Bombhot försenar bygget av Tele2 Arena

Tanken är att invigningsmatchen av Tele2 Arena i Stockholm skall ske den 20 juli då Hammarby möter ÖIS. En plan som kan gå i stöpet. Den bomb som utplacerades i anslutning till arenan för fyra dagar sedan har försenat arbetet till att få arenan helt spelklar.

I samband med att Tele2 Arena skulle smyginvigas med en veterenmatch mellan två Djurgårdslag i förra veckan upphittades ett mystiskt föremål utanför arenan på vilket det satt en lapp med budskapet ”bomb”. Då det senare även fastslogs att föremålet var skarpt fattades beslutet att ställa in arrangemanget.

Som en följd av detta har arbetet med att få arenan klar till den 20 juli – vilket endast är 19 dagar bort – försvårats. Hantverkarna har nämligen inte kunnat fortsätta sitt arbete förrän idag måndag, det vill säga fyra dagar efter det att det bombliknande föremålet hittades, eftersom att övriga delar av arenan har genomsökts för att säkerställa att ytterligare mystiska kartonger inte fanns utplacerade.

Under en redan väldigt tight tidsram – som alltid vid byggen – var detta synnerligen ovälkommet. Projektchefen Ted Matsson berättar för Fotbollskanalen.se att ambitionen är att kunna genomföra samtliga evenemang (Hammarby mot ÖIS den 20/7 och Djurgården mot Norrköping den 21:e är väl i första hand dem han syftar på) enligt den utsatta tidsplaneringen men att han i dagsläget inte kan säga säkert att så kommer bli fallet.

SGA fastigheter, byggföretaget PEAB och de andra leverantörerna har nu inlett kontinuerliga möten för att komma fram till vad det fyra långa dagar stoppet eventuellt kommer att få för konsekvenser.

– Det sker nya möten kontinuerligt där vi analyserar vilka konsekvenser stoppet fått. På onsdag ska vi ha en ny avstämning och efter den vet vi betydligt mer. Vi vill alla få igång arenan, givetvis, berättade Ted Matsson för Fotbollskanalen.se under måndagen.


'Bombhot försenar bygget av Tele2 Arena' have 3 comments

  1. 1 juli, 2013 @ 19:26 Jonas

    Härligt att man redan har bokat tåg och hotell! Hmmm.. Suck!

    Svara

    • 1 juli, 2013 @ 21:25 Jacko

      Utgår från att man flyttar matchen till Söderstadion (eller Friends/Stockholm Stadion) om Tele2 Arena ej är färdig?

  2. 2 juli, 2013 @ 08:21 Lanslarke

    Jag tror det här mest handlar om att byggarna vill ha mer pengar.

    ”För att hinna klart i tid trots denna försening, som inte alls beror på oss, måste vi forcera vilket kostar pengar”. Typ.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se