Det går åt rätt håll för Ohlsson

Än är Sebastian Ohlsson inte helt återställd efter fotskadan mot Ljungskile men rehabiliteringen går åt rätt håll och i Grundsund var han hel nog att spela mot både Grundsundsalliansen och Smögens IF. – Det kommer vara stelt och göra ont ett tag men det blir hela tiden bättre, säger han.

Inte nog med att ÖIS förlorade med 1-0 på Skarsjövallen den 23 juni, Sebastian Ohlsson skadade sig även på kuppen. Efter att nyligen ha kommit över de tidigare ljumskproblemen byttes han in för att i slutet hjälpa till i kvitteringsjakten. Efter en duell landade han fel på högerfoten och det var inget annat att göra än att linka av igen efter bara 21 minuter på plan.

Ett par dagar senare stod domen klar – två ledband var av. Ett tungt besked som enligt honom själv ändå kom i en läglig fas då det månadslånga uppehållet just börjat. Således var framtiden ändå matchfri. En perfekt tid för rehabilitering.

Nu börjar veckorna dra ihop sig. Snart kan man på allvar räkna ned mot den match som alla ser fram emot – Hammarby på bortaplan inför mer än 20 000 åskådare på den nybyggda Tele2 Arena. En match som Sebastian har haft som eget mål att hinna tillbaka till. Men trots att han erhöll speltid mot både Grundsundsalliansen och Smögens IF är han fortfarande inte helt kvitt sina åkommor.

– Inte än, jag kan inte skjuta ordentligt med foten och jag får ont i vändningar, säger han innan han fortsätter:

– Det går dock åt rätt håll och jag kör två, tre styrkepass för foten per dag för att öka stabiliteten och balansen.

Försämrades det under matchen senast, eller hade du ont redan före?

– Jag hade ont redan före, men det är någonting som man får leva med i början när man har skadat foten så här. Det kommer vara stelt och göra ont ett tag men det blir hela tiden bättre. Det blev inte värre efter matchen.

Det finns en liten, liten risk att det blir värre genom att belasta foten i sekvenser så som under matchspel – men den är väldigt minimal. Åtminstone i Sebastians situation då foten är hårt tejpad.

– Vad som skulle kunna göra skadan värre är om man stukar om foten men det är en väldigt liten risk när man tejpar foten hårt vilket jag gör.


'Det går åt rätt håll för Ohlsson' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se