Inte bara ÖIS som jagar vilt

Det är inte bara ÖIS som genomfört alternativt planerar att genomföra förändringar i spelartruppen. När de båda lagen stegar ut på Tele2 Arena den 20 juli kommer hemmalaget Hammarby IF förmodligen att ha gjort detsamma. Då med nytt, färskt, blod.

Säga vad man vill, men det finns i stort sett ingen utöver målvakten Johannes Hopf som hittills presterat en respektabel nivå sett till vad de kan. Utöver supportrarnas kelgris Kennedy Bakircioglu, det vill säga. Hammarby IF, tippade att en gång för alla ta klivet upp i Allsvenskan, har inte fått bitarna att falla på plats. Den forne Helsingborgsanfallaren Erik Sundin är ett lysande exempel på ett underpresterande lag. Han har kvaliteten och kapaciteten att landa på si så där 15 mål på en säsong. Men det kommer han definitivt inte att uppnå i år.

Sportchef Gustav Grauers är säkerligen en av dem som är missnöjda med resultaten. Kanske klarnar det mer och mer för samtliga inom organisationen att det inte kommer att bli något allsvenskt avancemang denna gången heller. Men de kommer göra allt vad de kan för att förstärka och förenkla Gregg Berhalters arbete. Under sommaren ryktas det nämligen om att man planerar att förstärka ganska så storslaget.

Namn som dykt upp för diskussion är Mattias Mete – Åtvidabergsanfallaren som även ÖIS sägs vara intresserade av – och sajten FotbollDirekt antyder även att klubben hört sig för till Italienklubben Genoa för att knyta till sig Linus Hallenius. Hallenius som så när skrev på för ÖIS säsongen 2009 men som istället valde Hammarby för att han ”ville spela allsvenskt 2010”. Så blev det inte, men istället blev han ett av få utropstecken säsongen därpå där han bland annat kopierade Van Bastens mål på Södertälje Fotbollsarena i en match mot Syrianska FC.

Nu verkar det inte som att Hallenius återvänder till Södermalm – pengar sätter stopp för det – men Grauers jakt på förstärkning fortsätter. I dagsläget har klubben tre provspelare på besök. Hela trion kommer närmast från spel med Los Angeles Galaxy i Major League Soccer, men faktum är att endast en av dem (Charlie Rugg) har erhållit speltid denna säsong. Anfallare som han är har han stått för ett mål på sina tre framträdanden. Försvararen Bryan Gaul samt mittfältaren Kenney Walker har alltså inte ens fått en ynka minut på plan.

Än har de gått bet i sin spelarjakt, men det känns inte som någon högoddsare att Hammarby kommer öppna plånboken före uppstarten av Superettan. Den 15 juli drar transferfönstret igång. Under de närmaste dagarna lär åtminstone ett nytt namn presenteras. Kanske redan imorgon. Uppgifter gör nämligen gällande att Luke Rodgers har kritat på ett 1,5 år långt avtal.


'Inte bara ÖIS som jagar vilt' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se