Hans Prytz och Jonas Karlén lämnar sina uppdrag

http://media.sambadefensiv.se/2013/04/Hans_Prytz_s.jpg

Som en blixt från klar himmel kom idag beskedet. Hans Prytz och Jonas Karlén byts ut mot Markus Lantz och Sören Börjesson med omedelbar verkan. Enligt klubben är ”Nacka” och Hasse erbjudna nya uppdrag inom klubben.

Trots dåliga resultat under våren kom beskedet halv nio ganska oväntat. Känslan i klubben under våren har varit att huvudtränare Prytz har suttit förhållandevis säkert. Den osäkra ekonomin tillsammans med hans goda resultat förra året gjorde att det helt enkelt inte kändes som att det fanns några alternativ. Men nu gör man sig alltså av med Prytz utan att ta in någon tränare utifrån. Sören Börjesson lyfts upp från U19 och Markus Lantz kliver fram som huvudtränare.

Att Hans Prytz och Jonas Karlén skulle ta några andra uppdrag inom klubben känns initialt inte speciellt troligt. I varje fall inte Hans Prytz. Att Jonas Karlén som länge funnits i klubben och tränat olika lag och kan klubben skulle gå ner och börja träna ungdomslag igen känns inte som en omöjlighet. Att Hans Prytz skulle göra något annat i klubben än att vara huvudtränare känns dock inte speciellt troligt.

Den som lever får se brukar det dock heta och det kan bli intressanta kommande veckor.

Nu ska vi fundera lite på vad detta kan betyda, låt oss återkomma i frågan…

 


'Hans Prytz och Jonas Karlén lämnar sina uppdrag' have 30 comments

  1. 7 juli, 2013 @ 21:21 Marcus Fürst

    Detta känns oförklarligt, såvida inte Prytz själv ville abdikera.

    Svara

  2. 7 juli, 2013 @ 21:24 Jj

    Tråkigt och märkligt besked.

    Svara

  3. 7 juli, 2013 @ 21:32 Klart grabben ska ha en husvagn

    Undrar om beslutet är taget på rent fotbollsmässiga grunder, alltså att vi har tagit för få poäng?
    Eller är det en ledarskapsfråga?

    Ja det lär vi nog aldrig inte få reda på…

    Svara

  4. 7 juli, 2013 @ 21:40 Martini

    Jag har alltid sett Hasse som en kanonschysst och sympatisk kille. Ofta har man svårare att vara kritisk mot sådana människor, därför kanske många (inkl mig) inte ser saker lika klart och att ett byte i detta läge är nödvändigt.
    Äh fan, lät rätt flummigt. Känns himla tråkigt i alla fall. Tack för det du gjort för oss Prytz!

    Svara

  5. 7 juli, 2013 @ 21:45 Cye

    Antingen så har det skurit sig mellan spelarna och tränarduon eller så har ledningen ställt krav som Prytz inte accepterat. Tajmingen känns konstig.

    Svara

    • 7 juli, 2013 @ 23:28 Lanslarke

      Om det var rätt beslut eller inte återstår att se. Tajmingen tycker jag däremot inte man kan klaga på. Skulle det ske så skulle det ske nu. Nu har Lantz två veckor på sig att försöka åstadkomma någonting, innan det blir allvar.

    • 8 juli, 2013 @ 08:39 Cye

      Dagen innan ett träningsläger som är uppstarten på höstsäsongen är väll knappast bra tajming??

      Om detta var en viktig fråga för styrelsen så kunde dom tagit beslut för en vecka sedan.

  6. 7 juli, 2013 @ 21:58 Q

    Suck.. Känns som chanserna till ny div 1 sejour just ökade marktant. Spelarflykt och börja om från ruta ett att vänta.

    Tack Prytz för fjolåret och för att du lyckades ställa lag på banan som nästan alltid gav allt för märket. Något som totalt saknats i ett helt decennium. Oerhört starkt att ändra mentaliteten i gruppen såpass mycket som han gjort. Trots en för tidigt formtopp med efterföljande svacka och extremt tunn trupp tror jag Prytz och Karlen har mycket bättre förutsättningar än ersättarna att vända detta. Definitivt bättre än en helt grön huvudtränare i alla fall. Dessutom tråkigt att bli av med två riktiga öisare.

    Skillnad på att vara spelare och ledare. Alltid tveksamt när gamla spelare får gå in som huvudtränare helt utan erfarenhet. Finns inget som säger att personen i fråga är lämpad som ledare. Och i Sören B med en lång period av väldigt skrala resultat i ungdomsutveckling av spelare till A-truppen såväl som tränare i ungdoms och A-laget har han inte direkt något solitt att luta sig mot.

    Vad är det för stollar som sitter i styrelsen? Inte bra att fortsätta med tränarcirkusen när äntligen chansen till lite kontinuitet fanns. Prytz/Nacka förtjänade att åtminstone fullfölja året ut efter fjolåret. Tror detta är en riktigt blunder. Hoppas innerligt att jag är fel ute.

    Hoppet ställs nu att ett par lag missar elitlicensen.

    Svara

    • 7 juli, 2013 @ 23:55 Bartoli

      Det har aldrig räddat lag som åkt ut på sportsliga grunder.

  7. 7 juli, 2013 @ 22:03 Rille

    Känns som att det ”nya ÖIS” alltmer närmar sig ruta ett igen, avgå Hasse säger Kent Carlzon, avgå Kent Carlzon säger jag.

    Svara

  8. 7 juli, 2013 @ 22:30 Anonym

    Jag vill på detta sätt rikta mitt hjärtliga tack att man fick vara med om den otroligt roliga säsong 2012 till er Prytz och Karlén . Även vårens svenska cupmatcher. Tack!

    Vilka som är de styrande som fattat beslut sen vi gick upp till superettan , att när vi kommit tillbaka börja riva kontrakt med spelare som var en Superettanspelare där är första idiotiska beslut. Behövde verkligen Öis KC som sportchef ?

    Svara

  9. 7 juli, 2013 @ 22:33 Hocus Focus

    Gillar inte alls att sparka tränare , absolut inte mitt i säsongen.
    Fast det är klart , skulle det gå lika dåligt resten av säsongen får de ju frågan varför inget gjordes.
    Kan dock mycket bero på om/vad vi kan få in nåt nytt i truppen.
    Svårt att göra smörgåsbord med ost och skinka liksom…

    Svara

  10. 7 juli, 2013 @ 22:48 Anonym

    När man byter tränare så här ökar ju lönekostnaderna.

    Svara

    • 7 juli, 2013 @ 22:53 Anonym

      Förtydligande 4 löner till A lagstränare och assistenter.

    • 7 juli, 2013 @ 22:54 John L

      Nu är det ju två personer som redan finns inom klubben och jag antar att det sker någon uppgörelse med Prytz och Karlén så ekonomiskt tror jag inte att det kommer innebära speciellt mycket.

  11. 7 juli, 2013 @ 22:55 Adam Waller

    Det här känns inte som lösningen, bara ett trött sätt att försöka visa någon sorts handlingskraft. Förklaringen till att det inte går bättre är att våra spelare inte är särskilt mycket bättre än tabellen visar. Målvakt, de flesta i backlinjen, kanske 2-3 mittfältare (snällt bedömt) och Emil: det är väl ungefär de spelarna som håller en ok superettan-standard. Tack Prytz och Nacka!

    Svara

  12. 7 juli, 2013 @ 23:17 Sven R

    10 huvudtränare för A-laget på lika många år, då blir det svårt att skapa kontinuitet i en klubb! Hål i huvudet på styrelse och sportchef, är väl det snällaste man kan säga om dagens besked. Prytz och Nacka har med resultaten i 1s och SC visat att man haft potentialen att lyfta laget. De hade säkert lyckats igen om de fått chansen.

    För övrigt kan man undra hur vanligt det är att klubbar sparkar tränare året efter de tar upp laget en serie och samma år som de tar laget till semifinal i SC? Prytz 1,5 år som tränare måste vara en av de största berg-och-dalbanorna någonsin:
    Segrare i 1s, avancemang till SE
    Semifinal i SC
    Sparken

    Svara

  13. 7 juli, 2013 @ 23:20 Ansgar

    Tunn trupp, och några nyckelspelare på mittplan som underpresterat. Dessa måste komma igång, det skulle stoppa kräftgången. Tänk om Lindström hittar formen och åter blir så bra som han är. Lägg till ett par löpsugna, offervilliga kantspelare som vågar utmana. Då kan vi börja måla igen. Tränarbyte gör inte en tunn trupp bredare. Det känns som fel medicin. Hoppas jag har fel….

    Svara

  14. 8 juli, 2013 @ 00:01 voldemort

    Känns som helt rätt beslut. Prytz står för en rätt idéfattig fotboll och verkar ha svårt för att ge spelarna instruktioner under match. Nacka funkar bra med ungdomsspelare men jag tror inte han är mogen ett A-lag. Lantz har rätt profil och inställning. Mäster Sören är ALLTID rätt. Jag väljer att se positivt på detta beslut.

    Svara

    • 8 juli, 2013 @ 00:21 Anonym

      Men att öislaget inte går så bra , tror jag hänger samman med spelarlönerna. Man får vad man betalar för eller KC som skryter med att han har en snittlön på 12 500kr.

    • 8 juli, 2013 @ 09:22 voldemort

      Det är i o f s sant. Men jag tror också att Prytz har lite problem i sitt ledarskap med unga spelare. Det känns som han gapar o skriker mer än ger instruktioner. Och det tror jag är förkastligt med unga spelare som är känsliga. Vissa känsligare än andra…
      Fick ytterligare ett bevis för mina funderingar om Prytz då jag satt bredvid en allsvensk lagkapten och en MB i SE strax ovanför Öis spelarbås mot Östersund. Kommentarerna därifrån var; ” vad fan håller han på med? Det är ju bara skrik och adrenalinpump. Ge dom instruktioner istället annars skall du hålla käft som tränare…”
      Så jag tror inte det är enbart lönerna på 12 500:- som spelar in. Jag tror inte snittlönerna är så stora i Värnamo eller Östersund heller. Det här handlar mest om ledarskap.

  15. 8 juli, 2013 @ 01:38 Anonym

    Tycker att Prytz gjort bra lagguttagingar fram tills för ett par månader sedan då han tagit konstiga beslut såsom att spela Bratt som yttermittfältare och bänka Wallén gång efter annan. Vi saknar framförallt duktiga spelare på yttermittfält. Kanske det är läge att ”låna” tillbaka Marcus Anderberg som åter levererar mål i vår partnerförening Kode IF?

    Svara

  16. 8 juli, 2013 @ 09:57 Pontus

    Fast det är aningen historielöst att ifrågasätta ett tränarbyte under säsong som om att det aldrig funkar.
    Minns ni hur Erik Hamrén kom till Sällskapet?

    Svara

  17. 8 juli, 2013 @ 12:07 JD

    Åge Hareide var ju bara en hårsmån från ett mirakel när han kom mitt i sommarn 2009.

    Svara

  18. 8 juli, 2013 @ 22:15 C

    Vi kan inte hålla på att byta tränare hela tiden.

    Svara

  19. 9 juli, 2013 @ 00:08 Martini

    Hedman har en poäng när han skriver i sin blogg: ”…huruvida det var rätt eller fel beslut är inget vi bör lägga energi på.”
    Tur att det bara gäller spelare och inte oss supportrar!

    Svara

    • 9 juli, 2013 @ 18:39 Anonym

      Han är så skön i sin blogg , så man på slutet till och med får sig ett gott skratt.

  20. 29 juli, 2013 @ 20:51 Anonym

    Fan vad mycket bättre det har blivit sedan Prytz och Karlén fick gå. Som dag och natt. Nu djävlar blir det Allsvenskan nästa säsong.

    Svara

  21. 29 juli, 2013 @ 22:41 Nuff

    Dessutom kommer det ju inte att kosta en spänn!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se