Brottningen utan lokal kan få Eurén att lämna

Sedan 80-talet har ÖIS Brottningssektion hållit till i en lokal ute i Gårda. Men nu lider den eran mot sitt slut. Hyresvärden har nämligen beslutat byta ut brottningsmattorna mot allehanda kontorstillbehör. Det gör i sin tur att ÖIS just nu främste herrbrottare Johan Eurén överväger att lämna Örgryte Idrottssällskap för tävlande under någon annan förening.

Det är Expressen som idag skriver om det faktum att ÖIS redan i våras skulle ha lämnat sina lokaler – men att det nya budet istället lyder att brottningsmattorna skall vara utburna till sommaren 2014. Hyresvärden planerar nämligen att bygga kontor. Ett beslut som i sin tur innebär att Örgrytes Brottningssektion tvunget kommer behöva bryta en lång tradition av brottande i den lokal som är belägen i Gårda.

Trots den ivriga diskussionen kring brottningens vara eller icke vara i Olympiska Spelen fann Öisaren Johan Eurén varje svensks hjärta efter att han krigat sig till en bronsmedalj i London 2012. Eurén, som fyller 30 om två år, har tävlat för ÖIS sedan sjuårsåldern – men då arbetet med att finna en ny brottningslokal går trögt finns det en liten risk att han måste byta klubb för att kunna erbjuda sig själv de absolut bästa förutsättningarna för sin satsning mot OS i Rio 2016.

– Klart det är ett orosmoln som hänger över mig – inte nog med att min OS-satsning blir lidande, det är också en knatte- och ungdomssatsning, säger han till Expressen.

Vilka följer kan det få för dig personligen?

– Att brottas för en klubb som saknar lokal är inte att tänka på. Skulle det bli så, så får man se över sitt bo och se var man ska ta vägen. Att byta klubb är ett alternativ.

Kanske är han den största stjärnan Örgryte Idrottssällskap just nu har. Emma Green från friidrottssektionen i all ära, men Johan Eurén tillhör den absoluta världstoppen och är således alltid ett namn att räkna med när det drar ihop sig. Så sent som för några dagar klev han högst på prispallen under Tyskland Grand Prix – en av brottningens högst värderade tävlingar – och dessutom passade han på att vinna en turnering under landslagets träningsläger i Ukraina i mitten av juni.


'Brottningen utan lokal kan få Eurén att lämna' have 19 comments

  1. 2 juli, 2013 @ 22:44 Kim

    Varför är detta av intresse?

    Svara

    • 3 juli, 2013 @ 05:39 Christian Börjesson

      Eftersom att 1) lokalerna varit ÖIS sedan 90-talet, och 2) Johan Eurén, en av sällskapets mest framgångsrika på senare tid, kanske byter förening. Det finns säkerligen dem i vår läsekrets som kan tycka att det är intressant.

    • 3 juli, 2013 @ 08:28 Martini

      +1

    • 3 juli, 2013 @ 09:12 Ytterell e Gigant!

      +2

    • 3 juli, 2013 @ 18:25 Felix Jonsson

      +3

  2. 3 juli, 2013 @ 07:22 Daffy Duck

    Intressant med andra nyheter rörande sällskapet. Ingen tvingar dig att läsa Kim!

    Svara

  3. 3 juli, 2013 @ 09:52 Jacko

    Riktigt tråkigt att brottningen får lämna dessa klassiska lokaler. Brukar alltid gå vägen förbi när jag skall till Vallhalla och det är en skön känsla att se det stora ÖIS-märket på väggen inne i lokalen.

    Hoppas de löser sig med ny lokal och att Johan (som är en personlig favorit) blir kvar i Sällskapet. Drömmen hade varit att brottarna kunde slå upp en lokal i anslutning till ÖIS-gården.

    Johans bronsmatch i OS är bland det svettigaste jag sett!

    Svara

  4. 3 juli, 2013 @ 12:59 Kim

    Christian, det var en retorisk fråga. Jag förstår givetvis vad det konkreta nyhetsvärdet i inlägget är. Min åsikt är dock att nyheter gällande ÖIS övriga sektioner enbart är intressanta om de påverkar fotbollen. Dvs ekonomiska spörsmål eller dylikt. Kanske kommer det även att publiceras matchreferat från spännande bowlingbataljer inom en snar framtid?

    Daffy: att ingen tvingar mig att läsa är både sant och ett helt irrelevant.

    Svara

    • 3 juli, 2013 @ 13:53 Jacko

      Två scroll ner och du hade sluppit genomlida denna text.

      Upp till redaktionen att välja vad som skall publiceras. Sedan är det upp till varje läsare att vraka och välja.

      Intresset för våra andra sektioner varierar säkert kraftigt. Finns säkert de som hade velat läsa några rader om bowlingen också varje år.

    • 3 juli, 2013 @ 16:16 Christian Börjesson

      Är det så att du tycker att dessa ämnen är ointressanta är det ju ganska så enkelt att bara scrolla förbi även om jag förstår din fråga. Du är säkerligen inte ensam om den åsikten – men bevisligen finns det också dem som uppskattar att läsa om andra delar av ÖIS än enbart fotbollen. Jag testade ett nytt grepp här på Sambadefensiv då jag själv tyckte att det fanns ett visst nyhetsvärde i den artikeln med tanke på historiken och hur stor Johan Eurén är inom brottningen.

      Vi får helt enkelt se om detta var en engångsföreteelse eller om det blir ytterligare artiklar vilka berör övriga sektioner framöver. Vi kan dock fastslå att fotbollen alltid är prioritet och att bowlingreferaten kommer bli lätträknade. :-D

    • 3 juli, 2013 @ 16:38 Sven R

      Själv tycker jag det är intressant att läsa även om de andra sektionerna. Jag gillar att tillhöra en klubb som faktiskt är mer än ’bara’ fotboll. Om inte annat är det kul att fråga kompisar som håller på de andra klubbarna, hur det går för dem när det är OS…

      Det är väl knappast någon risk att de andra sektionerna tar över i rapporteringen och då blir bara ett och annat reportage ett kul avbrott. Låt det inte knäcka redaktionen bara… ;)

      De andra sektionerna är faktiskt en del av vår fantastiska historia där, om jag inte minns fel, vi är den klubb som vunnit flest Svenska Mästerskap samt fått flest Bragdguld. Själv var jag faktiskt och kollade på friidrottssektionens tävling ’Världsungdomsspelen’ förra helgen. Jag blev förvånad över hur mycket folk som både tävlade och såg på – nästan som ett mini-Gothia! Dessutom med riktigt bra resultat i vissa seniorklasser också och intressanta starter av nästa generations stjärnor.

    • 4 juli, 2013 @ 13:27 Jacko

      Underskatta inte en scoutresa ner till bowlinghallen! Vi kan säkert finna en och annan kägla som skulle göra ett bättre jobb på vår vänsterkant än nuvarande alternativ. Troligen rätt billigt också. En rundsmörjning i månaden och ett par nya ”Brunswick”-skor med extra slät sula och affären är i hamn. Skulle det skita sig kan vi alltid föreslå ett byte, Jacob Ericsson mot en av käglorna. Risken är dock att vi inte får deras bästa i så fall…

  5. 3 juli, 2013 @ 14:09 Kim

    Yes, det är upp till var och en att välja vad de vill läsa. Men det är också upp till var och en att kommentera innehåll och urval.

    Svara

    • 3 juli, 2013 @ 17:10 Anonym

      På SD skall det bara vara positivt a la Sven R. ALLT med ÖIS är ALLTID bra. Glöm inte det. Kritik mot ÖIS hör inte hemma på SD. Ta det någon annanstans.

    • 3 juli, 2013 @ 21:07 Sven R

      …och när har jag sagt att man inte kan/skall kritisera olika förehavanden inom Sällskapet? När jag haft synpunkter, har det snarare gällt hur kritiken förs fram!

  6. 3 juli, 2013 @ 17:54 Kim

    Tack för att du besvarade min synpunkt på ett positivt sätt, Christian! Bra så. Min fasta ståndpunkt är att alla medier, forum och dylika mötesplatser inte är vatten värda utan input från läsarna. Oavsett om den är positiv eller negativ. Måhända var min ton en smula raljerande, vilket jag ber om ursäkt för.

    Sven R: bla bla bla.

    Svara

    • 3 juli, 2013 @ 21:07 Sven R

      Tack för motsvarande positiva respons på min synpunkt…

  7. 4 juli, 2013 @ 01:45 Zorich

    Helt klart en läsvärd artikel. När det gäller de främsta utövarna som dessutom tillhör de bästa i världen tycker i alla fall jag att det är en angelägenhet man mkt väl kan publicera inom det här forumet. Sedan kan läsarna själva välja om man vill eller inte vill läsa artikeln. Hur svårt kan det vara…
    Samma sak som vilken sajt som helst på nätet. Man läser troligtvis inte alla artiklar utan endast de man finner intressanta. Med tanke på alla kommentarer verkar det ändå finnas ett visst intresse för brottarsektionen och dess öde.
    Hoppas verkligen det löser sig, snarast!

    En fin men annorlunda gest från oss fotbollssupportrar skulle kunna vara att ha en insamling på ngn match, tillägnat just brottarsektionen. Låt gå för att vi rent juridiskt kommer bli separerade från varandra, men vi enas trots allt under samma flagga.

    Z

    Svara

  8. 4 juli, 2013 @ 12:06 Bosse

    Helt klart en bra och viktig artikel, Christian, eftersom den berör Örgryte IS och – som du skriver – Sällskapets kanske mest meriterade idrottare just nu. Fortsätt på den inslagna linjen! Hur mycket man än älskar fotboll bör man inte bortse ifrån att Örgryte IS inte är – och aldrig har varit – enbart fotboll! Läs ÖIS-historien!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se