

Från ordinarie raka vägen till frysboxen. Att Oskar Wallén inte fick starta efter det pigga inhoppet mot Värnamo kändes konstigt. De minuter han fick i torsdags kändes – i våra ögon – som tillräckligt för att slå sig in i ett inte alltför konkurrenssaftigt anfall.

Så blev det inte. Men väl 25 minuters spel i slutet där han endast agerade target. Boll efter boll slogs mot Wallén som stångdes friskt där framme. Dock utan resultat. ÖIS var inte hungriga nog att dyka på bollarna som damp ned. Och de få gånger bollen hamnade rätt så missade de den helt och hållet.

Sebastian Ohlsson och Tobias Bratt spelade för kort tid för att betygsättas


'Spelarbetyg: Ljungskile SK – ÖIS 1-0' har en kommentar

  1. 25 juni, 2013 @ 19:47 Hocus Focus

    Slängde ut frågan i luften på svenska fans.
    Om det verkligen är bra att många spelare dubblar i både A-lag och U-21 .
    Nån som har nån synpunkt på det ?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se