Tillbaka till grunderna mot LSK

 

Vi är redan där. Morgondagens match på Skarsjövallen är den sista matchen innan det knappt månadslånga upphåll som väntar laget. Alla lag utom Hammarby, som möts i ett dubbelmöte efter uppehållet, har mötts. Några möten har varit gladare än andra och när vi ser tillbaka mot den vår som gått finns det en del plumpar i protokollet.

Trots blandade resultat är det en jämn serie och till Ljungskile som just nu ligger på en sjätteplats är det enbart tre poäng. Läge för en fin avslutning på våren med andra ord. Mot ett aningen skadeskjutet LSK som förlorade senast mot Östersund och har tre raka förluster på sitt samvete. Ängelholm och Degerfors har skapat problem för bohuslänningarna och det är ett lag med stukat självförtroende som tar emot sällskapet på arenan som byter namn oftare än Christofer Bengtsson vinkar på inkast. Idag heter den Skarsjövallen, men vi kan inte garantera att den heter det imorgon. Men fråga efter ”arenan uppe på berget” så borde det lösa sig.

Dagens träning hölls på Lemmingvallen i Utby. Gräsmattan på ÖIS-gården är sliten och gårdagens regnande har inte gjort saken bättre. Därför blev resan som brukar ta 15 minuter helt plötsligt 46 minuter lång. Väl framme på Lemmingvallen kunde jag glatt räkna in samtliga spelare. Joakim Hall och André Nilsson i löparskor höll igång vid sidan av tillsammans med Erik Nexborn och Filip Holländer stod vid sidan ombytt och talades vid med tränarparet. Det värmer sannerligen att se honom på benen igen. Frågan om när vi får se honom på plan igen är dock fortfarande obesvarad.

Beträffande Ermal Hajdari har vi ingen ny info. Han deltog inte på dagens morgonträning. En gissning är att han fått ledigt. Det är dagen efter midsommar och dagen innan match är inte en speciellt bra dag för provspelare. Därför låter man troligtvis honom spendera helgen med familjen nere i Kristianstad.

På planen utspelades en dagen-före-match-träning med lite lugnare tempo än vanligt. Nacka-spelet hade plockats bort och ersattes av en grundlig taktisk genomgång.

Innan det var dags för taktisk genomgång skulle det spelas lite fotboll. Som vanligt ställdes startelvan mot reserverna och det mesta lutar åt att man i morgondagens match går tillbaka till 4-4-2 efter två matchers experimenterande med ett mer manstarkt mittfält. Personlighetsförändringen av laget i paus senast kombinerat med det faktum att David Leinar är avstängd och tvingar in Jonathan Azulay i mittförsvaret tillsammans med Adam Rosén.

Jacob Ericsson blev i matchen mot IFK Värnamo utbytt redan i paus efter ett minst sagt tveksamt ingripande hörnan kombinerat med en ganska medioker insats i övrigt. Att han skulle petas ur startelvan kom med andra ord inte som någon större överraskning. Ricky Yarsuvat ser ut att vara mannen som ska ta över ansvaret på vänstersidan.

Helt verkar Hans Prytz dock inte ha gett upp tanken på ett innermittfält bestående av tre man. På dagens träning matchades startelvan mot en elva med en 4-3-3-liknande uppställning med ett anfall bestående av Henrik Carlsson, Emil Karlsson och Oskar Wallén. När jag skriver att startelvan är i ett lag är det inte hela sanningen. Ofta är anfallarna ur startelvan inte med i samma lag som resterande manskap. Därmed blir det en anfallare för mycket, vilket gör det hela aningen svårare för gemene träningsåskådare att lista ut vilka som ska starta.

Här har ni min gissning:

Oskar Wallén eller Henrik Carlsson, det är frågan. Båda såg under träningen ut att vara lika nära startelvan men valet faller på Oskar av den enkla anledningen att han var bättre på Valhalla i torsdags. Resten av laget faller sig ganska naturligt. Backlinje, målvakt och innermittfält kräver inga djupare förklaringar. Att Johan Hedman fortsätter som yttermittfältare är inte heller någon vild gissning. Han var visserligen inte speciellt lyckad mot Värnamo men hans förtroende är ändå så högt att han håller Sebastian Ohlsson utanför startelvan en vecka till. Rickys insats senast var dessutom tillräckligt stark för att förtjäna en plats från start.

Ryktet säger dock att hans Prytz inte är helt nöjd med Rickys insatser som yttermittfältare. Bristerna i defensiven och lite slarv i positionsspelet sägs vara orsakerna till Prytz kritik mot boråsaren.

Som jag tidigare nämnt avslutades träningen med en grundlig, och då menar jag verkligen grundlig, genomgång av hur laget skulle agera i försvarsspelet på hörnor. Efter Värnamos mål senast lämnar man inget åt slumpen. Nacka förklarade på sin mest UR-pedagogiska svenska hur spelaren som täckte bortre stolpen skulle agera. Jacob Ericsson har upplevt stunder då han känt sig mindre skamsen. Ganska många sådana stunder.

Klockan 11.00 imorgon är det samling vid bussen. En solig bortaresa ligger framför oss. Det är så härligt!


'Tillbaka till grunderna mot LSK' have 4 comments

  1. 23 juni, 2013 @ 08:44 Sektion LM

    Hade gärna sett Sebastian från start istället för Ricky. Ricky verkar ofta göra bäst från sig som inhoppare, medan han varit blek när han fått starta. Svårt val mellan Oskar och Henke, men kanske trots allt rätt att låta Henke börja på bänken. Jäklar vad viktig den här matchen känns. Tre poäng och det känns ok inför uppehållet. Annars…..

    Svara

  2. 23 juni, 2013 @ 10:38 Axel

    Trodde bara Leinar var avstängd? Eller har han dragit på sig en skada också?

    Svara

    • 23 juni, 2013 @ 10:46 Anonym

      Förlåt! Självklart är Leinar avstängd och inte skadad. Ändrar det direkt. Satt och sov när jag skrev.

    • 23 juni, 2013 @ 10:47 Felix Jonsson

      Nu igen uppenbarligen. Jag skrev förra inlägget.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se