Ingen vinst med dömande Petersson

Statistiken talar för ytterligare ett kryss mot Hammarby imorgon. De matcher domare Jim Petersson dömt med ÖIS som innehållsinnehavare genom åren har nämligen slutat oavgjort allihop.

Visserligen är matcherna ganska så lätträknade. ÖIS har endast stött på Jim Petersson vid fyra tillfällen sedan hans superettadebut i slutet av säsongen 2008 (där han för övrigt aldrig hann döma ÖIS utan istället inledde med 1-1-matchen mellan Mjällby AIF och Qviding FIF på Strömvallen). Ändå är mönstret talande. Det blir ingen trepoängare med den numer 35-årige Petersson som rättsskipare.

Inte heller har vi förlorat någon av dessa fyra matcher. Däremot ligger ett oavgjort resultat nära till hands. Samtliga tillfällen har nämligen slutat med delad pott. Säsongen 2010 skedde det tre gånger, bland annat i den mållösa hemmamatchen mot Gif Sundsvall, och i år dömde han 0-0-matchen mot Jönköpings Södra på Stadsparksvallen den 13 maj.

Jim Petersson i samspråk med Difaren Mattias Jonson under en av sina få allsvenska matcher

Det är dock en av få av hans matcher som har slutat oavgjort den här säsongen. Sammanlagt har han framträtt vid 13 tillfällen. Tre av dessa har slutat med en poäng till vardera laget. Således har hans matcher, åtminstone under 2013, en klar tendens att sluta med seger åt något håll.

Varningsmässigt har han lyckats hålla ned det till en rimlig nivå. Genomsnittligt sett delar han ut 3,3 varningar per match, en siffra som placerar honom i det nedre skiktet i jämförelse med sina kollegor. Fördelningen mellan hemma- och bortalaget är snudd på jämn med men en liten övervikt åt gästerna som har fått syna 24 av hans totalt 43 utdelade varningar.

I övrigt håller han sig på en god nivå. Målsnittet stannar på 2,5 per match vilket varken är högt eller lågt sett till hur de andra domarna ligger till på den fronten och med sina tre utvisningar respektive en straff sticker han inte heller ut åt något håll.


'Ingen vinst med dömande Petersson' have 2 comments

  1. 28 juli, 2013 @ 14:52 steffe_öis

    Mjällny spelar på strandvallen o inte strömvallen.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se