Gothia Cup Dag 4: Två lag kvar

Vi berättade igår att B14 var det enda kvarvarade laget i A-slutspel medan 18-åringarna fortsatte i B-slutspel. Resten av lagen är utslagna och igår låg allt fokus på 14-åringarna.

U18

Även om vi inte bevakade U18 under gårdagen så tar vi ändå en genomgång av lagets resultat. Igår blev det seger med 5-0 mot San Diego Soccer Club på ÖIS-gården. Detta gjorde att laget avancerade till sexondelsfinal mot JSG Kawu från Tyskland. Mot Kawu blev det vinst med 3-1 och laget är nu vidare till åttondelsfinalen som spelas 10.30 på Kviberg.

U14

U14 är laget som vi nu sätter hoppet till. Igår morse mötte man Pequeninos do Jockey i den andra slutspelsmatchen. Brassarna hade ett imponerande facit från sitt gruppspel och första slutspelsmatch med imponerande 14-0 i målskillnad på fyra matcher. Det var med andra ord en tuff uppgift som väntade 14-åringarna.

Matchen inleddes i ett högt tempo och brassarna tog tidigt tag i taktpinnen. Med ett bra passningsspel och ett aggressivt djupledsspel hotade man gång på gång. Dock utan utdelning och när halva den första halvleken hade gått började ÖIS:arna ta sig tillbaka in i matchen. Med detta började också korten hagla. Brassarna var lite väl aggressiva i sitt närkampsspel och med detta kom också varningarna. Efter en felaktig offsideavblåsning som följdes av aggressiva protester delades matchens första utvisning ut till motståndarlagets tränare som snällt fick gå och ställa sig vid sidan om.

Detta slog an tonen för slutet av den första halvleken och korten fortsatte komma och efter en filmning fick en av brassarna sitt andra gula kort  och blev därmed utvisad.

Trots detta lyckades ÖIS inte skapa några riktigt farliga chanser i den andra halvleken och matchen gick till straffar. Man brukar säga att laget som varit i numerärt underläge och som fått kämpa sig tillbaka har fördel i en straffläggning. Så var dock inte fallet denna gång och ÖIS kunde, med stor hjälp av fenomenale målvakten Pontus Dahlberg som räddade två straffar.

Med detta var man vidare till åttondelsfinal mot norska Lilleström på Välens IP i Frölunda. En match som man ganska enkelt vann framför ögonen på Johan Hedman. Trots några norska chanser i inledningen av matchen kunde man ta tag i spelet och vinna med 2-0 efter en imponerande säker insats.