ÖIS har landat en provspelare

Pablo Cortizo kan vara namnet på ÖIS kommande nyförvärv. I kväll mötte han upp Kent Carlzon på Landvetter flygplats och imorgon inleder han sitt provspel på Öisgården. Det kommer pågå under en veckas tid och därefter är truppen möjligtvis spetsad på en defensivt lagd innermittfältare.

Pablo Oscar Cortizo inleder sitt veckolånga provspel imorgon

Pablo Cortizo är 23 år gammal och född i Argentina men numer fotbollsspelare i den uruguayanska högstadivisionen till vilken han kom under 2012. Där spelar han i en av totalt 14 klubbar hemmahörande i Uruguays största stad Montevideo – närmare bestämt Racing Club.

Till följd av Sebastian Johanssons avhopp samt skadorna på både Filip Holländer och André Nilsson har ÖIS blint fått förlita sig på Jakob Lindström och Johan Lundgren då de två är de enda renodlade centrala mittfältarna vilka finns tillgängliga. Det har i längden varit ohållbart med tanke på de skador och avstängningar som uppstått var och varannan match.

Kanske är Pablo Cortizo räddningen. Det är åtminstone klubbens förhoppning. Han är nämligen, enligt vad rapporterna påvisar, en defensiv mittfältare som dessutom har ett bra spelsinne och en känslig passningsfot.

Nu skall man kanske akta sig för att köpa all offentlig information med hull och hår men klart är att det finns en lucka att fylla. Möjligtvis är Cortizo mannen som får till uppgift att göra detta under hösten beroende på hur väl han lyckas imponera på staben under sin stundande provspelsvecka.

En första anblick kan fås under morgondagens träning. Den drar i vanlig ordning igång kl. 16:30 på Öisgården och avslutas med nedjoggning si så där 90 minuter därpå. Men innan dess kan man ägna en liten del av sin kväll åt att spana in hans rörelsemönster genom detta Youtubeklipp.

YouTube Preview Image

'ÖIS har landat en provspelare' have 15 comments

  1. 1 augusti, 2013 @ 01:41 Brorlars

    Att döma av beskrivningen och klippet så känns det som en spelare som hade varit väldigt behövlig. Tyvärr börjar man ju tro/börjat inse att vi är ett bottenlag i S1 och utan en förstärkning så har jag svårt att tro att vi klarar oss kvar.

    Svara

  2. 1 augusti, 2013 @ 02:47 Kony Karlsson

    Kommer Sambadefensiv att vara på plats under Pablos första träning?

    Svara

  3. 1 augusti, 2013 @ 07:06 Daffy

    Kul att det händer något!

    Svara

  4. 1 augusti, 2013 @ 07:15 Krilliano

    Spännande. Bara det inte kostar för mycket nu. Och att dom handlar i panik. Inget.. Och jag menar verkligen inget får äventyra Öis framtid.

    Svara

    • 1 augusti, 2013 @ 09:19 Jacko

      ”Liten kostnad” skrev Kent om Pablo på Twitter.

    • 1 augusti, 2013 @ 09:22 Christian Börjesson

      Där är jag faktiskt inte speciellt orolig. Det var ju just för att inte äventyra ekonomin över huvud taget som man avstod Robin Jonsson och David Björkeryd, även om det bara skiljde en liten summa mellan vad ÖIS kunde erbjuda och vad spelaren ville ha. Det känns som att hela klubben är extremt principfasta vad gäller, åtminstone, spelarlönerna numer.

    • 1 augusti, 2013 @ 11:08 Jacko

      Instämmer. Kan dock inte låta bli att fundera över varför en argentinare åker över halva jorden för att tjäna kaffepengar. Förhoppningsvis ser Cortizo detta som en möjlighet till språngbräda ut i europa.

    • 1 augusti, 2013 @ 11:55 Christian Börjesson

      Han får en förlängd säsong i alla fall. Racing avslutade säsongen i början av juni, då med Cortizo på bänken.

  5. 1 augusti, 2013 @ 10:44 Krilliano

    Hoppas han är helt galet bra. Säljs om ett halvår till valfri storklubb för 40 mille. : )
    Man kan ju önska.
    Om man nu kan säga något om you tubeklipp så verkar han kunna lägga en passning i alla fall.

    Svara

    • 1 augusti, 2013 @ 11:21 Vad hade Sven-Agne gjort?

      Host, värvningsplanerna fick precis rök i halsen. Sug på den cigaretten pyrotekniker! Svälj med ”hull och håg”! som C. Börjesson mystiskt myntade ovan.

  6. 1 augusti, 2013 @ 13:50 Rude Boy

    18 matcher från start för Racing säsongen som gick. Aldrig utbytt. Inga mål. Fyra gula. Det låter väl hyfsat. Men jag såg att M Crossa spelade i samma klubb och det kan ju ge lite kalkonvibbar.

    Svara

    • 1 augusti, 2013 @ 14:11 Krilliano

      Martin Crossa hade säkert platsat i dagens öis så det är lugnt.

    • 1 augusti, 2013 @ 15:25 Sektion LM

      Va, inga röda? Vad ska då på ÖIS innermittfält att göra?

    • 1 augusti, 2013 @ 16:37 Krilliano

      +1


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se