Abdel Bouarima klar för Sällskapet

Igår kom beskedet att Hans Prytz och Jonas Karlén lämnar sina uppdrag i A-laget ett besked som slog ned som en bomb hos de flesta. Idag kom beskedet att ÖIS plockar in ännu en anfallare. Abdel Bouraima lånas från den ghananska akademien Right to dream och kommer att spela resten av säsongen med ÖIS. Abdel har under våren representerat BK Häcken där han fått ytterst lite speltid.

Bouraima från Benin beskrivs som en vindsnabb anfallare med en irrationell speltid och förmåga att röra om i grytan. Förmågor som är välkomna då det under våren ofta blivit aningen stillastående i anfallsspelet och förmågan att bryta mönster har saknats.

Med Abdel Bouraima  får ÖIS dessutom sin första spelare med utländskt pass sedan Valters dagar i klubben. Något som initialt känns intressant. Att man dessutom värvar spelaren efter hans tid i Häcken tyder på att man under våren haft tid att följa spelaren.

Värvningen väcker dock en del frågor. Den första är hur värvningen påverkar truppen. Innebär detta att en anfallare kommer få lämna för att ge plats? Eller innebär detta att man med Sören tillsammans med Marcus Lantz vid rodret kommer gå över till ett med 4-3-3 liknande spel och därmed använda Bouraima som både ytter och ”Prima punta”? Finns det verkligen pengar till detta? Hur mycket av Abdels lön betalas från Ghana? Hur låga är oddsen för att han kommer kallas ”Abbe” inom en vecka?

YouTube Preview Image

Abdel är högeryttern i videon. Att döma av den är det en spelare vars främsta styrka är snabbheten. Dock finns några frågetecken för hur god tekniken är. I videon syns lite väl mycket peta-spring för min smak, dock har Häcken förädlat taggigare råämnen än detta och spelarna från akademin Right to dream har lyckats vanvettigt bra i Sverige den senaste tiden. Abdel har ju dessutom meriter från den Beninska U20 landslaget och är i sitt hemland en spelare som man tror på.

Det blir på många sätt det intressantaste Grundsundslägret på många år. Experimentet med Tommy Lycén som högerback förra året i all ära men årets läger bjuder förmodligen på ännu mer intressanta svar.

 


'Abdel Bouarima klar för Sällskapet' have 6 comments

  1. 8 juli, 2013 @ 11:46 Daffy

    Äntligen händer det något! Snabb och irrationell låter helt rätt för oss.

    Svara

  2. 8 juli, 2013 @ 13:46 John

    Boyd 2.0?

    Svara

  3. 8 juli, 2013 @ 19:48 Mendel

    Spännande. Och det där med irrationell speltid får vi hoppas inte beror på snabba röda kort… ;)

    Svara

    • 8 juli, 2013 @ 23:01 Felix Jonsson

      Haha, kanske är ett uttrycka att börja använda. Får skylla på att jag skrivit på engelska i en vecka ;)

  4. 9 juli, 2013 @ 00:41 Zorich

    Av den videon får man enligt mig inte ut ett enda skit, bortsett från att killen håller sig på sin kant, har någorlunda speed och att han kan skjuta inlägg. Irrationell? Hm, det återstår att se. Ska dock bli spännande att se vad killen kan åstadkomma. han kommer till ett ganska trevligt bord då det knappast kan bli värre än vad det är nu eftersom våra uppspel endast består av långa bollar mot Emil.
    Lycka till Abdel!

    Z

    Svara

  5. 21 juli, 2013 @ 17:23 Ansgar

    Nu när Hammarby-matchen är spelad, tror jag vi i Abdel har hittat en bit som saknats. En kantspelare som vågar utmana, och kan föra bollen upp i banan med fart. Mycket lovande.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se