Vinst för ÖIS U21 i Falkenberg

En nöjd tvåmålsskytt. Foto: Kent Carlzon

När det går knackigt för A-laget går U21 desto bättre. Idag blev det ännu en vinst när laget åkte till Falkenberg.

ÖIS inledde piggt och gjorde redan efter en minut matchens första mål då David Leinar friställde Ricky Yarsuvat med den patenterade långbollen på avspark som vi förfasat oss över så många gånger. Ricky fortsätter med andra ord leverera i U21 samtidigt som målskyttet i A-laget går i stå.

Matchens andra mål kom några minuter senare då provspelande Ermal Hajdari på passning från Oskar Wallén dribblade sig förbi sin bevakning och rullade in bollen i mål. Enligt Kent Carlzon var målet vackert och hans goda ord om Hajdari under matchen tyder på att han har ett gott öga åt killen. I veckan lär vi få reda på om Hans Prytz också har det och Ermal kommer att erbjudas ett kontrakt.

Falkenberg hann i mitten av första halvlek göra 2-1 efter flera chanser och bra räddningar av Fredrik Andersson innan Rasmus Tengfjord strax innan paus utökade Sällskapets ledning till 3-1. Efter paus fortsatte målgörandet för rödblå del och Rasmus Tengfjord kan göra sitt andra mål i matchen till 4-1. Efter det utökar Ricky Yarsuvat, framspelad av Ermal Hajdari till 5-1.

Matchen slutar 5-2 efter vad Kent Carlzon beskrev som ett orättvist sista mål av Falkenberg. Med det behåller ÖIS andraplatsen i serien och ligger nu endast ett insläppt mål bakom serieledaren Jönköping Södra. Vi på Sambadefensiv tackar Kent Carlzon för rapporteringen och ser fram emot beslutet angående Ermal Hajdari som troligtvis kommer i dagarna. Om Rasmus Tengfjord fortsätter leverera i samma takt kan dock frågan ställas varför Ermal Hajdari skulle gå före.