Ny Bajentränare på ingång

Expressen kom under morgonen med uppgifter gällande att Gregg Berhalter, tränare för Hammarby, fått sparken och att ersättaren skulle bli Thomas Dennerby. Halv tre i eftermiddags kom Hammarby Fotbolls pressmeddelande vilket bekräftade ryktet.

Det har stormat friskt kring Gregg Berhalter den här säsongen. Framför allt har det bottnat i de svajande resultaten men han har även fått kritik för sitt sätt att coacha laget. Spelare har fått framträda på positioner de inte varit vana vid och startelvorna har varit varierande från match till match vilket förhindrat någon som helst form av kontinuitet.

Tillslut såg det ändå ut som att han fortsatt hade ledningens förtroende och att han därför skulle stanna säsongen ut och fullfölja sitt befintliga kontrakt. Men innan gårdagens match mot Paris Saint-Germain, vilken Hammarby förlorade med 2-0, fick han beskedet att han entledigats från sin tjänst som huvudtränare för klubben.

– Gregg har fått ordning på vårt defensiva spel och fått en god disciplin i truppen. Men tyvärr har vi inte fått tillräckligt bra utdelning i offensiven. Därför väljer vi att avsluta samarbetet med Gregg. Vi anser att vi behöver få in en ny kraft och ny röst i laget, säger Hammarby Fotbolls ordförande Kent Hertzell till klubbens hemsida.

Ersättaren blir den före detta landslagstränaren Thomas Dennerby. Sedan avhoppet från sitt uppdrag hos SvFF ifjol har han arbetat som fritidschef i Tyresö Kommun. Nu kliver han in som tränare för Hammarby resterande delen av säsongen med option på ytterligare en säsong.

– Vi ville inte göra någon förändring förrän vi hade en lösning vi tyckte var väldigt bra. Thomas har varit uppbunden i andra åtaganden, men nu är de avslutade och han kan alltså ansluta till oss nu, fortsätter ordföranden Hertzell.

Det innebär att det på måndag står två lag med nya tränare på varsin sida av Gamla Ullevis mittlinje. ÖIS med Marcus Lantz som då gör sin andra tävlingsmatch som ansvarig för ÖIS och Hammarby med Thomas Dennerby som med det inleder sin andra tränarsejour i föreningen. Guldåret 2001 assisterade han nämligen Sören Cratz.


'Ny Bajentränare på ingång' have 2 comments

  1. 24 juli, 2013 @ 18:22 Rödochblå

    Alltså.. Det är fortfarande Örgryte vi fokuserar på va?

    Svara

    • 24 juli, 2013 @ 18:36 Sektion LM

      Jamen….vi möter ju Hammarby nästa match?! Då är det väl relevant och intressant att de sparkar sin tränare 5 dagar före?


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se