ÖIS i Gothia Cup

http://www.proteamonline.se/storage/customers/217/editor/Gothia_Cup_4F_SKF_1_.jpg

Snart är det dags för årets stora happening för stans alla fotbollsspelande ungdomar. Gothia Cup drar igång om i veckan och ÖIS deltar med fem lag i fyra olika åldersklasser.

Om ni är hemma i stan under veckan finns det flera ÖIS-lag att hålla koll på när fotbollsfesten Gothia Cup tar över Göteborg. ÖIS kommer ställa upp med ett lag i B18 (P95), ett lag i B16 (P97), ett lag i B14 (P99) och två lag i B12 (P01). Här följer en genomgång av de olika lagens förutsättningar och matcher.

U18

Det äldsta av ÖIS-lagen deltar i den äldsta åldersklassen i turneringen. Vid sidlinjen står Niklas Allbäck, och 95-orna som laget i år består av är en av de mest framgångsrika generationerna ÖIS:are på länge. Med vinst i Sanktan och stora framgångar såväl inomhus som utomhus har gör laget nu ett sista försök att vinna en titel i världens största fotbollsturnering.

Man har dock hamnat i en tuff grupp med ACBB Paris som genom åren skördat stora triumfer i Gothia Cup och som för den franska akademitraditionen vidare. Kampala Junior Team som visserligen inte är lika bra som Kampala Kids som flera år tidigare skördat framgångar i Gothia Cup men ändå ett starkt lag. Vilken nivå Mälarhöjdens IK är på har vi ingen vidare koll på.

Laget spelar två matcher på Gothia Arena som kommer byggas upp på Heden och ta in hela 14 000 åskådare. Den sista matchen spelar man sedan på ÖIS-gården.

Måndag 15:e juli 10.00 på Gothia Arena
Örgryte IS – Kampala Junior Team (Uganda), 

Tisdag 16:e juli 10.00 på Gothia Arena
ACBB Paris (Frankrike) – Örgryte IS

Onsdagen 17:e juli 12.30 på ÖIS-gården
Mälarhöjdens IK (Sverige) – Örgryte IS

U16

ÖIS U16 spelar i grupp 6 och har även dom Kampala Junior Team i sin grupp. Tillsammans med Ugandierna har man Bromölla från Sverige och FC Beirut 2. Gruppen ser på pappret ut som en ganska trevlig grupp för sällskapets näst äldsta lag i turneringen. Laget tränas av Stefan Larnerius och Carl Vredin och ligger med sitt förstalag fyra i sin serie i Göteborg. Killarna i laget är födda 1997 och vissa spelare är redan på väg upp i U17 och U19. Med andra ord finns chans att hitta guldkorn bland dessa killar. I laget finns Johan Bjärnlind och Martin Lucena som är klubbens senaste bidrag till elitlägret i Halmstad. Laget har en match på stora Gothia Arena och resten på ÖIS-gården.


Måndag 15:e juli 11.00 Gothia Arena

Örgryte IS
-Kampala Junior Team (Uganda)

Tisdag 16:e juli 13.50 ÖIS-gården
Ifö Bromölla IF (Sverige) – Örgryte IS

Onsdagen 17:e juli 8.00 ÖIS-gården
FC Beirut 2 (Libanon) – Örgryte IS

 

U14

I grupp 2 hittar vi ÖIS U14. Laget tränas av Johan Mattsson, ur-ÖIS:are med sina rötter på ståplats och som även har erfarenhet av tränarsysslor i de äldre lagen. Han står fortfarande vid sidlinjen som assisterande tränare i U19 till vardags. I Gothia är det dock U14 som gäller. Johan tränar laget tillsammans med Jonas Karléns yngre bror Niklas Karlén. Laget som är ett av klubbens mest framgångsrika och hamnat i en oförutsägbar grupp där Dallas Texans är en Gothia-veteran som ofta är som bäst på flicksidan men även då och då träffat rätt med sina lag på pojksidan. Laget spelar alla sina matcher på ÖIS-gården. Med andra ord ska det inte vara några som helst tveksamheter. Åk dit och titta!

 

Måndag 15:e juli 12.50 ÖIS-gården
Örgryte IS – JSSL Arsenal (Singapore)

Tisdag 16:e juli 15.50 ÖIS-gården
Dallas Texans (USA) – Örgryte IS

Onsdag 17:e juli 10.50 ÖIS-gården
Örgryte ISDalby GIF (Sverige)

 

U12

”Ju längre ner i åldrarna man kommer ju mer lir är det” Så beskrev ungdomstränaren Johan Mattsson ÖIS ungdomslag för ett tag sedan. ÖIS har igenom ungdomsleden en röd tråd när det gäller spelfilosofi och spelarna utbildas i att spela 4-3-3 liknande spelsystem och mycket fokus ligger på den passningsspel och teknik redan i ung ålder. Detta blir tydligt då man ser de yngre lagen spela som oftast är oerhört bollskickliga redan i tidig ålder.

U21, eller P01 som dom kallas annars tränas av Ingemar Mikac, Ricardo Heras och sambadefensivbekantingen Johan Orebäck. Johan som är en av klubbens yngsta tränare och som numera satsar helhjärtat på tränarkarriären där han förutom 01-orna även har tränat P98 tillsammans med Sören Börjesson.

Tyvärr har inget av de två U12 lagen tilldelats matcher på ÖIS-gården utan det är Kviberg, Välen, Skatås och Åkeredsvallen som gäller.

Lag 1

Grupp 25

Måndag 15:e juli 15.40 Kviberg 20
Örgryte IS 1 – FAME (Libanon)

Tisdag 16:e juli 14.50 Skatås 3
FC Este 2012 (Tyskland) – Örgryte IS 1

Onsdag 17:e juli 9.40 Kviberg 9B
Örgryte IS 1 – Bällsta FF (Sverige)

 

Lag 2

Grupp 14

Måndag 15:e juli 13.10 Välen 5
Örgryte IS 2 – FC Goussainville (Frankrike)

Tisdag 16:e juli 15.40 Åkeredsvallen 4
Utpal Shanghvi School (Indien) – Örgryte IS 2

Onsdag 17:e juli 8.50 Välen 5
Örgryte IS 2 – Ekerö IK 1 (Sverige)

 


'ÖIS i Gothia Cup' have 2 comments

  1. 14 juli, 2013 @ 14:04 Rött&Blått

    Jag tror inte att Viasat sänder några matcher från Gothia Cup på måndag eller tisdag utan sändningarna börjar väl först på onsdag?

    Svara

    • 14 juli, 2013 @ 17:39 Felix Jonsson

      Det har du helt rätt i fattade lite fel när jag läste om det. Sändningarna börjar som du säger inte förrän på onsdag. Dock kan det hända att det dyker upp rörlig bild här på sidan innan onsdag…


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se