”Är den typen av yttermittfältare jag vill ha”

I måndags presenterades han som ÖIS senaste nyförvärv. Tidigare under säsongen i BK Häckens organisation, men senast från sin plantskola varifrån spelare som David Accam (Helsingborg) och Waris Majeed (utlandsproffs, tidigare BK Häcken) också har sina rötter. Jag pratar om beninska Abdel Bouraima.

Han anslöt till den övriga truppen redan under måndagen. Väl i Grundsund tilldelades han att dela rum med Richard Yarsuvat. Dagen därpå, mot Grundsundsalliansen, spelade han från start i en match där han stod för både ett och mål ett antal målgivande passningar trots att han knappt genomfört ett enda gemensamt träningspass med övriga laget.

Mot Smögens IF, en match som spelades igår och där ÖIS segrade med siffrorna 4-1 på Havsvallen, började han på bänken innan han hoppade in efter halvtidsvilan. Han annonserades som en anfallare i det pressmeddelande ÖIS skickade ut i samband med övergången – men för andra matchen i rad utgick han från vänstermittfältet. En position som han verkar stanna på.

På väg hem från Grundsund nådde jag huvudtränare Marcus Lantz per telefon. Trots att träningspassen för Abdel Bouraima ännu är lätträknade och att han enbart tillhört ÖIS ett fåtal dagar så har Lantz redan bildat sig en uppfattning om vad det är vi har att göra med. Och det är en god sådan.

Intryck av Abdel Bouraima?

– Ett väldigt positivt sådant.

Vad gör honom bra?

– Han är den typen av yttermittfältare som jag vill ha. Bolltrygg. Bekväm, bra med bollen, bra på att behandla den, bra en-mot-en och bra speed.

Troligtvis finns det under morgondagen en ny chans att se honom i aktion. Klockan 12.00 möter ÖIS U21-lag (som kommer vara kryddat med en hel del överåriga från a-truppen, sägs det) division två-klubben Lärje/Angereds IF på Öisgården. Återstår att se hur bra han står sig mot ett något vassare motstånd – men håller kurvan i sig har vi förmodligen att göra med en startman på Tele2 Arena den 20 juli.


'”Är den typen av yttermittfältare jag vill ha”' have 8 comments

  1. 12 juli, 2013 @ 18:02 Mendel

    Kanske öppnar för 4-3-3 med:

    Peter

    Bengan-Leinar-Rosén-Sahlin/Azulay

    Lundgren-Lindström-Seb

    Emil-Wallén-Abbe

    Alternativt 4-4-2 med Ricky som ytter och Emil+Wallén på topp.

    Svara

    • 12 juli, 2013 @ 18:04 Mendel

      Och då ryker Seb om Lindström vässat formen under semestern.

    • 12 juli, 2013 @ 21:53 jojk

      Flytta upp Tengfjord och Haraldsson och kör med dem på mitten och försvaret. Bra förstärkning. Vi har ju redan Hawunger, Carlsson och Pålsson. Det är bara att köra på. Förr eller senare levererar de. De är ju alldeles för bra för juniorfotboll. Eller? Jag vet inte.

    • 12 juli, 2013 @ 23:07 Vad hade Sven-Agne gjort?

      +1 för Tengfjord och Haraldsson!

    • 12 juli, 2013 @ 23:57 Andreas

      Jag älskar detta system med 2 offensiva, djupgående torpeder på kanterna och är övertygad om att det passar vårt spelarmaterial mycket bättre än 4-4-2.
      Däremot känns uppställningen en smula naiv mot ett heltaggat Bajen på bortaplan där vi behöver nån rutinerad räv som t.ex. Hedman i centrallinjen.
      Jag tycker inte heller att Lindström och Wallén visat nån vidare form på sistone och Seb är väl fortfarande småskadad så jag skulle istället köra med Henke och Abbe som torpeder i en sån här uppställning:
      Peter
      Bengtsson-Rosén-Leinar-Sahlin
      Lundgren-Azulay
      Carlsson-Hedman-Abbe
      Karlsson

    • 13 juli, 2013 @ 04:18 Andreas

      Framför allt undrar jag vad en central position och medföljande offensiva ansvar innebär för Hedman? Är han beredd att axla det, det påminner lite om det ansvar Sören Börjesson hade i åttiotalets ÖIS. Jag hoppas verkligen Hedman är mogen för annars känns det som vår saga i superettan är över för denna gång.

    • 13 juli, 2013 @ 09:08 Anonym

      Inga juniorer i min startelva. De är inte redo ännu.Ingen av dem är ju bättre än vilken juniorspelare som helst. Varför flyttades de upp? Varför fick de speltid i viktiga matcher?

    • 13 juli, 2013 @ 09:38 Mendel

      Kan hålla med. En Hedman som lyft sig ett snäpp form- och kvalitetsmässigt skulle kunna funka där!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se