Green Tregaro kom fyra i Paris

Under gårdagskvällen avgjordes den nionde av totalt 14 Diamond League-tävlingar på Stade de France i Paris. För Emma Green Tregaros del slutade höjdhoppet med en fjärdeplats. Hon rev ut sig på höjden 1.95, en höjd som hon bara klarat vid ett tillfälle denna säsong.

Emma Green Tregaro i ÖIS-dressen

Det skall dock tilläggas att samtliga grenar inte tillämpas vid varje Diamond League-tävling. Så sent som i torsdags var tävlingen i Lausanne – men då utan något kvinnligt höjdhopp inkluderat. Igår, på Stade de France, avgjordes den sjunde kvinnliga höjdhoppningstävlingen i ordningen samtidigt som det av de fem återstående Diamond League-tävlingarna endast är tre som är aktuella för Emma Green Tregaro och hennes antagonister.

Av totalt nio deltagande slutade Emma på en fjärde plats. Före sig hade hon Anna Chicherova (2.01), Brigetta Barrett (1.98) och Blanka Vlasic (1.98) som samtliga hoppade minst sex centimeter högre. Och precis som fallet var igår – att komma fyra totalt – så placerar hon sig just på den fjärde platsen från toppen i vad de kallar för Diamond Race där deltagarna samlar på sig poäng utefter sitt resultat i varje deltävling där en vinnare sedan kan koras.

Vinna där lär hon inte göra. Det är konkurrenterna för bra för. De fyra poäng som Emma Green Tregaro hittills samlat på sig är inte tillräckligt för att kunna hota dem i toppen. Ryskan Anna Chicherova till exempel, som redan nu har nio Diamond League-poäng på sitt konto. Igår, efter att hon passerat 2.01 och därmed vunnit tävlingen, valde hon att höja till 2.05. Den första ansatsen bådade gott – men krafterna rann ur henne och hon rev samtliga försök.

Emma Green Tregaro däremot fick nöja sig med att klara 1.92. Efteråt menade hon på att kroppen både kändes pigg och lätt, men att hon inte helt och hållet fick alla bitar att falla på plats. Kanske var det det som gjorde att hon inte fixade 1.95 vilket var nästa höjd att ta sig an. En höjd som hon för övrigt bara har klarat vid ett tillfälle denna säsong. På Bislett i Oslo den 13 juni. Den gången räckte det till en andra plats. Men då skall man ha i åtanke att det är sex centimeter lägre än hennes personbästa vilket hon tog i Barcelona sommaren 2010.


'Green Tregaro kom fyra i Paris' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se