Tommy Lycén lever än…

I division ett-klubben Utsiktens BK kryllar det numer av spelare som tidigare representerat ÖIS. Robin Jonsson, Sebastian Johansson, Felix Sehlström, Janne Carlsson (tränare) samt Tommy Lycén för att nämna en handfull. Och just Tommy Lycén, som spelade för ÖIS säsongerna 2007, 2011 och 2012 gjorde sitt premiärmål för ”Kiken” helgen som var.

En sprudlande glad Tommy Lycén

Men han hamnade i Utsiktens BK lite av en slump. Det såg länge ut som att fotbollskarriären på någorlunda hög nivå var över. Att han istället, 31 år gammal, skulle gå vidare med den civila karriären. Men så ringde Janne Carlsson, nytillträdd tränare i ”Kiken” som även basade över Tommy i ÖIS 2007 – och på den vägen är det. När skador på David Johansson och Daniel Albano Neves skapade ett hål att fylla fylldes det ut med Lycéns gedigna meritlista i svenska mått mätt.

I dagsläget ligger laget på en fjärde plats i Söderettan med fem poäng upp till skrällaget IS Halmia på kvalplats mot Superettan. Den totala poängskörden är 19 pinnar över 12 omgångar – och av dessa 12 har Tommy Lycén medverkat i sju.

I helgen som var kunde Tommy bocka av ännu en målstolpe. Att göra mål för sin nya klubb. I 3-1-segern över IK Oddevold hemma på Ruddalens IP var det Lycén som gjorde 1-0-målet bakom Peter Zweetslot Isaksson i den första halvleken. I ett sådant läge gör det ingenting att målet var ren och skär tur. Han nickade nämligen ett inlägg rakt i huvudet på en Oddevoldsförsvarare varpå bollen ändrade bana och gick in i mål.

Men kanske har han en fallenhet för huvudspelet – som bekant skallade han även in en boll mot Degerfors IF i Svenska Cupen ifjol. Ett mål som föranledde 3-0-segern och avancemanget till gruppspelet där ÖIS sedermera slog på stort och slog ut både AIK, Halmstads BK och Syrianska FC.


'Tommy Lycén lever än…' have 7 comments

  1. 26 juni, 2013 @ 22:38 Mendel

    Tack för all rapportering, Christian (och övriga på SD)!

    Svara

  2. 27 juni, 2013 @ 08:04 Vad hade Sven-Agne gjort?

    Come back Tommy! Säg vad ni vill men han kan dra en gubbe och slå ett inlägg.

    Svara

  3. 27 juni, 2013 @ 08:10 Hocus Focus

    Oklart var inläggen hamnade dock…

    Svara

  4. 27 juni, 2013 @ 11:58 Krilliano

    Hehe.. Sant. Grejen är den att sådana här gubbar är lite bra å ha ibland ändå. Inte världklass men gör ett gott jobb. Hade inte varit sämre än det vi satt på kanten i år hittils.

    Svara

  5. 27 juni, 2013 @ 13:44 Jacko

    Jag hade inte haft något emot ett byte, Lycén mot Ericsson.

    Svara

  6. 27 juni, 2013 @ 16:56 Anonym

    Om nu inte Öis klarar av att säkra en plats , var det värt att inte ha dessa spelare kvar? Det skall bli spännande att se hur Utsiktens år slutar.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se