Gothia Cup Dag 3: Slutspel

Då var tredje dagen kommen. Det var dags att spela om slutspelsplatser. För U18 var platsen i A-slutspelet redan borta men för övriga lag levde hoppet.

U18

Klubbens äldsta lag förlorade i tisdags gruppspelets andra match mot ACBB Paris och där dog hoppet om A-slutspel. Därför var gårdagens match mot Mälarhöjden en match som inte betydde mer än en fördelaktigare lottning i första matchen i B-slutspelet. Efter en solid insats kunde man vinna matchen med 5-2 efter två mål av Rasmus Tengfjord och imorgon går man in i B-slutspelet klockan 13.55 mot San Diego Soccer Club på ÖIS-gården.

Då är det B-slutspel som gäller och det finns en heder att rädda. En uppgift tränare Niklas Allbäck igår var säker på att man inte skulle ta lätt på. Med andra ord kan det finnas en mängd matcher kvar att se fram emot för 18-åringarna.

U16

Efter tisdagens övertygande vinst mot Bromölla IF var det tidigt igår morse FC Beirut som stod på menyn för ÖIS U16. En match som ingen av er favoritbloggs skribenter närvarade vid men som gick ganska bra ändå och matchen kunde ÖIS vinna med hela 9-0. Ett reslutat som gjorde att man knep en andraplats i gruppen bakom suveräna Kampala Kids som man förlorade mot i öppningsmatchen.

Andraplatsen gjorde att man i den första slutspelsmatchen ställdes mot Lillehammer FK från Norge. Lillehammer som även dom kommit tvåa i sin grupp och på sedvanligt Gothia Cup-manér ställdes dom därför mot en annan grupptvåa medan gruppettorna fick hoppa över första slutspelsomgången. Låt mig inte förklara.

Matchen utspelade sig på en av Kvibergs alla lutande och gropiga planer. Denna gropiga gräsplätt hade fått numret åtta och låg trots allt på ett gångavstånd som normalmotionerande människor klarar av. Det kunde verkligen ha varit värre.

Matchen inleddes som sig bör med en ganska förtroendeingivande ÖIS-press mot norrmännens mål. En press som aldrig riktigt gav utdelning. Norrmännens försvarsspel var imponerande och lagen gick till pausvila med ett mållöst resultat.

I den andra halvleken var spelet jämnare och i mitten av halvleken kunde Lillehammer ta ledningen. Efter kalabalik framför ÖIS-målet kunde man tillslut trycka in bollen och göra 1-0.

Med detta startade ÖIS jakt på en kvittering, en intensiv jakt som höll på resten av den andra halvleken med ett ÖIS-lag som matade inlägg mot norrmännens straffområde och var ytterst nära gång på gång att få in bollen men efter en riktigt grinig andra halvlek kunde norrmännen reda ut stormen och vinna matchen. Surt sa räven.

U14

U15 har charmat publiken genom gruppspelet och trots en förlust i slutsekunderna på tisdagen behöll man sin plats som favoriter till att gå längst bland ÖIS-lagen. Onsdagens första match var mot Dalby IF på ÖIS-gården. En match där ÖIS var det spelförande laget i första halvlek men utan att lyckas skapa en tillräckligt kvalificerad målchans för att göra 1-0. Därmed slutade den första halvleken 0-0.

Efter pausen var det dock slut på tveksamheterna. Tidigt i den andra halvleken fick ÖIS en hörna som man förvaltade. Ingen nådde upp för att nicka in den men på den bortre stolpen dök Joel Landén upp och kunde bredsida in 1-0. Ett mål som innebar att pressen släppte och ÖIS-arna kunde spela ut en aning.

Tio minuter senare kom 2-0 genom William Chukaj. Ett mål som han helt och hållet får ta på sig själv. I en omställning fick den kvicke Chukaj bollen på högerkanten och drev den fram till sin motståndarnas kvarvarande mittbackar men istället för att försöka ta sig förbi och in i straffområdet tog han ett avslut vid straffområdeskanten. Ett avslut som satt stenhårt intill den bortre stolpen och 2-0 var ett faktum.

Det tredje målet kom efter en tung ÖIS-press mot motståndarmålet där ett skott letade sig igenom hela Dalbyförsvaret till en fristående Pontus Dahlberg på den bortre stolpen som bara behövde sätta fram foten för att göra 3-0.

I första matchen i gårdagens slutspel blev det vinst mot JDFS Albert på Heden och därefter vann man den tidiga matchen i morse mot FH 1. Detta innebär att man 12.30 idag möter Pequeninos do Jockey på Åby 2 i 1/16- final.

U12

Tyvärr har vi tvingats prioritera bort U12 under turneringen och såg deras första match igår i gruppspelet. Det var lag 2:s första match i slutspelet mot Ippendorf från Tyskland. En ganska ensidig historia där ÖIS vann enkelt med 7-2. Detta betydde avancemang och ny motståndare var Halmstad BK. Tyvärr var Halmstad det starkare laget och det blev rödblå förlust med 4-0.

För ÖIS 1 blev det förlust i andra matchen i slutspelet mot Bele Barkaby med 5-0. Därmed är U14 det enda laget som är kvar i turneringen.

'Gothia Cup Dag 3: Slutspel' has no comments